HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i vi se nadate da će biti barem 2-3 ozbiljna kupca po cijeni koja bi nama recimo odgovarala??!! nisam baš siguran. prije će biti nekoliko “smiješnih” za ispitivanje terena ili neizostavnog pogodovanja nekome. ako uskoro pređe 325-330 ja svoju siću rješavam.

Vas post ne shvacam ozbiljno, no ovo je javni forum pa svatko moze proizvoljno pisati. Rekao sam vam dva vrlo snazna argumenta, nakon cega vi neuvjerljivo komentirate. Mislite da je netkom vazno koliko imate himr i na koliko ce te ga prodati? Meni se cini da zbog vlastite nesigurnosti,ovdje samo zelite opravdati vas nedavni ulaz ili povoljnije nadokupit.

kanabis,istina,ali kad ste se već dotakli toga,
moja količina papirića je zanemariva, uopće ne mislim dokupljivati. bilo kakvim raspletom ne mogu vjerovatno ništa izgubiti, a niti zaraditi ozbiljniju cifru. samo iznosim svoja razmišljanja (zato i jesmo tu), vezana uz mogući rasplet. već smo nedugo prije vodili raspravu himr – hmam. po meni je hmam bez obzira na sadašnju valuaciju izglednija prilika, a maestral još bolja.

bez ikakvog nagovora.

već me nekoliko puta moderator obrisao! u komparaciji sa lošinjem, recite bar jedan razlog zašto bi mi dobili više??!!

na lošinju nije bilo prodaje već prepuštanje esopovih dionica u tajnosti ispod stola (bez želje da se to proda najboljem ponuđaču) a time i stjecanje kontrolnog paketa za “siću”,oni koji su za to najzaslužniji bit će jaaako dobro nagrađeni za tu velikodušnu gestu[emo_namigusa]
na himr-u će se prodavati paket od 50,07 a ministar kaže nema više ispod stola
i da ćemo dokaz za to vidjeti na kuparima,već je poslan poziv investitorima da iskažu neobvezujući interesa tek nakon toga sljede obvezujuće ponude i izbor najboljeg ponuđača

Država nakon 20 godina prvi put traži investitora za kompleks Kupari

a tako će to ići i na himr jer su kupari “ogledni primjer”
a svi koji se boje najbolje da pričekaju objavu obvezujuće ponude i tada će se moći utržiti 2-3% bez ikakavog rizika[emo_namigusa]
s jako malim rizikom se može ćekati prodaja koja neće biti ispod nominale 400 kn jer je book >500 kn a nedavna prodaja hcvt po 1,32 book-a daje nam za pravo očekivati i realnih 600 kn(1,15 Bv) što bi na trenutnu cijenu bilo >100% zarada na vremenskoj skali mjereno u mjesecima,po trgovanju u zadnje vrijeme dalo bi se zaključiti da se time slaže sve veći broj ulagača a da kojim slučajem nije kd viktorija prodala u godinu dana 12 000 kom već bi mi odavno bili gdje je hmam danas jer himr radi pokazatelja FA nemože vrijedit manje samo jednako ili više od hmam-a
a za par dana dobit ćemo i izvješća za 4q koje će tu tezu i dokazati

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Razmišljate li da barem dio kapitalizirate?
Ev je 50 mil eur!!
To je 300 kn dionica i 300 kuna dug.
Ev/ebitda je oko 10
HCVT vam je preuziman na 6,5-7, JDRA tu negdje također, a ovo prodaje država

Samo pozivam na oprez, sjetite se priča o privatizaciji petrokemije prije 2 godine. Sa malo ozbiljnijeg mjesta se to najavljivalo, spominjalo se 700 kn po dionici. Gdje je Čačić danas i gdje je dionica danas? Mislite da je Lorencin neki faktor?
Samo pozivam na oprez. Stvarno bi mi bilo drago da to ide po recimo nominali jer iako nemam dionicu to bi sigurno se odrazilo na neke koje i ja imam. Book je samo jedan od parametara.

Nemoj misliti na m2!

Himr cak ima veci broj smjestajnih jedinica kada se kod jdra oduzme ebrdov udio.

