HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stigli papiri za povrat poreza na dividendu. Nadam se da svi imate racune na zene, djecu, roditelje… pa ce te moci od drzave zahtjevati cjelokupni povrat bez penalizacije. Drug linic nas tjera da na sve budemo spremni.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/HIMR-fin2013-4Q-NotREV-N-HR.xls

poslovna godina je gotova i ako pretpostavimo da je 4q 2013 bio barem jednako uspješan kao 4q2012 (a radi odrađenih investicije morao bi biti i bolji)
a s obzirom da je dobit nakon 3q2013 bila za 7 mil kn veće od istog razdoblja 2012
realno je za očekivati da će za cijelu 2013 biti prikazana 100% veća dobit,znači min 12 mil kn
postoji i mali rizik zvan kreativno knjigovodtsvo a s njim ili bez njega nepobitna je činjenica da se profitabilnost ubrzano poboljšava te da s optimizmom možemo oćekivati objavu i budućih rezultata poslovanja
s obzirom na način trgovanja zadnjih dana dalo bi se nagađati da kreativno knjigovodtsvo neće značajnije umanjiti ostvarene rezultate poslovanja što uostalom i nebi bilo pametno jer će se uskoro prodavati većinski paket dionica a to može imati utjecaja na cijenu po kojoj će biti prodan

nisam puno promašio dobit za 2013 samo za 195.000 kn(1,5%)
čestitam svima dioničarima i čuvajte svoje papiriće uskoro će vrijedit puno više [emo_palacg]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Odlicno izvjesce za kraj godine. Ne treba ovo privatizirati, za godinu dvije ce drzava moci dobiti 1000kn po dionici. No ne mogu ni zamisliti kakve rezultate bi postigao TUI. I ovdje nema skrivanja, a marza je abnormalnih 39% za drzavnu tvrtku.

Vidim da pod pasivom u bilanci nisu ništa nadodali pod revalorizacijske rezerve.
Je li to zbog agresivne amortizacije vrijednosti imovine ili što drugo? Molim vas, objasnite. Hvala.

Za dvije godine ovih vise nece biti niti na horizontu ako ne smisle slijedece godine kamaru para.
Pa zar bi netko “monetizirao” ceste za 40% sredstava koje je dao? A opet ispada da im je to glavni adut za prezivljavanje kao i sva ostal rasprodaja … da ne spominjem da je CROS otisao kao i recimo Basler … pa sada recite
Ide to na jesen u privatizaciju pod hitno!

Kampovi…

Puno izvješća ovih dana pa ne stignemo sve dobro obraditi 🙂

Malo mi je nejasno, broj noćenja je manji 4%, a uprava kaže da su rezultati bolji od planiranih? Planirano je još manje gostiju?

Prihod je rastao 2,4% iako je zacrtano bilo 3-5%.
Ne treba biti sitničav za tih 0,6% ali ipak u sezonu je uloženo 37 mil kuna, a za troškove marketinga u 2013 je buđetirano 13% više sredstava (cca 5 mil ako se ne varam) Ne znam dali je sve utrošeno.
Meni se to baš ne sviđa ali vidjet ćemo detalje naknadno.
No ipak povećali su zaradu značajno i to pretežno smanjivanjem troškova.
EBITDA marža je sa 32% dignuta na 38%
To je već za svaku pohvalu

Često se piše o tome da je samo brojanje noćenja krivi pristup i kod Imperijala se to ove godine pokazalo. Manje gostiju, manje troškova i bolji rezultat. No može to bolje. Vidjet ćemo kad objave strukturu prodaje. Prošle godine je rast bilježio smještaj u turstičkim naseljima. Bit će zanimljivo vidjeti što je razlog povećanja profitabilnosti.
Nadam se da ulaganja koja nisu mala idu u pravom smjeru.

Nemoj misliti na m2!

pa naravno kako drugačije nakon odličnog izvještaja nego pad[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
nebi me brinulo da za sljedeću godinu već sad i najveći bedak
nije u stanju predvidjeti na temelju javno dostupnih informacija rast dobiti od 100% (10-15 mil kn)[/b]
mogao bi se netko jaaako polomit pokušavajući ovo srušit
a to opet znači da bi ovo mogao biti tek početak pada
ali i početak jaaaaako jeftinog dokupa[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_namigusa]
sretno svima[emo_palacg]

citirao sam svoj post od 18.02.13

prije godinu dana 14.02.2013objavljen je FI 4q 2012
sa rastom neto dobiti na godišnjem nivou od 129 % (6 mil kn) i najboljim rezultatom u dotadašnjih 10 god.
promet je bio tog dana 46 kom. avg 202,13
nitko osim mene tog dana nije kupovao himr sa takvim odličnim FI,
kome se da neka na str 32 ove teme pročita tko je i šta pisao u to vrijeme(vrlo interesantno)
naravno i tada kao i danas kao i sutra pojavit će se neki novi nick-ovi koji će nas uvjeravati da trebamo prodati dionice.
da stvar bude još bolja nakon mog gornjeg posta od 18.02.2013 u danima nakon toga cijena je pala zakljucno sa 05.03.13 na 170 kn bez objašnjivog razloga i u tom priodu sam nadokupljivao.
baš me zanima dali će i ove godine usprkos odličnom FI (dobit 12 mil kn)pokušati rušiti cijenu(300 kn),ako ima zainteresiranih iz vlastitog iskustva mogu reći da liparenje na bid-u ne pomaže,odrediš si target i skidanje sa ask-a jedina je šansa.
s moje točke gledišta pozitivno je što danas nisam bio jedini kupac kao prije godinu dana
možda cu ovaj post paste-ati u veljaci 2015 sa istim sadržajem samo što će brojevi biti veci
jer ako kojim slučajem se i nepokrene privatizacija (po meni šanse su 10%)do sljedećeg godišnjeg izvješća bit ćemo na 400 kn a sa privatizacijom 500-750 kn
sretno svima

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Kampovi…

Puno izvješća ovih dana pa ne stignemo sve dobro obraditi 🙂

Malo mi je nejasno, broj noćenja je manji 4%, a uprava kaže da su rezultati bolji od planiranih? Planirano je još manje gostiju?

