kolega @poreznik može jedan dil? evo ja ću vama objaviti prvu današnju transakciju na ovoj dionici a vi meni daj te drugu. tek toliko da vidim da li mi to gledamo istu dionicu. može?
285,00 20 5.700,00 10.2.2014 16:16:23
Prorok..poreznik..prasinar sve znalci samo takvi. Covjek u 2 posta napise da je prodao i rijesio se muke, onda da nije prodao i da zeli kupiti. I sad ne kuzim ovu paralelu Ev od himr i hcvt. Sta je po vama bolje da je veci ili manji taj broj? [emo_smijeh] I himr ima duplo vise smjestajnih jedinica od hcvt, al to je skoro isto.
Usporedbom pokazatelja za Hcvt po cijeni nedavne prodaje i pokazatelja za Himr po sadašnjim cijenama, po mom mišljenju cijena Himr-a bi mogla ići gore još cca 20%.
Po tome bi se i sada još isplatilo ući.
Ali!
Transakcija kod Hcvt je bila između privatnih poslovnih subjekata.
Ovdje imamo veliki faktor rizika koji se odaziva na imena: Linić, nekakav Šegon, Lorencin kao zamjena Ostojiću.
Navedeni frajeri kod mene izazivaju negativna iskustva, te je po mom mišljenju moguća zarada od 20-ak posto uz ogroman rizik neprihvatljiva za ulaganje. Naime, rizik od gubitka je daleko veći od šanse za dobitak.
Ušao sam prije ponude u Hcvt i lijepo zaradio.
Bio i u Htpk, pa na vrijeme izišao i zanemarivo zaradio.
Ušao u jednu hotelsku predstečajušu i zaglibio, jer nisam brzo izišao. Kad bih sad izišao izgubio bih poprilično.
Srećom da sam u Hcvt bio sa daleko više novaca, nego u predstečajušama.
Nemam niti jednu dionicu od navedenih, osim one xy.
Ovo je samo moje mišljenje, te nije nagovor na kupnju ili prodaju navedenih dionica.
Potražite savjet profesionalaca.
@dust310
dajte tu računicu zašto bi HIMR prema preuzimanju HCVT trebala ići na 360 kn
@dust310
dajte tu računicu zašto bi HIMR prema preuzimanju HCVT trebala ići na 360 kn
evo pokušat ću ja samo djelomično, i odmah da kažem da po meni vrijedi barem 500 kn a tako i procijenjujem otprilike cijenu u skorom preuzimanju
ne želim komentirati pokazatelje za čiji je izračun potrebna cijena jer je to sada kod hcvt gdje je bilo u zadnje vrijeme transakcija i po 180 kn teško odrediti za to bi trebali prvo postići konsenzus oko cijene
himr ROE 10,8% hcvt 12.3%
himr NPM 30,7% hcvt 27,3%
himr EPS 20,3% hcvt 16,3%
troškovi osoblja u prihodu himr 18,1% hcvt 24,6%
himr ima slabiju popunjenost kapaciteta i tu vidim veliku priliku za poboljšanje rezultata u budućnosti
nastavite niz…
Cijena u preuzimanju HCVT je bila 309 kuna
I puno stručniji ljudi su radili izračune i procijenili da se po toj cijeni isplati kupiti tvrtku.
Pretpostavljam da se nisu zadovoljili sa prepisivanjem (krivih) podataka sa Moje dionice.com
Mislio sam da je netko voljan se malo ozbiljnije potruditi i napraviti barem fundamentalnu analizu kako treba
Nije to baš neka velika nauka ali treba uzeti zadnju bilancu i napraviti to kako treba a onda još napraviti određene korekcije i ispravke.
Za koji dan će izvješća pa kad budu nova ja ću ih obraditi i poslati Vam na PM, a vi onda objavite ako želite
U izvješćima imate rasčlanjene brojke po vrstama smještaja, naime malo je bez veze uspoređivati poslovanje koje je dosta različito.
