30. ožujak 2010.| Bernard Ivezić
HG Spot odustao od selidbe u Kiku na Jankomiru
HG Spot umjesto otvaranja najveće trgovine u Hrvatskoj i najavljene selidbe sjedišta odlučio napustiti Kiku
Lanac informatičkom opremom HG Spot odustao je od planirane selidbe sjedišta u Kikin trgovački centar na zagrebačkom Jankomiru, doznaje Poslovni dnevnik. Na početku konsolidacije, krajem prošle godine, ideja je bila da na Jankomiru bude središte kompanije i najveća trgovina HG Spota u Hrvatskoj. Umjesto toga, kompanija će se krajem ožujka zatvoriti i trgovinu u Kiki.
Umjesto HG Spota, koji otvara nove trgovine u centru Zagreba, u Kiku će ući bugarski Tehnomarket Počela konsolidacija
Savjetnik Uprave Hrvoje Prpić kaže da ostaju u Utrinama jer imaju novu politiku razvoja prodajne mreže. "Otvaramo manje trgovine koje su bliže središtu grada i u sklopu te strategije zatvorit ćemo trgovinu u Kiki, a prostor u Utrinama proširiti na dvije etaže te otvoriti tri nove manje trgovine bliže centru Zagreba", kaže Prpić. Ističe da su slične promjene već učinili u Dubrovniku, Splitu i Šibeniku a planiraju to provesti i u Kutini i Metkoviću.
Direktor Ilirika Nekretnina Žarko Kovačić kaže da ovo nije usamljen primjer jer dolazi do konsolidacije tržišta. "Na tržištu postoje neki loši trgovački centri koji će stagnirati i oni kvalitetniji koji mogu očekivati rast", kaže Kovačić. Dodaje da je također sve prisutniji i novi europski trend po kojem stagnira američki tip centara, znači onih na periferiji, dok rast bilježe centri bliže središtu grada, poput Avenue Malla i Kaptol centra.King Sturgeova savjetnica za nekretnine u maloprodaji Tea Dujmović napominje da su u Hrvatskoj središta gradova ostala atraktivna, unatoč razvoju trgovačkih centara, ali da njihov razvoj najviše koče neriješeni imovinsko-pravni odnosi. Iako se u branši komentira da je HG Spotu u Kiki glavni problem bila visina najma, odnosno neisplativost, Prpić kaže da je stvar bila u ugovoru koji im nije omogućavao izlazak.
Zadovoljni s centrima
Voditeljica marketinga Kike Nataša Čumpek napominje da već imaju zainteresiranog unajmljivača koji je spreman platiti deset eura po kvadratu za prostor od 3000 kvadrata. U Kikin trgovački centar, neslužbeno doznajemo, trebao bi ući bugarski lanac potrošačkom elektronikom Tehnomarket. Direktorica marketinga Tehnomarketa Martina Miljanović kaže da je to jedna od lokacija koju razmatraju uz postojeću trgovinu u West Gateu s kojim su tvrdi prilično zadovoljni.
Najam
Links: Neisplativo ići u trgovačke centre
Suvlasnik brzorastućeg trgovca iz branše Linksa Vedran Puškarić kaže da je nemoguće uspješno poslovati u trgovačkim centrima zbog visokih cijena najma. Direktor Chipoteke Marko Žužić kaže da je priča složenija i kao najvažnije ističe pronalazak lokacije na frekventnim rutama. Chipoteka planira otvoriti trgovinu u Arena centru.
Definitivna zabava je zagarantirana na tražilici HGSpota.
Neznam tko im je radio web, ali pokušajte ove pojmove: hrvoje prpić, hg spot jaje, ulje, poslovnica, poslovnice
Zabavno.
Evo sada znamo tko je iskrcavao proslog tjedna
25/03
6. RADINIĆ MARIO 5.700 1,73 Osnovni račun VELIKA GORICA, HRVATSKA
31/03/2010
8. RADINIĆ MARIO 3.000 0,91 Osnovni račun VELIKA GORICA, HRVATSKA
Gledam malo ovaj HGSPOT, malo sam emotivno vezan za njih jer sam dosta kupaovao kad su bili najjeftiniji. Pa ajde da pogledam vraćaju li se na kvalitetan početak pa ako da malo da kupim dionica dok su ‘jeftine’.
Nakon malo istraživanja rekao bih – ništa od dobre perspektive. Oni su svoj uzlet napravili sa povoljnim cijenama. Bilo je to u jednom trenutku došlo do toga da kad bi me neko pitao koji kompjuter i gdje da ga kupi, ja bi mu automatski rekao odi u HGSPOT, tamo ćeš proći najpovoljnije.
Sad sam za test uzeo pet proizvoda nasumice iz njihovog cijenika i preko nabava.net provjerio konkurenciju. Rezultat : niti jedan proizvod najpovoljniji, dapače uglavnom su sa cijenom među najskupljim/najnepovoljnijim izborima. Što se tiče web dućana – katastrofa od funkcionalnosti. Pa samo probajte birati monitor. Možete odabrati proizvođača a ne možete diagonalu.. Ali dobro web dućan se sredi za 7 dana. Pravi problem su CIJENE. Promjenila su se vremena i izgleda da oni više ne mogu postići konkurentnu cijenu. s druge strane i dućani su im jadni po slikama koje se daju vidjeti na njihovom sajtu. Ja sam iz Rijeke pa mogu reći za riječki dućan da nije na dobrom mjestu i da ima 0 – riječima nula parkirnih mjesta u blizini. Prošla su vremena kad su kupci kupovali u prčvarnicama od 50 kvadrata. Što će kupac koji uđe u takav dućan moći odabrati? Kupujete monitor i oni imaju izloženo na licu mjesta možda 10% modela koje prodaju. Mislite da će tako prodati monitor iz kataloga? Ne bih rekao. Sa maloprodajom u malim dućanima neće daleko doći, a za velike dućane nemaju para. Jedina šansa za veći uspjeh je prodaja preko interneta a tu nemaju konkurentnu cijenu. I povrh toga oni su kompanija koja ne kreće od nule nego su u dugovima.
Moj konačan izbor: zaboraviti na kupnju dionica HGSPOT-a. Nažalost.
Neznam tko im je radio web, ali pokušajte ove pojmove: hrvoje prpić, hg spot jaje, ulje, poslovnica, poslovnice
Zabavno.
[lol] [lol]
Yup, slažem se. Cijenama nisu konkurentni. Stvarno mi je nejasno što nisu krenuli agresivnije sa cijenama i akcijama, za vrijeme onih par dana dok su trajale akcije ljudi su hrpimice navalili i odnijeli gotovo sve (ok, bile su stvarno "prigodne" cijene) tako da ne znam ćemu ova hibernacija.
Nikad oni nisu bili najpovoljniji, za njihov uzlet je bila najvažnija lokacija – svojevremeno jedini IT dućan u Novom Zagrebu, a i sada su jedini veći. OK, ne znam kakva je (bila) situacija u Rijeci pa se od toga ograđujem.
Evo su nam uskratili i ovu zabavu. Mora da uprava čita forume.
Zabavno.
[lol] [lol]
[/quote]
Ima 15 poslovnica. Koja je poslovnica propala?
[lol] [lol]
[/quote]
[/quote]
[shocked] nevjerovatno da su to sad makli, vidim da su hgspotovci među nama [lol]
inače to nije ništa čudno, tako tražilica radi, netko je te pojmove namjerno upisao gomilu puta i sustav taj pojam stavlja u bazu kao često traženi pojam.
vrag te neće pa ovo se ne događa [lol] [lol]