HGSP (HG Spot d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HGSP (HG Spot d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

izraz negativna dobit. zašto je to teško izreći kao gubitak (loss)?

Zato sto to ljepse zvuci. Isto kao sto nas sabornik Hebrang ne laze, nego govori neistine.

MGMA se izvukla usprkos 160 milja kuna gubitaka, ulaze Poljaci u vlasništvo i preuzimaju firmu. cijena ode s 20 na 40 kn
sljedeći mislim da bi mogao biti HGSP, firma se stabilizira, ali sama neće moći dalje. i ovdje treba očekivati vrlo brzo preuzimanje jer HGSP je ipak brand na ovim prostorima, a puno je lakše nekome izvana preuzeti trgovinu s mrežom poslovnica, nego sve graditi iznova [smiley]

Čuvajte hlače da ne odu i gaće!

I sto je bilo kad si se probudio?

MGMA se izvukla usprkos 160 milja kuna gubitaka, ulaze Poljaci u vlasništvo i preuzimaju firmu. cijena ode s 20 na 40 kn
sljedeći mislim da bi mogao biti HGSP, firma se stabilizira, ali sama neće moći dalje. i ovdje treba očekivati vrlo brzo preuzimanje jer HGSP je ipak brand na ovim prostorima, a puno je lakše nekome izvana preuzeti trgovinu s mrežom poslovnica, nego sve graditi iznova [smiley]

Ja sam realista koji kupuje od pesimista i prodaje optimistima.

Vidio je tebe kako opet kukaš što nisi na vrijeme ušao u HGSP da nešto i zaradiš na burzi.

Ne budi nervozan, nisam ti ja kriv sto i u g….. do grla sa HGSP-om. Predlažem ti kladionicu, veći ti je prinos i manji stres.

Vidio je tebe kako opet kukaš što nisi na vrijeme ušao u HGSP da nešto i zaradiš na burzi.

Budi bez brige, kod mene nema nervoze, jer nakon objave o prolongiranju isplate duga mirno spavam sa HGSP u portfelju. Ali čini mi se da kod tebe nervoza radi, jer usprkos odličnim vijestima blatiš dionicu koju nemaš, možda zato što znaš da ovo ide sada gore, a ti i dalje nemaš hrabrosti ući. Drugi razlog ne vidim. Jer jedno od početnih pravila koje treba naučiti na burzi je da na loše vijesti dionice padaju (to smo već ovdje odradili), a na dobre vijesti dionice rastu (to nam ovdje slijedi). Ti si očito tu lekciju o investiranju prečuo, pa je možda bolje da se držiš kladionica kada si već toliko dobro u njih upućen.

Budi bez brige, kod mene nema nervoze, jer nakon objave o prolongiranju isplate duga mirno spavam sa HGSP u portfelju. Ali čini mi se da kod tebe nervoza radi, jer usprkos odličnim vijestima blatiš dionicu koju nemaš, možda zato što znaš da ovo ide sada gore, a ti i dalje nemaš hrabrosti ući. Drugi razlog ne vidim. Jer jedno od početnih pravila koje treba naučiti na burzi je da na loše vijesti dionice padaju (to smo već ovdje odradili), a na dobre vijesti dionice rastu (to nam ovdje slijedi). Ti si očito tu lekciju o investiranju prečuo, pa je možda bolje da se držiš kladionica kada si već toliko dobro u njih upućen.

Za HGSPOT će dobra vijest biti kada bude dovoljno zarađivao da može otplaćivati glavnicu i kamate a o ekstra zaradi da i ne govorim. Ovo je još uvijek samo držanje glave iznad vode.

Dakle, za tebe je ova vijest s odgađanjem otplate duga beznačajna i dionica ne treba na temelju te odlične vijesti rasti?? Znači ovo bi trebalo ići ravno do dna, na kunu-dvije, pa kada HGSP vrati sav dug i počne ostvarivati dobiti kao prije krize, dijeliti dividende kao HT, onda eventualno vratiti dionicu na 20 kuna, tako da je ti kupiš jeftino? Kod dionice se kupuje budućnost, a s obzirom da do nedavno budućnost HGSP nije bila izvjesna, logično da je i dionica pala, iako po meni i previše, ali sada s naznakama izlaska iz krize, logično je da i dionica raste, a ne stagnira i pada kao što ti i MaliMis priželjkujete. Čovjek bi pomislio da je pad dionice sa 750kn na 20kn trebao zadovoljiti vaše apetite za padom, ali izgleda da nije.

hg po izvjestajima sa 30.09. ima 220,000,000 kuna obaveza, kratkorocnu imovinu od 23,000,000 kuna te prema upravi uz vrjednost zgrade od 40,000,000 kuna. Ukupno je to MINUS 154,000.000 kn !