Tu mislim npr na trošak radne snage, ali i ROE i NPM. Naravno EPS se baš i ne izražava u postotku pa se nadam da je to lapsuz
Razmišljati o povećavanju broja noćenja i iskorištenosti kapaciteta, a ne uzeti u obzir omjere koji se ostvaruju kroz kamp i turistička naselja koja su limitirana vremenskim uvjetima i rade samo određeni dio godine je također malo nategnuto.
Dalje u svakoj iole fair valuaciji morali bi uzeti u obzir da se radi o otoku i imate cca 100 km do aerodroma i obveznu vožnju trajektom, dok je HCVT udaljen od aerodroma manje od 10km. To su stvari koje kod procijene budućeg poslovanja morate uzeti u obzir i svaki investitor o tome vodi računa.
Da se razumijemo i na Rabu se može napraviti dobar posao, i to puno bolji nego je sada.
meni EPS izražen u % daje slikovitiji prikaz,sadržaj je meni važniji od forme
važno da su brojevi točni i usporedivi 20,3>16,3
cilj mi je bio pokazati da u nekim pokazateljima himr bolji od hcvt i da se netreba iznenaditi ako će za razliku od hcvt koji je prodan za 1,32 Bv himr bude prodan za 1,0 Bv što bi bilo oko 500 kn
kamping turizam je profitabilniji od hotelskog jer su ulaganja puno manja
a time i povrat uloženog brži
himr je upravo u završnoj fazi otkupa zemljišta za proširenje kamp kapaciteta što mi se jako sviđa jer kamperi su u prosjeku bogatiji(troše više) gosti bolje platežne moći od prosjeka gostiju u hr,imati vlastitu opremu za kampiranje(kućica,veliki auto ili kamper koji vuće čamac)plati cestarine,trajekt,osigurannje=”jako skupi sport”
treba si to moći priuštiti,može se i improvizirati sa jako jeftinim rješenjima ali to brzo dosadi(probao i sam svojevremeno)
bio sam na više naših otoka do hvara se voziš oko 2h trajektom pa nikome nije problem i svima se sviđa
bilo se je nedavno govorilo da će se na rabu radit mali aerodrom,koliko znam nije se od toga odustalo,ako tui ili netko sličan kupi bit će to brzo realizirano.
za puno bolje rezultate koji su mogući treba nam jaki strateški partner koji ima moć povećati popunjenost i zato osobno priželjkujem TUI jer on može i bez značajnijih investiranja u kapacitete bitno povećati popunjenost
do te mjere da se u 1,2,4q pokriju troškovi a tada bi ostala dobit iz 3Q oko 40 mil kn pa pokušajte napraviti projekciju koliko će tada vrijedit ova dionica
i dali je moja očekivana cijena u preuzimanju od 500 kn precijenjena,podcijenjena ili realna
Izjaviš da si i za “tvornice radnicima” i za privatizaciju onima koji mogu osigurati ulaganja i imaju kaoital ( što sigurno nisu radnici) Kako to pomiriti?
Srećom pa je njeno mišljenje nebitno, jer inače bi odmah galasno rekao: biježite dioničari dok možete.
svi mi imamo svoje mišljenje o himr pa ga može i ona imat a zna se tko je vlasnik tko odlučuje i čija će biti zadnja i šta će biti nakon partijske stege ako će trebat
pa ne ćudi da i sama izbjegava odgovor kojim bi se opredjelila
meni interesantnije je:
“Brojni infrastrukturni radovi, od rekonstrukcije ceste što vodi od Mundanija preko Supetarske Drage po sve do već prije rekonstruirane prometnice do Lopara, pa sve do pripremnih radnji za moguće podizanje velike zračne luke na Rabu
“[emo_palacg]
Gradonačelnica ne osporava privatizaciju što je najbitnije, a da svi hoće onoga investitora koji ima para i koji razmišlja dugoročno, to je sasvim normalno, e sada kako će se to sve uklopiti, politika će to odrediti, ali bitno je da privatizacija ide….