Jdra i hcvt su na cudan nacin prodani. Jeste li vi vidjeli te javne ponude? Znam da ste pisali kako hcvt nitko nije htio, no gdje su ponude? Sto se tice ev/ebita mislim da ce izlaskom rezultata on biti nizi, no opet radi se o drzavnoj tvrtki. Probajte na blogu gurua napisati za arnt ev/ebita 12, sada kad je upravo otkrio njenu ekstremnu podcijenjenost. A tu se jos radi o privatnoj firmi

Nemojte se ljutiti ali ovo mi je malo smiješno. Pa nisu hoteli polovni auto ili kuća da se prodaju u oglasima. Oni koji kupuju ili prodaju hotele dobro znaju kome se trebaju obratiti. Postoje specijalizirane konzultantske kuće koje se time bave i to odrađuju, a oni koji su u ovom poslu jako dobro znaju što se i po koliko prodaje. U ovom trenutku samo u hrvatskoj prodaje se na stotine što većih što manjih hotela i vi mislite da je natječaj bitan?
Nažalost pametnjakovići na vlasti odlučili su prodavati baš sada a kada su im svakodnevno dolazili investitori i nudili ozbiljne novce nešto je uvijek bio problem. Zašto? Zato što su željeli javnu i transparentnu prodaju?
Pa sve ove hotele iz predstečajnih netko je želio kupiti prije par godina i nudili su se veliki novci. Progooglajte malo.
Npr za HTPK su imali ponudu po nominali + dokapitalizacija prije par godina, bez ikakvih otpisa. A sada su prodali za 50 mil kuna dokapitalizacije + 42% otpisa duga tj platili su da im netko to uzme.
Vjerujte mi da bi me jako razveselilo da se pojavi ozbiljan investitor i plati državi i 100 eur po dionici Imperijala jer onda će sigurno doći i netko da plati plavcu 300 kn za maestrale pa valjda i meni i ostoji jedno 1000 eur za LRH. No ja bi rekao da ćemo još malo čekati a da će HIMR biti prodana nekom preprodavaću koji će se praviti da je ozbiljno zagrizao u turizam a zapravo samo misli zaraditi na preprodaji.
Budući sam se puno puta prevario lako je moguće da sam i sada u krivom.
Ako se već pozivate na neke autoritete dobro pročitajte kojim se parametrima on vodi.
Vi se kladite sada na poštenje i transparentnost naših političara??
Ozbiljno?

Nemoj misliti na m2!

Naravno da je javni natjecaj bitan. A ne natjecaj u opcinskim novinama, zguran na dnu stranice, sa rokom za javljane od 10 dana. Ova vlast je jednako korumpirana kao i sve do sada. No hcvt i jdra za mene nisu pravi primjeri. Ostoji trgovina ispod zita nije strana. Kod htpk ne znam sto se desavalo, ali tamo nitko nikad ni dokumentaciju nije otkupio. Englezi su valjda jedini ponudili 3 milijuna kuna za to sve. Oko himr i hmst je ipak puno vise muvinga bilo, pa predpostavljam da ce biti i izdasnija ponuda. Ne znam zasto toliko price oko cijena. Eto neka himr ode po 300kn, hmst po 150kn, a lrh po 12 000kn, kako neki pisu. Ja cu biti prezadovoljan.

Ok neću vam dalje objašnjavati ništa jer ispada da nešto pokušavam dokazati na silu.
Iz vaših argumenata vidim da su vam izvori informacija uglavnom sa foruma.
Za HTPK je prvo 2005 nuđeno 100 mil kuna za 74% + 30 mil eur dokapitalizacije
2009 je ponovo išla ponuda ali su je odbili. U igri bili UGO i Kompas
Nominala nije bila upitna, al naravno bolje je prodati za ništa

Nemoj misliti na m2!

Bio sam u htpk prije zadnjeg natjecaja i sjecam se cuvene ponude za bon repos. Vi imate svoj stil ulaganja, koji je ispravan, ali vas i ogranicava. Ja sam u himr od niskih razina, no i na zadnji ulaz od prije 2mj imam prinos od 35%. I pri toj kupnji nisam dizao cijenu, nego me je victorija poklapala na dnu. Dok sam kod lrh ove godine dva puta snazno dizao cijenu,da bi ona sada bez problema mogla zavrsiti u negativnoj blokadi. A o njoj se pisu stihovi kao o ni jednoj drugoj na forumu.

Zaključak: Dobro pa imamo ove neznalice iz KD-a 😉
Na tom i takvom HTPK dalo se također zaraditi, a mislim da na neki srednji rok to sad opet postaje prilika.
I tu je KD 😉
Kanabis, odmah sam rekao da niti nešto sugeriram a ako i navijam navijam da cijena HIMR raste. Ja samo iznosim neke činjenice i preispitujem i svoje i tuđe stavove.
Fundamenti su potpuno nebitni ako je sentiment pozitivan i ljudi očekuju da će privatizacija biti napravljena pošteno i transparentno. Cijena će onda rasti pa je čak i nebitno što će se zapravo dogoditi.
Onome tko je kupio Petrokemiju na 170 i prodao je na 350 nije baš bitno što nije išla privatizacija, zar ne.
I ovdje je tako.
I ja neću više pisati jer kvarim atmosferu. Sry
Sretno, navijam za vas, a možda kupim malo i ja da se bolje uživim

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close