HGSP (HG Spot d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HGSP (HG Spot d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/HGSP-fin2010-2Q-NotREV-N-HR.pdf

Nisam detaljno gledao rdig, ali koliko vidim najbitnije je to da se usporava prodaja koja je u q2 bila slabija nego u q1, sto nije bio trend u 2009.. Smanjeni prihod 64,62%, rashod 59,15%.!

Sad vi optimisti trazite dobre vijesti u ovom sivom izvjescu.

Ja sam realista koji kupuje od pesimista i prodaje optimistima.

HG Spot u šest mjeseci smanjio gubitak za gotovo 30 posto

vrtka HG Spot je u prvom ovogodišnjem polugodištu zabilježila gubitak u iznosu od 12,83 milijuna kuna, što predstavlja smanjenje od 29,73 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je gubitak iznosio 18,26 milijuna kuna, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi u prvih šest mjeseci dosegnuli 34,83 milijuna kuna što predstavlja pad od 64,62 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni rashodi su smanjeni za 59,15 posto na 47,67 milijuna kuna. U izvješću o poslovanju se navodi da su nastavak financijske krize i recesija gospodarskog sustava te daljnji pad potrošnje utjecali na usporavanje i pad volumena poslovanja na IT tržištu u RH te time i pad poslovnih aktivnosti u dijelu prihoda od prodaje koji su iznosili 33,4 milijuna kuna.

"Provođenjem programa zbrinjavanja viška radnika odobren od HZZ-a društvo je smanjilo broj zaposlenika (u četvrtom kvartalu 2009. godine tvrtka je imala 151 radnika) te trenutno zapošljava 90 radnika", poručuju iz HG Spota te dodaju da su materijalni troškovi u prvih šest mjeseci smanjeni za 64,5 posto, a troškovi zaposlenika za 46,7 posto.

"S ciljem optimalizacije poslovanja HG Spot i nadalje usmjerava sve svoje poslovne aktivnosti isključivo u program prijenosnih i stolnih računala, audio-video proizvoda, foto i TV programa, potrošačke elektronike u malim maloprodajnim trgovinama na hrvatskom tržištu. Međutim, nepovoljni globalni trendovi na IT tržištu te nastavak pada cijena IT proizvoda utjecali su, uz izostanak veleprodajnih aktivnosti, na pad prihoda od prodaje", stoji u izvješću.
http://www.poslovni.hr/vijesti/hg-spot-u-sest-mjeseci-smanjio-gubitak-za-gotovo-30-posto-153970.aspx

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/trgovina/hg-spot-gubitak-smanjen-29%2c7%25,86966.html

Jeeeee.

Nismo izgubili dodatnih 18, nego samo joj 12 milja kuna. Jeeeeee.
Prodaja nam je jadnija nego u prva 3 mjeseca kad smo bili jadni. Jeeeeee.

Ali vlakici su kod nas uvijek zabavni, jeeeeee.

Mozda jedno stratesko partnerstvo hgspota i magme, pa da stave vlakice u ponudu, jeeeeee.

jel ovo sad leti u blokadu? ipak su veliki rezultati postignuti, još samo da za par godina uspiju zaraditi koju kn

Izvjesce je lose, jako lose.
Tu kapitala nazalost nema.

I bez jednokratnih stvari EBITDA je negativna i to jako negativna…

Neznam, ne vidim tu ništa obećavajuće.

Ako vrati dug bit će dobro

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

opet 12 milja kuna gubitka?! živa katastrofa! pa ov neće vratiti dugove do 2015, prije će ih stečaj dohvatiti [bye]

Kolege molim vas ne plasite ulagace.

HGSpot je u Q2 ostvario tri dana na pozivitnoj nuli i to za uskrs, uskrsnji ponedjeljak, te praznik rada.

Kako je u Q1 i Q2 bilo nesto manje blagdana, a u Q3 nas ocekuju dan drzavnosti, tijelovo, dan antifasisticke borbe, a da ne spominjemo veliku gospu od koje se najvise i nadamo, objektivno ocekujem puno bolje rezultate za Q3 i Q4.

Mišiću i ostali,
Uskoro ćete se iznenaditi sa događanjima oko HGSpota! Priprema se nešto veliko, a ako presložite malo Prpićeve najave, možda pronađete o čemu pišem!?

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Mišiću i ostali,
Uskoro ćete se iznenaditi sa događanjima oko HGSpota! Priprema se nešto veliko, a ako presložite malo Prpićeve najave, možda pronađete o čemu pišem!?

budi određeniji, pozitivno ili negativno, 40 ili 20

http://rep.hr/vijesti/tvrtke-i-trzista/hg-spot-smanjio-troskove-a-prihode-jos-vise/1907/

Evo jos jednog tipa, ako, kad i sta bi bilo kad bi bilo.

Prpic prica vec punu godinu – tako da vise ne znam odakle da pocnem preslagivati.

Mišiću i ostali,

New Report

Close