HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

naravno da tui vidi “veliki potencijal” kad imamo popunjenost od 35% na godišnjem nivou i uz to solidnu profitabilnost a oni mogu bez ulaganja to dići na 60%
a sa ulaganjima…
prodao bi im 50% vlastitih dionica sa 20% popusta samo da oni kupe himr.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

naravno da tui vidi "veliki potencijal" kad imamo popunjenost od 35% na godišnjem nivou i uz to solidnu profitabilnost a oni mogu bez ulaganja to dići na 60%
a sa ulaganjima…
prodao bi im 50% vlastitih dionica sa 20% popusta samo da oni kupe himr.

ja bi im svoje poklonio

slazem se, ako toda kupuje ja mu svoje poklanjam…..isto vrijedi i za neke ministre grcic,miljenic,linic

vi ste to shatili kao šalu a ja mislio ozbiljno[emo_naivan]
jer računam ako pola dam sa popustom na ostalom ću više zaradit pa ću bit na istom ili još više zaradit,nisam altruista ako je netko stekao takav dojam
a nisam ni još tako bogat (kao vas dvojica čini mi se)da takvoj sirotinji tipa toda poklonim baš sve[emo_smijeh]
a kako se vama čini ideja da tui kupi naš nebrušeni dijamantić?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

vi ste to shatili kao šalu a ja mislio ozbiljno[emo_naivan]
jer računam ako pola dam sa popustom na ostalom ću više zaradit pa ću bit na istom ili još više zaradit,nisam altruista ako je netko stekao takav dojam
a nisam ni još tako bogat (kao vas dvojica čini mi se)da takvoj sirotinji tipa toda poklonim baš sve[emo_smijeh]
a kako se vama čini ideja da tui kupi naš nebrušeni dijamantić?

isto kao sto sam napisao na HMST, ovde sobu placas 37000 eura sta i nije zanemarivo, tako da je pitanje jel to dijamantic ili svjetlucav kamencic…svejedno uskoro cemo saznati

ja bi im svoje isto dao za jedno 700kn komad. možda i pretjerujem ali šta ću kad me pohlepa nešto fata ovih dana.
ovi drugi prvo treba da kupa pa tek onda mogu i poklanjati.

who dares, wins

po današnjoj cijeni 285 kn Mcap=181,2
661 soba hotel + 583 soba u turist.nasaljima = 1244 = 19.423 eur
a kad u masu imovine dodamo kampove,restorane,kafiće,zrc lopar(23.000 m2)…
ta se cijena po sobi spušta na 10-15.000 eur
a to je jaaaako jeftino i zato TUI vidi “veliki potecijal” u hr
tako da nema staha da će ponuditi 500-600 kn jer sa svojim kanalima prodaje i sposobnošću popunjavanja kapaciteta brzo će vratiti
uloženo

@migra, u opće ne ma potrebe objašnjavati širokim masama zašto je to ovako kao jeste. oni koji imaju novca ti vrlo dobro znaju i sami razmisliti svojom glavam kako i zašto, a oni koji ne ma ju sad će iz prikrajka gledati kao se to multiplicira i sa zavišću govoriti kako bi oni to bar 3x bolje radili. eno im banke i margin kredita pa dobro nam došli u koridu.

who dares, wins

u pravu si,ali ima i drugih rješenja osim margina
ja san npr skratio neke druge pozicije jer nigdje ne očekujem tako brz i jak povrat
kao ovdje,jedino mi nabavna cijena nije više tako atraktivna kao što je bila ali nisam mogao izdržat a da nedokupljujem,evo i jučer i danas me netko počastio po 285,nadam se da nije onaj koji je prekjučer skidao do 300,a ako je sorry kolega[emo_smijeh]

decki druk je dobar … a sada preostaje da nam vrijeme pokaze da li je t i nesto vise osim ocekivanja.
[emo_palacg]

@migra

Kolika je cijena po sobi u Eurima kad se uključi dug.
Vjerojatno oko 35-36.000 € po sobi.
Još uvijek povoljno za kupiti.
Ali ima jedan mali problem.
Država je većinski vlasnik.

@migra

Kolika je cijena po sobi u Eurima kad se uključi dug.
Vjerojatno oko 35-36.000 € po sobi.
Još uvijek povoljno za kupiti.
Ali ima jedan mali problem.
Država je većinski vlasnik.

po bilanci iz Y2012 aktiva 498 mil kn
meni najvažnije kod himr je vrijednost ukupne imovine(nerevalorizirane) od 783 kn po dionici a dug 200 milkn na koji se plača kamata od 2,6%(5 mil kn)u današnje vrijeme i našem prostoru takav kredit = poklon kojeg će praktično u budućnosti inflacija “pojesti” i niti na koji način opterečuje poslovanje a dokaz za to sljedi,a na bazi FI 3q za očekivati je dobit >10 mil kn za 2013
država izlazi iz vlasništva najkasnije do kraja godine a početak privatizacije će početi za par mjeseci čim završi prodaja kupara
tko nije do sada kupio sam si je kriv bilo je vremena mjereno u godinama
s obzirom da sam kupovao od najnižih razina meni je i jučerašnjih i prekjučerašnjih 285 poklon,hvala prodavaču

New Report

Close