12. kolovoz 2010.| Bernard Ivezić
Mali ulagači kupuju HG Spot, iako ga se veliki rješavaju
Među deset najvećih dioničara HG Spota probila su se četiri nova investitora koji imaju udjele od 0,67 do 1,03 posto tvrtke, a to su Bruno Filipi, Damir Grden, Edin Omerhodžić i Željko Mikša
Nagađanja da HG Spot priprema dokapitalizaciju od 100 milijuna kuna, odnosno oko 300 kuna po dionici, i da s nositeljima komercijalnih zapisa planira prebiti dugovanja u kapital, podgrijavaju interes malih ulagača.
U srijedu se HG Spot stoga ponovno vinuo među dobitnike Zagrebačke burze s rastom od 6,6 posto, na 27,49 kuna po dionici. Ujedno su se među deset najvećih dioničara probila četiri nova investitora s udjelima od 0,67 do 1,03 posto tvrtke. To su redom Bruno Filipi, Damir Grden, Edin Omerhodžić i Željko Mikša. Sve se to događa unatoč tome što je nakon pojedinačno najvećeg dioničara Saše Lončara sada i drugi po veličini Denis Ćejvan smanjio svoj udio u kompaniji na 9,3 posto, prodavši paket od 4000 dionica po 22 kune po komadu. Ćejvan je time pao …
Nije bas sve sebi ocito kada mu je udio pao..Ali prodavati po 22 mi i nije bas logican potez osim ako to nije zadnji bjeg pred kraj…
Osobno sam jako zadovoljan nacinom na koji se HG-SPOT vraca, tko nije bio u njihovim poslovnicama neka ode i sam se uvjeri, uveli su hrpu inovacija i kupci im polagano ali sigurno vracaju povjerenje stoga prometa bi trebalo biti sve vise i vise pogotovo pred kraj godine kada se sprema ekskluzivno predstavljanje iPada u HR sto bi trebalo napraviti znatan plus na prihode…
no rano je jos za neke jace prognoze
Pozdrav ekipi iz mocvare.
Uprava optimisticna.
http://www.poslovni.hr/vijesti/hg-spot-nakon-revizije-utrostrucio-lanjski-gubitak-156893.aspx
Kakav clanak treba biti da uprava bude pesimisticna?
3 puta veći gubitak ?
Ovo izgleda kao stečaj .
Druga strana priče je zanimljivija, ako i dođe do stečaja, a banke toliko novaca utukle u HGSPOT nemožeš se oteti dojmu da se ne radi o pranju novca ?
Kao da će stečaj namjerno isprovocirati ?
3 puta veći gubitak ?
Ovo izgleda kao stečaj .
Druga strana priče je zanimljivija, ako i dođe do stečaja, a banke toliko novaca utukle u HGSPOT nemožeš se oteti dojmu da se ne radi o pranju novca ?
Kao da će stečaj namjerno isprovocirati ?
Post koji sam napisao prije ovoga obrisan mi je a također sam indicirao moguće kriminalne radnje jer mi jednostavno nije jasno kako je prethodna uprava uspijela napraviti tolike gubitke, kumica s placa bi shvatila da nešto ne štima u tom načinu upravljanja i pokušala nešto promijeniti. A i Lončar je svojevremeno nešto spominjao moguću krivičnu prijavu protiv stare uprave ali se više ne čuje po tom pitanju.
Sa druge strane, moguće je da "peglaju" izvješća za ovu godinu prebacujući sve gubitke koji se mogu u prethodnu godinu da bi ove godine djelovali više optimistično glede izlaska iz krize. Ali opet, 120 milja kuna…đizs…
Ne sjećam se više, ali bilo je početkom godine govora o tome, kako je na skladištu nedostajalo prilično robe!? Zato je tada navodno i Alma spremala kofere za dalji put!? Tko će ga znat?
Svaki dan je ispod kaputa odnosila po jednu dvije maticne ploce i tako se nakuilo 80mil kn.
Ne sjećam se više, ali bilo je početkom godine govora o tome, kako je na skladištu nedostajalo prilično robe!? Zato je tada navodno i Alma spremala kofere za dalji put!? Tko će ga znat?
[lol]
Evo dobrih vijesti [wink]
U ovu subotu u HGspotu Utrine održat će se finalni regionalni Overkloking događaj pod nazivom ASUS OVERCLOCKER 2010. Ovom prilikom pozivamo vas da se pridružite Asus overkloking turniru u Zagrebu koje organizira ASUS sa svojim partnerima: HGSPOT, Kingston, Intel, Antec, Logitech, Cooler Master.
Procesor i grafička kartica bit će hlađeni tekućim dušikom, gdje se nadamo i obaranju svjetskog rekorda, koji će uz pomoć odličnih natjecatelja biti vjerojatno i ostvaren.
Uz dobru muziku, najbolje overklokere kao i dosta tečnog dušika imat će te priliku vidjeti nešto još ne prikazano. Svi posjetitelji će biti nagrađeni I možete preuzeti ASUS REPUBLIC OF GAMERS papir u koji će upisati svoje podatke. Od 16h do 17h izvlačit ćemo sretne dobitnike, a što ih čeka pogledajte ispod.
1. 1 x Kingston HYPERX 2250MHz CL9 3x2GB memorija
2. 1 x ASUS P7H57D-EVO matična ploča
3. 1 x ASUS EAH5750 Formula
4. 1 x Cooler Master V6GT hladnjak
Dodatne nagrade:
1. 100 ASUS REPUBLIC OF GAMERS MAJICA
2. 100 PODLOGA ZA MIŠA
3. 1000 OLOVAKA
4. KINGSTON OKOVRATNICI
5. KINGSTON KUTIJICE ZA SD KARTICE
… I DOSTA TOGA JOŠ 🙂
Više o turniru možete pročitatii ovdje: http://www.asus-overclocker.com/o_takmicenju.php
Agenda:
Datum: 4. rujna.2010
9h – Uvodna riječ i početak turnira
12h –Prvih rezultati
15h – Završetak turnira
15.30h – Podjela nagrada za natjecatelje
16.h – Podjela nagrada za posjetitelje
17h – Završetak turnira
Gledam bilancu ove firme i ne mogu vjerovati kako to izgleda – Petina ukupne imovine je goodwill (hahaha!!!), 106 milijuna kuna negativnog kapitala…
Najljepše mi je to što im je Senso Mikro u amanet ostavio cca. 30 milijuna kuna duga kojeg moraju riješiti ("Imovina grupe za otuđenje" – "Obveze grupe za otuđenje").
Prekrasno.