HGSP (HG Spot d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HGSP (HG Spot d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Blaga rasprodaja….

Ja sam realista koji kupuje od pesimista i prodaje optimistima.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/bTXYIaCigLEbZmdV2TVhiw==.pdf

marcello

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/bTXYIaCigLEbZmdV2TVhiw==.pdf

Povećati ponudu, biti bitno konkurentniji cijenama nego sada, provoditi akcije i jači marketing – inaće do kraja godine HGSPOT je propao, sa Prpićem ili bez njega.

Ali se isto mora skinuti kapa za ove na bidu.

Ma nije tu sve propalo, burza je klađenje na dobrog konja koji pokaže da može dobro trčati.
Prošla su vremena kada su ljudi kupovali sve i sva samo na osnovu boje ili zato što su znali jedino za HGSPOT i jedina im je prednost ime za koje ljudi znaju. Međutim, prvenstveno bez konkurentnih cijena nemaju šanse. Kraj prošle godine kada su imali rasprodaju (OK, ono je bilo sa iznimno prigodnim cijenama) je pokazatelj što i kako se treba raditi.

ovo mi se čini da će biti ključ u bravu
šteta a mogli su biti dobra firma da se nisi bacili u megalomaniju

Postanite Eu-robovi

Da, bit će im to lijep epitaf…

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

HG spot povećao gubitak u prvom kvartalu

U prvom kvartalu 2010. godine HG spot je ostvario ukupne prihode u iznosu od 16,7 milijuna kuna, što predstavlja pad od oko 68 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Nastavak financijske krize i recesija gospodarskog sustava te daljnji pad potrošnje utjecali su na usporavanje i pad volumena poslovanja na IT tržištu u RH računala te time i pad poslovnih aktivnosti u dijelu prihoda od prodaje, navodi se u izvještaju HG spota objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Slijedom provođenja restrukturiranja i optimizacije poslovanja HG spot je ostvario pad ukupnih poslovnih rashoda za 61 posto u odnosu na isti kvartal prethodne godine. Također, primjetne su i uštede na pojedinim troškovnim stavkama poput, materijalnih troškova koji padaju za 65 posto, troškova zaposlenika za 49 posto, ostalih troškova poslovanja za značajnih 5 5 posto i amortizacije za 25 posto. Društvo i dalje bilježi rast financijskih rashoda za 43 posto.

Unatoč uštedama na troškovima poslovanja, izostanak rasta prihoda od prodaje i globalna financijska kriza uzrokovali su gubitak u poslovanju od 7,5 milijuna kuna, navodi se u izvješću. Usporedbe radi, u istom razdoblju prošle godine gubitak je iznosio 4,76 milijuna kuna.

(pd)

ide ovo ubrzano prema stečaju…. [undecid]

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

Odavno su uracunati rezultati 1Q u cijenu ove dionice. Pa sjetite se samo kada je Loncar poceo sa raprodajom.

U 1Q – su takoder uracunate otpremnine i troskovi organizacije, nesto sta se ne bi trebalo javljati kao trosak kroz ostatak godine. Ali daleko je ovo od bajnog.

Ovoj dionici nikako neide u prilog ni to sto nema konkurenata na burzi u istoj bransi. Oni su losi – ali vjerujem da ne cvjetaju ruze ni ostatku branse.

Nize od ovoga je jedino stecaj – dakle idealno vrijeme za kupnju ukoliko imate vjere u ovu dionicu. Pitanje je samo koliko uprava ima para da financira ovaj i daljnje gubitke.

Odavno su uracunati rezultati 1Q u cijenu ove dionice. Pa sjetite se samo kada je Loncar poceo sa raprodajom.

U 1Q – su takoder uracunate otpremnine i troskovi organizacije, nesto sta se ne bi trebalo javljati kao trosak kroz ostatak godine. Ali daleko je ovo od bajnog.

Ovoj dionici nikako neide u prilog ni to sto nema konkurenata na burzi u istoj bransi. Oni su losi – ali vjerujem da ne cvjetaju ruze ni ostatku branse.

Nize od ovoga je jedino stecaj – dakle idealno vrijeme za kupnju ukoliko imate vjere u ovu dionicu. Pitanje je samo koliko uprava ima para da financira ovaj i daljnje gubitke.

Jedna zdravo seljačka misao mi je sada sinula….Jel se vi ljudi koji puta upitate koliko treba prometa izvrtiti da bi se samo marže imalo koliki su trenutni dugovi, a kamoli ostvarila čista dobiti. Mislim da je to kod ove firme SF. Ali, tko zna, vrijeme svašta donosi……

Jedna zdravo seljačka misao mi je sada sinula….Jel se vi ljudi koji puta upitate koliko treba prometa izvrtiti da bi se samo marže imalo koliki su trenutni dugovi, a kamoli ostvarila čista dobiti. Mislim da je to kod ove firme SF. Ali, tko zna, vrijeme svašta donosi……

Moglo bi se, ali ne na naćin kako se to sada radi. Što se mene tiće izgubio sam povjerenje u povratak HGSPOTa.

Sa jednog drugug foruma: Sve je to vazno, samo oni idu krivim redom. Prvo moras imat niske cijene dok ne steknes povjerenje kupaca kvalitetnom uslugom, kasnije smijes dic cijene kad steknes dobar customer base kojima je svejedno ako je cijena 2% veca ako su sigurni da ce i za 11.5 mjeseci moc ostvarit garanciju i slicno.

A HGSpot je prvo popusio povjerenje kupaca, a onda se vratio sa polupraznim skladistem, osrednjim izborom i cijenama koje su medju najskupljima.

Hehe. Stoji sta kazes, a jel ti sinula druga seljačka misao na pamet, tipa da postoji zgrada HgSpota koja se može prodati i platiti dugove – vidi u RDIG stavku dugorocna imovina.

Panika tek natupa kad ovih top 5 budu prodavali.

Sretno.

New Report

Close