HGSP (HG Spot d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HGSP (HG Spot d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hmmm,vijesti ohrabrujuće,a promet jućer velikih 426 komada…oderani ljudi do gole kože,pa i na hladno pušu…Baš me zanima kak to bude danas izgledalo.

..evo kako izgleda danas..242kom danas..hmm,kada vijesti budu potvrđene onda ce i rast biti veci,do tada nista tj.bar jos nekoliko dana…

Evo me sada iz splitskog HG spota, otvaraju za nekoliko dana, zato nemojte prodavat, jer biste uskoro mogli požaliti.

Razlika između prvog i drugog na prodaji skoro 20%.

Evo me sada iz splitskog HG spota, otvaraju za nekoliko dana, zato nemojte prodavat, jer biste uskoro mogli požaliti.

aj hvala bogu da otvaraju, imam nešto za reklamaciju 😀

…evo ljudi jedan članak pa si procitajte…
http://www.fima-vrijednosnice.hr/default.aspx?id=439925

Brend HG Spota vrijedi dva milijuna eura i čeka da ga netko pokupi i unovči

Ingrin model spasa HG Spota, koji je predložio vodeći dioničar Saša Lončar, unio je optimizam među vjerovnike i ulagače. Optimističan je i Hrvoje Prpić, suosnivač tvrtke i, uz Gorana Češnovara, ključan čovjek u restrukturiranju poslovanja tog trgovca u posljednje dvije godine.

Prpić, kojeg je za savjetnika Uprave HG Spota postavila Zagrebačka banka, uvjeren je da će se postići dogovor s vjerovnicima. Upozorava da će u protivnom trpjeti ne samo postojeći dobavljači već cijela IT industrija u Hrvatskoj jer od tri najveća specijalizirana IT maloprodajna lanca tada ne bi preostao nijedan.

Što se dogodilo u HG Spotu? Zašto ste se odlučili povući iz te priče? Ključan problem HG Spota je previše vjerovnika. Nije problem dug već činjenica da ga je većina vjerovnika pokušala naplatiti samostalno. Kristalno je jasno da novca u ovom trenutku nema za sve, ali je isto tako jasno da u tvrtki ima 80 ljudi koji dobivaju plaće, da dobavljači imaju jedan kvalitetan prodajni kanal, da tvrtka može poslovati pozitivno i da joj treba vremena da otplati dug. Nažalost, u masi vjerovnika to sve znači malo. Što su radili vjerovnici? Uistinu svašta. Navodno su se svi dogovarali ali bi paralelno sami išli u naplatu. Neki su u tome uspjeli, poput PBZ-a koji je sjeo na AmEx, zatim Erstea, koji je sjeo na Diners, ili pak ICF-a koji se na vrlo diskutabilan način izvukao van. Pokušavali su i ostali. No, svaki put kad bi uzeli komadić od tvrtke zapravo su uzimali od dobavljača i kad se to dogodilo po koji zna koji puta dobavljači su rekli – dosta! To je razočaravajuća priča kad znate da smo godinu i pol tražili trajno rješenje, a sve za što su financijski vjerovnici bili zainteresirani bila je kratkoročna odgoda. Ne čudi što je dobavljačima prekipjelo. Koji su po vama najznačajniji rezultati restrukturiranja? To što smo došli do break evena, što je u današnjim uvjetima, posebno u maloprodaji gdje su praktički propali svi HG Spotovi veći konkurenti, fantastičan rezultat. Tržište prijenosnih računala se u prvom tromjesečju ove godine prepolovilo u odnosu na godinu dana ranije, a mi smo unatoč tome ostvarili rast. Gledajući prema stanju na tržištu, naš porast iznosi 128 posto, što je više nego na samom početku HG Spota kad smo rasli svake godine za duplo. K tome, rast je bio kontinuiran pa je zato priča s vjerovnicima gora. Prerano su počeli zahtijevati povrat. Zaba je najveći vjerovnik. Kako se ona ponijela? Postoji velika razlika između vjerovnika. Konkretno, Zaba nam je maksimalno izašla u susret. Bilo je i drugih banaka koje su bile za dugoročno rješenje poput Volksbanke, čiji bih angažman također pohvalio. No, ono najvažnije, kao netko tko je i privatni ulagač, vidio sam iz prve ruke kako se u praksi ponaša deset najvećih banaka u Hrvatskoj. Osobno smatram da je jako važno za hrvatsku privredu da imamo deset banaka poput Zagrebačke banke i Volksbanke. Jako je …

E TO JE PRAVI ČLANAK,NAPOKON NEŠTO KONKRETNIJE—SVAKA ČAST

sutra blokada? +

Trenutno austrijski ATX u plusu 4,2,DAX2,5 posto ,a mi krljavimo oko 0,6 posto i ni vrit ni mimo,a hgsp ode u pozitivnu blokadu s kupljenih 100 dionica—no nema prodavača ispod 10 kuna i sve do 14 je sitno i tanko—nekako imam dojam da je ovdje fitilj pri kraju i uskoro će biti explozija sada je samo pitanje prema gore ili prema dolje…

Koji lijep naslov u tako prekrasno,sunčano,ljetno jutro…svaka čast onima koji su kupovali ovih dana po neviđenoj diskontnoj cijeni,kako ono kažu-tko ne riskira,ne profitira—

Koji lijep naslov u tako prekrasno,sunčano,ljetno jutro…svaka čast onima koji su kupovali ovih dana po neviđenoj diskontnoj cijeni,kako ono kažu-tko ne riskira,ne profitira—

Još malo love će izvuči iz banke kreditora i to je to….
[lol]

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

http://www.vecernji.hr/biznis/hg-spot-podrsku-vjerovnika-petak-otvara-trgovine-clanak-318092

ide ovo opet gore… 😉

Tko ima sreću nije mu potreban razum, tko ima razum potrebna mu je sreća.

…i Hg Spot je napokon otvorio tri trgovine!!…idemo naprijed.. [thumbsup]

New Report

Close