HGSP (HG Spot d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HGSP (HG Spot d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja neznam koliko vas puta moram upozoriti da se klonite ove dionice. Velikom igracu trebalo cca 100,000 kn kesa i vi ste ga financirali. Tu i tamo se koja ribica nahranila poslije morskog psa, ali mislim da je ovdje vise tuznih koji se pozivaju na strpljenje nego, nego sretnih i zadovoljnih koji su nesto zaradili.

Svi koji su usli na 25+kn, o strpljenju ne trebaju pricati, jer im to nije bila prva misao na pameti kad su usli u ovu dionicu. Sta bude biti ce, sigurno niste usli na temelju temeljitih kalkulacija i analiza.

Ja sam realista koji kupuje od pesimista i prodaje optimistima.

Baš si mali miš! Navukli su vas nazad i sada skupljaju po 30 kn sve što se izloži na prodaju! Kojem velikom igraču je zatrebalo 100.000 kn??? Hahahah, Bog si!

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Dragi spidermene, ja znam da si ti usao u dionicu i da si malo nervozan ali..

Mislis veliki igraci ni ne stavljaju kravatu za te novce. A pitam te ja koji bi to veliki igrac odbio 100.000 kn. Reality check, burza ima dnevni promet 10-ak mil kuna, i ti sad kazes da je 100.000 kn zarade kikiriki za bilo koga. Neznam tko je ovde smijesan.

Baš si mali miš! Navukli su vas nazad i sada skupljaju po 30 kn sve što se izloži na prodaju! Kojem velikom igraču je zatrebalo 100.000 kn??? Hahahah, Bog si!

Neprestalno postavljanje i micanje naloga sa jedne i sa druge strane! Pitanje je, tko ovdje više navlači?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Poznavajući trejd, jedan te isti dečko

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Ma, nema veze, nisam ja uopće nervozan. Samo sam ti htio reći da se sve skuplja po 30 kn. Pregledaj trgovanje, pa se uvjeri. Pratim konstantno pa vidim. Ne mora to ništa značiti, ali eto…

Pa netko se u nedostatku naloga kupnje jutros najranije usro i poremetio planove ovom velikom, jer jer jasno da nitko pametan tek tako sad nece kupovati skuplje 30 kn. E sad ako veliki pocne pumpati cijenu, postoji opasnost da mu opet mali ulagači od straha ne poremete planove. Sad mu je jedina opcija ponovoto baciti cijenu dionice na 20-ak i krenuti u isti vlakic ispocetka – vidi samo ovih 1000 komada na 31,30 i to netom nakon sto se netko ohrabrio posegnuti za ovih 350 po 30kn. Meni zvuci logicno, a tebi crtani junace? 🙂

Da netko ima muda uzeti ovih 1000 kom, to bi promijenilo tijek dogadanja.

Ma, nema veze, nisam ja uopće nervozan. Samo sam ti htio reći da se sve skuplja po 30 kn. Pregledaj trgovanje, pa se uvjeri. Pratim konstantno pa vidim. Ne mora to ništa značiti, ali eto…
[/quote]

Vidim da polazes sve nade u Prpica. Imam dva pitanja za tebe:

1) A sto ako ti "spasitelj" iznenada napusti tvrtku?
2) Kako mislis da ce sa ovako blijedim prometom namiriti vlasnike komercijalnih zapisa, i to u vrijednosti 55 milj. kuna + kamate koje dolaze na naplatu u rujnu?

Zelim ti da ti dionica dode na 700 kn, ali mislim da se u ovu dionicu jedino ispatilo uci na 20 kn, a ti su bili rijetki.
Koliko god je pumpas optimizmom, uvijek ovoj dionici stoji mac nad glavom. Dosta je da se dogodi jedan od ova dva scenarija koje sam ti gore naveo i dionca s bilo koje cijene ponovno ide na 20kn – i to istom brzinom kojom je isla i gore.

1. Zašto bi Prpić napuštao tvrtku u koju je doveden s namjerom da je postavi ponovno na noge i vrati joj staru slavu? Nije on kao naš bivši dragi vođa, pa da zbriše kada je najteže. On je doveden na vrhuncu krize za HGSP s ciljem da vrati tvrtku u život, znači znao je u što se upušta, sumnjam da je išao grlom u jagode, dakle, on je tu dok ne uspije restrukturiranje, to mu je cilj. Tako da te pretpostavke ostavite za neku drugu dionicu na forumu koju pokušavate ocrniti i potaknuti paniku da bi je jeftinije kupili.

