Lrh i htpk su jedini turisti na kojima sam izgubio. Lrh mi je sada kao orocenje. Ne nadam se brzoj zaradi, vec apsolutnoj sigurnosti i sve boljem poslovanju. Primjetio sam da se vrlo mali broj ljudi zanima za lrh, vjerojatno zato sto svi vise teze za kockarskim nacinom zivota. To nije lose, jer ce zarada na pogocima itekako biti dovoljna za pokrice gubitaka. To naravno ne vrijedi za magme, hgspotove itd, vec se baziram na turistima. Kod himr iznosim samo svoje stavove i mogu reci da puno vise optimisticnih poruka dobijam sads od ljudi, koji govore da ce se prebaciti u himr, nego na cijenama ispod 200kn. Tada je valjda samo nas 3 forumasa ovo kupovalo. Imali to veze sa ministrovim drukovima, ispadanjem esopa, boljim rezultatima, mogucoj vecoj dividendi ili novoj stranici firme,ne znam. No siguran sam da sa pisanjem po forumu nema,jer se pisalo i na nizim razinama. Himr je firma sa kojom se ja osobno mogu poistovjetiti. Dok mi je to kod lrh recimo nemoguce, iako mi zauzima puno veci udio u portfelju.
evo malo da demistificiramo navodni problem duga himr (po FI 3q)
Debt-to-Equity Ratio=60%
dugoročno 177,1+ kratkoročno 21,3 = 198,5 milkn
kamete ukupno 5,1 iml kn = avg 2,6%
ako uzmemo za primjer da ogrokor plača >9% na svoje obveznice
tada možemo zakljućiti da je kreditno zaduženje himr osim po visini ali i po cijeni više nego prihatljivo[emo_palacg]
a ako uspiju u nekoj budućnosti doći do još HBOR-ovih kredita za otoke sa 1% kamata radi refinanciranja ili novih ulaganja bit ćemo još sretniji
bez tako povoljnih kredita sigurno ni faza restrukturiranja nebi prošla tako brzo i bezbolno.
ubrzane stope povećanja profitabilnosti dokazuju da su do sada kreditna zaduženja
pravilno usmjerena,pričekajmo još 3-4 dana za službenu potvrdu
bez većih knjigovotstvenih egzibicija za očekivati je čista dobit >10 milkn
Samo se pazite da vam se ne desi slican scenario kao na PTKM. Pravilo zadnje budale. Sudjelovao sam u oba rasta, srecom sam ovaj kratio na 270-280. Ko je htio kupiti mogao je preko 12000 na 200, ovo sada je cisto napucavanje
Mogla bi i dividendica od 5kn. Gospon poreznik ja stvarno ne razumijem usporedbu ptkm i himr. No kamo srece da mirovinci ovdje ulazu silne milijune, vjerujte ni ostali građani ne bi imali nista protiv.
>12000 na 200
Pa da je to tako jednostavno nikada se bi prodala vise niti jedna dionica.
IMHO, ovi dionicu trebagledat u malo sirem kontekstu.
Samo se pazite da vam se ne desi slican scenario kao na PTKM. Pravilo zadnje budale. Sudjelovao sam u oba rasta, srecom sam ovaj kratio na 270-280. Ko je htio kupiti mogao je preko 12000 na 200, ovo sada je cisto napucavanje
za mene “napucavanje” je termin koji bi se mogao koristiti tek kada cijena pređe book vrijednost u ovom slučaju 520 kn a trenutno smo na 0,57 Bv(300 kn)
kolega ako niste,a po pisanju pretpostavljam da niste ušli, još vam nije kasno da jako ljepo zaradite
godinama je cijena manje više stagnirala ali sada će se u par mjeseci dogoditi privatizacija i cijena se neće “napucavati” već će doći otključavanja stvarne vrijednosti kao posljedica javne ponude koja sljedi od kupca u privatizaciji
a to će biti prilika za one koji će htjeti prodati,a nebi me začudilo da vrlo mali broj ulagača iskoristi tu priliku jer pred ovim biserom mediterana je svjetla budućnost,osobno neću prodati u ponudi sve da netko ponudi i 800 kn,najviše do pola portfelja jer sa pravim strateškim partnerom kao što je TUI ili slični koji su pokazali veliki interes za naš jadran u zadnje vrijeme popunjenost kapaciteta se može značajno povečati a time i već sada dobra profitabilnost još bitno poveća
nemojte ćekati da vam ode na 400 kn bit ćete još više razočarani
Lp
Naprotiv imam ovu dionicu jako dugo i odgovara mi dokup al ne po ovoj cjeni. Koliko vidim top10 je u zadnjih godinu dana skratio svoje pozicije za vise od 2%. Da imaju kome prodat misljenja sam da bi kratili i vise. Ocito ovi na kraju liste dionicara imaju vise informacija od onih pri vrhu. Kod svih turista top10 skuplja a kod himr otpusta?
Naprotiv imam ovu dionicu jako dugo i odgovara mi dokup al ne po ovoj cjeni. Koliko vidim top10 je u zadnjih godinu dana skratio svoje pozicije za vise od 2%. Da imaju kome prodat misljenja sam da bi kratili i vise. Ocito ovi na kraju liste dionicara imaju vise informacija od onih pri vrhu. Kod svih turista top10 skuplja a kod himr otpusta?
jedini prodavač koji prodaje iz top 10 je kd viktorija jer navodno nesmije imati himr-a više od 10% vlastitog portfelja i radi toga su prodali oko 12 000 kom
u zadnjih godinu dana što je tržište apsorbiralo nevjerojatnom lakoćom čak i uz veći rast cijene,kada prestanu sa prodajom cijena će još brže rasti prema svojoj book vrijednosti kao što je to kod hmam-a koji je na 0,9 Bv(jer tamo nema prodavača)
ili kao hcvt koji je prodan za 1,32 Bv
Pa sta ne kazes da bi dokupio,ima vas dosta. Stani u red. Dobro migra kaze, mozda ni u ponudi ne treba prodati, vec sacekat udvostrucenje prihoda.