Tablet računalo iPad na svjetskom tržištu se pojavilo u travnju prošle godine, a do sada je prodano u preko 14 milijuna primjeraka. Appleov iPad trenuto drži oko 90 posto udjela na tržištu tablet uređaja.
Vaš link
Dakle i HGSP će prodati koju tisućicu, pa će izaći noviteti koji će također vrlo vjerojatno ići preko njih, a tu je narvno i dodatna prodaja, a već sada rade u pozitivi, dosta nije loša perspektiva [wink]
..ja sam unutri od 1mj.prosle godine,sad nadokupljujem tako da mogu bezbrizno docekati rast koji ce uslijediti… tik-tak [cool]
Izašao vam je kvartalni izvještaj. Horor.
Nije mi jasno zašto ova firma nije u stečaju. Ovo je šibanje mrtvog konja.
..
…i sta s tim kaj je izvjestaj los??…pa sam Prpic je rekao da ce naredni period ostvarivati gubitak jer sad otplacuju i glavnicu i kamate i tako ce biti narednih cca 5god…. tik-tak [cool]
..
…i sta s tim kaj je izvjestaj los??…pa sam Prpic je rekao da ce naredni period ostvarivati gubitak jer sad otplacuju i glavnicu i kamate i tako ce biti narednih cca 5god…. tik-tak [cool]
[/quote]
Kolega, HG Spot stvara gubitke i kad se gleda samo operativa bez financijskog dijela poslovanja (kamata i glavnice).
A što se tiče same otplate dugova, glavnica ne ide kroz RDG. Samo kamata.
Ajd za završni račun , znalo se da je gubitak ,
ali kako to da su toliko pali prihodi?
Gubitak je očekivan i smanjen je za 90 milijuna kuna. Ove godine tj. već u prvom kvartalu će raditi u pozitivi. Hrpu stvari je Prpić izjavio u prijašnjim intervjuima i perpektiva je nadasve optimistična. Između ostalog iPaid se recimo ne prodaje kao iPhone U t-comu ili VIP-u nego samo putem njih i još nekoliko dućana. Što se tiče same nabave robe isposlovali su komisijsku prodaju tj. plaćaju ono što su prodali ostalo mogu vratiti dobavljaču i to gotovo sa svima, znači više nema rasprodaja u smislu daj šta daš. Imaju ugovor sa appleom, koji će izbaciti definitivno još novotarija i ostali su gotovo jedini na tržištu. Kad uhvatim vremena copy pejstat ću sve navedeno, ovo će jako narasti jer je cijena mizerna.
Gubitak je očekivan i smanjen je za 90 milijuna kuna. Ove godine tj. već u prvom kvartalu će raditi u pozitivi. Hrpu stvari je Prpić izjavio u prijašnjim intervjuima i perpektiva je nadasve optimistična. Između ostalog iPaid se recimo ne prodaje kao iPhone U t-comu ili VIP-u nego samo putem njih i još nekoliko dućana. Što se tiče same nabave robe isposlovali su komisijsku prodaju tj. plaćaju ono što su prodali ostalo mogu vratiti dobavljaču i to gotovo sa svima, znači više nema rasprodaja u smislu daj šta daš. Imaju ugovor sa appleom, koji će izbaciti definitivno još novotarija i ostali su gotovo jedini na tržištu. Kad uhvatim vremena copy pejstat ću sve navedeno, ovo će jako narasti jer je cijena mizerna.
Kolega, u subotu sam prošao pored HG Spota u Utrinama i mogu vam reći da nisam vidio nikakve redove za iPad. Štoviše, u dućanu je bilo svega četvero ljudi.
Možda da se malo više poradi na marketingu…
iPad je čista bezvezarija. Zadnji put kada sam uspoređivao maloprodajne cijene hg-a i ostalih oni su uvjerljivo bili najskuplji. Sad mi se ne otvaraju cjenici. A što se tiće cijene, meni je i 10 kn previše
ovo su nevjerojatni komantari [lol]
4 kvartal 2010:
prihod od 23.000.000; EBITDA od -2.200.000 kn; gubitak od -10.300.000 kn
kreditnih obaveza preko 200.000.000 kn !!!
sve to znaci da je 1Q2011 biti jos gori, jer ce vjerojatno imati manje prihode, a vece troskove kamata. Samo kamate na 200.000.000 kn kredita su vece od 15.000.000 kn
I klasa “forum superoptimist” ovo tumaciti dobrim izvjestajem ?? i uspjesnim poslovanjem ??
Pitanje za ove superoptimiste, od kuda ce HG vratiti 200.000.000 kn kada svaki mjesec radi EBITDA gubitak od oko 750.000 kn? I sve to bez ijedne kune placenih kamata !
A dionice vam i dalje uvaljuje Čejvan ili Ingra. Toliko oni vjeruju u happy end [thumbsup]