Prihod je rastao 2,4% iako je zacrtano bilo 3-5%.
Ne treba biti sitničav za tih 0,6% ali ipak u sezonu je uloženo 37 mil kuna, a za troškove marketinga u 2013 je buđetirano 13% više sredstava (cca 5 mil ako se ne varam) Ne znam dali je sve utrošeno.
Meni se to baš ne sviđa ali vidjet ćemo detalje naknadno.
No ipak povećali su zaradu značajno i to pretežno smanjivanjem troškova.
EBITDA marža je sa 32% dignuta na 38%
To je već za svaku pohvalu

Često se piše o tome da je samo brojanje noćenja krivi pristup i kod Imperijala se to ove godine pokazalo. Manje gostiju, manje troškova i bolji rezultat. No može to bolje. Vidjet ćemo kad objave strukturu prodaje. Prošle godine je rast bilježio smještaj u turstičkim naseljima. Bit će zanimljivo vidjeti što je razlog povećanja profitabilnosti.
Nadam se da ulaganja koja nisu mala idu u pravom smjeru.

kolega iznenadili ste me količinom skepticizma a nisam baš po vašem pisanju na lrh i nekim drugim temama stekao takav dojam o vama pa zašto onda na himr-u
brine vas 0,6% manji rast prihoda od planiranog ali zato 100% rast dobiti(na 12 mil kn) nemate potrebu komentirati
a šta tek reći na vaše izjave “može to i bolje”
i “nadam se da ulaganja koja nisu mala idu u pravom smjeru”
pa zar dvije godine za redom sa rastom dobiti od >100% ostavljaju sumnju u smjer budućeg poslovanja
već sam se referirao na svoj post od 18.02.2013 kada sam za 2013 predvidio dobit 10-15 mil kn
pa ću tako i sada predvidjeti dobit za 2014 15-20 mil kn
a vi mi odgovorite dali bi bili sa time zadovoljni
i koliko vi predviđate dobit za 2014

Dalibor je prema predsezoni, koja je bila dosta losa najavio katastrofalne rezultate za jadranku i imperial. No glavna sezona ga je demantirala. Ove godine blagdani dolaze kasnije i koliko vidim bit ce prilicno suncano i toplo vrijeme, pa ce rezultati biti dosta bolji. Nazalost Dalibor se ogranicio samo na lrh i to uglavnom na pozitivne stvari. A namma na himr predlaze diverzifikacju portfelja na lrh. Ja imam lrh,hmst i himr. Najveci rast mi je odradio himr i ne mislim ga prodavati sada na pola puta. Za slrs ni sam nisam vjerovao da ce na 700kn, no dosao je. Trenutno je to skupo, ali samo naspram ostalih turista. Himr nije skup cak ni naspram ostalih turista na zse, a predstoji mu privatizacja koja bi ga trebala dici na vise,realne razine. Drago mi da Dalibor komentira ovu.temu, jer treba sagledati sve aspekte. No jos mi je draze sto ga himr svaki put demantira. Sjetimo se najavio je lose rezultate,zbog losijeg starta sezone. U racunici u kojoj usporedjuje lrh i himr je najavio da ce himr imati puno nize marze. A sada nas je pohvalio za vrlo visoku stopu marze, kakvu cak nemaju ni privatni hoteli. Primjerice lrh se vec 3 god rekonstruira pod novim vlasnicima i opet je losija od himr, iako su u lrh po njegovom dovedeni najbolji poznavatelji hrvatskog turizma.

Za mene je dobit potpuno nebitna kategorija. Vrlo ju je lako smanjiti ili povećati ako je poslovanje pozitivno.
To je lako napraviti ali nije lako napraviti ovo što su napravili, a to je smanjiti broj gostiju a povećati prihod.
Pa onda još i tako značajno povećati zaradu.
To je jako podvig
No ja u najavama za ovu godinu nisam vidio tako nešto u planu i zato me zanimaju razlozi.
Svi turisti se hvale postignutim rastom cijena, a pravimo se ludi da ne znamo da je tečaj u drugom polugodištu ove prema 2012 otišao nekih 2% gore a znamo da su gosti stranci i cijene se iskazuju, ugovaraju i dijelom naplaćuju u stranoj valuti
To se ne odnosi samo na HIMR već na sve turiste

Nisam skeptičan, ali želim znati jesu li rezultati posljedica planiranih aktivnosti i ulaganja ili nečeg drugog

Nemoj misliti na m2!

kanabis@
bio sam u lrh i ljepo zaradio (jer sam kupovao i po najnižim razinama) sve prodao u ponudi i opet ću kupit nakon privatizacije himr jer mi je jasan pootencijal rasta ali nemogu prihvatit da se piše zlonamjerno tražeći dlaku u jajetu koje nema.
ovdje sljedi u privatizaciji ok 100% rast i prvo to treba pokupiti i nikome nije zabranjeno da proda lrh zaradi na himr i ponovo kupi lrh,a i ja sam neke pozicije kratio za dokup ovdje ukljućujući i jučer.

New Report

Close