sa "negativnom dobiti" u 4 kvartalu od 5.000.000 kn, vrjednost hgspota sa 31.12. je -160.000.000 kuna ! i sama uprava izjavljuje da ce 31.12. dug iznositi 190.000.000 kuna

uz sve ove prekrasne brojeve, svoje dionice "utapa" jedan od glavnih suvlasnika, ćejvan

ovo nije niti kladionica [bye]

hg po izvjestajima sa 30.09. ima 220,000,000 kuna obaveza, kratkorocnu imovinu od 23,000,000 kuna te prema upravi uz vrjednost zgrade od 40,000,000 kuna. Ukupno je to MINUS 154,000.000 kn !

sa "negativnom dobiti" u 4 kvartalu od 5.000.000 kn, vrjednost hgspota sa 31.12. je -160.000.000 kuna ! i sama uprava izjavljuje da ce 31.12. dug iznositi 190.000.000 kuna

uz sve ove prekrasne brojeve, svoje dionice "utapa" jedan od glavnih suvlasnika, ćejvan

ovo nije niti kladionica [bye]

Uzmi malo osnove računovodstva pa nauči nešto prije nego što bljuješ pizdarije.
Što se zgrade tiče nju će prodati Zabi.

Ja neznam na čemu si ti, ali očigledno dobro puca. Zasto mislis da ja prizeljkujem, pljujem ili zelim ista sa ovim junkom? Simpaticni su mi likovi koji se kunu u prosperitet ove dionice. Reality check -rijesili su 9/12 vjerovnika i posluju u minusu i u debelom su gubitku.

1) Kupuje se budućnost dionice kažeš (genijalno). Ali onda cijena pada na 10 kn.
2) Nisam se ukrcao. Na što? Pa ljudi iskaču, a ja da se krcam?
3) Da li si ti svjestan da se za 50k kuna postaje top 10 dionicar? Kažeš žao mi je, zakasnio sam….
4) Dividenda? Future, far, far away.

Nastavljaj nas uveseljavati.

Dakle, za tebe je ova vijest s odgađanjem otplate duga beznačajna i dionica ne treba na temelju te odlične vijesti rasti?? Znači ovo bi trebalo ići ravno do dna, na kunu-dvije, pa kada HGSP vrati sav dug i počne ostvarivati dobiti kao prije krize, dijeliti dividende kao HT, onda eventualno vratiti dionicu na 20 kuna, tako da je ti kupiš jeftino? Kod dionice se kupuje budućnost, a s obzirom da do nedavno budućnost HGSP nije bila izvjesna, logično da je i dionica pala, iako po meni i previše, ali sada s naznakama izlaska iz krize, logično je da i dionica raste, a ne stagnira i pada kao što ti i MaliMis priželjkujete. Čovjek bi pomislio da je pad dionice sa 750kn na 20kn trebao zadovoljiti vaše apetite za padom, ali izgleda da nije.

@ ljutkec [smiley]
samo vrijedjaj i pisi bajke …

uzmi izvjestaj sa 30.9. i pogledaj bilancu. dugotrajna imovina je 95.000.000 kn, a od toga je goodwill ? 30.000.000, zemljiste + zgrada + oprema 65.000.000. cak je i uprava rekla da zgrada ide u sale-lease back za 40.000.000 ?? to pokazuje da je dugotrajna imovina definitovno precjenjena
kratkotrajna imovina je max 21.000.000 kn, a sve obaveze ce biti oko 225.000.000

ispada da je kapital hgs na 31.12. oko -160.000.000 !!

uprava sama izjavljuje ce dug 31.12. biti oko 190.000.000 kn, a to je sa 7% ukupno 13,300,000 kuna kamata ! ove godine ce imati ukupni prihod od 85.000.000 kuna sa RUCom od 15.000.000 kuna ????? btw, optima ima kamatu od 8,5%, a to je 16.500.000 kuna !

Kad se probudis iz svog drukerskog sna onda skuzis da kompletan RUC odlazi samo na placanje kamate, a gdje su jos ljudi, najam, marketing …. Ti nebitni troskovi 2010 iznose 24.000.000 kn. I toliki ce biti gubitak i u 2011, pa dug bankama tj. ZABI nece vise biti biti 190.000.000 vec 210.000.000 …

Samo vjeruj [pray] u takvu dionicu ?!?! Izgleda da si jedini jer cak niti čejvan ne vjeruje jer ubrzano prodaje !! mozda imas neki povjerljivi info kao npr. da ce ih kupiti mediamarkt ili doci neki poljaci/svemirci i ulupati 100.000.000 kn jer misle da brand toliko vrijedi [lol]

bolje ti je da proucis drugu poljsku nogometnu ligu i uplatis neku lovu na to [rolleyes]

New Report

Close