2. Komercijalne zapise će iskupiti kao što su ih nedavno iskupile i tvrtke u sličnim problemima, MGMA, INGR. Koliko znam, a nije tajna, ni njima nije baš blistava situacija, ni sada, a ni dugoročno gledano, pa su to kao što vidite uspjeli riješiti. Kao što je sam Prpić rekao, vjerovatno će ih uspjeti refinancirati, ako ništa drugo onda kreditom, a zainteresiranih ima, tako da ni tu vaše pretpostavke ne drže pretjerano vodu.

Inače, hvala na dobrim željama, ali do 700 kuna dionica teško da će ikada više doći, kao što neće nikada doći ni na 10 kuna kao što vjerovatno Vi priželjkujete, pogotovo sada kada su se pojavile naznake da situacija ide na bolje. Ako je dionica vrijedila 20-ak kuna u vrijeme dok se špekuliralo o bankrotu, sada kada je situacija svakim danom sve bolja, mislim da HGSP zaslužuje i može ići barem do 100 kuna u narednim tjednima, mjesecima, naravno ne u tjedan dana, tako da Vaše zazivanje vraćanja na 20 kuna nije realno, ali za utjehu, niste ni na 30 kuna zakasnili uhvatiti dobru zaradu, samo Vam treba malo hrabrosti, a ne jala na druge ulagače koji su prepoznali dobru priliku za još bolju zaradu.

kolega pretjerujete sa hvaljenjem ove dionice. Umjesto toga napišite neku pozitivnu i dobru vijest, osim da će se na već postojeće ogromno opterečenje firme, dići novi kredit. Ne navlačite ljude na ovu dionicu da bi se ekipla mogla istrest

kolega pretjerujete sa hvaljenjem ove dionice. Umjesto toga napišite neku pozitivnu i dobru vijest,

Evo ih nekoliko!!!

* Nakon što je potkraj prošle godine Hrvoje Prpić došao na mjesto savjetnika nove uprave HGspota na čelu s Goranom Česnovarom i uvođenjem potpuno novog načina poslovanja, poput osobnih savjetnika za svakog kupca i drugih novosti, HGspot je nakon dugog razdoblja počeo poslovati pozitivno…

* Danas je situacija mnogo bolja, gubici su znatno smanjeni, likvidnost je vrlo dobra, a kvaliteta usluge je iznimna – zadovoljan je Prpić prvim pozitivnim pomacima u HGspotu …

* Ipak, glavni razlozi što je HGspot napokon počeo poslovati pozitivno su, ističu u kompaniji, otvorenje drugog kata prodajnog centra u zagrebačkim Utrinama i ponuda Appleovih proizvoda

* Vjerojatno najveći događaj bit će dolazak iPada u Hrvatsku koji će se u HGspotu moći kupiti već prvi dan. Naime, HGspot ima potpisan ugovor s Appleom o prodaji njegovih proizvoda…

* Proces restrukturiranja je završen, sada ostaje samo upoznati kupce s novostima koje ih čekaju u poslovnicama, napominje Prpić.

1. bože sačuvaj tih savjetnika. Imao sam se prilike uvjeriti u njihovu stručnost- prodavači uspiješno čitaju imena proizvoda i razlikuju hdd od procesora i to je vrh, vrhova njihove stručnosti. Serviseri nešto i znaju, no i oni su nepošteni. Probajte im odnijeti laptop, hdd ili grafičku na popravak. Garantiram da nećete dobiti proizvod koji ste im odnijeli. Primjerice umjesto hdd od 500, dobije te ondaj od 320 u laptopu itd. Prema toime kvaliteta usluga im je katastrofalna, jer to što se tamo može doživjeti, vjerojatno se može doživjeti još jedino na buvljaku kod cige.
2. appleove proizvode je najbolje naručiti preko tetke u americi, jer su tamo 50% jeftiniji. No sumnjam da će hg jedini prodavati ipade, do sada ih je bilo na svakom buvljaku.
3.zatvaranje, pa otvaranje. mislim da su najbolje poslovali kada su imali samo 1 trgovinu u zagrebu.
4.internet stranica im je dosta loše napravljena, a cijene su im i dalje visoke. odite na http://www.nabava.net. upišite neki proizvod pa tražite hgspot i vidjet će te da hg ima 10-20% veće cijene od ostalih. Konkretno tražio sam najslabiji procesor sempron 140 u hgspotu 309kn, a na nabavi cijene kreću od 210kn.

Kanabis,
stvarno si sinko napušen te tvoje trave.

New Report

Close