Hercegovci plaćaju struju skuplje od Bosanaca (objavljeno 29.03.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Hercegovci plaćaju struju skuplje od Bosanaca (objavljeno 29.03.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ovo bi se moglo nazvati ekonomskim genocidom nad hrvatima bih, i to pod visokim pokroviteljstvom predsjednika mesića

pogresan zakljucak o geneocidu (teske li rijeci) nad Hrvatima u BiH, i s tim nemaju veze ni Mesic pa ni, kako neki govore, Sanader, Hrvati su prema Daytonskom ustavu konstitutivan narod u BiH , imaju svoje mehanizme zastite vitalnih nacionalnih interesa itd. Mesic je predsejdnik Hrvatske a Hrvati u Bih imaju svojega “prdsjednika” u troclanom, ili kako neki kazu troglavom, Predsjednistvu BiH. On se zove Ivo Miro Jovic. Kriviti Mesica nesto za Hrvate u Bih bi bilo otprilike ko kriviti dvoimenog Jovic za zeljezaru u Sisku ili poznantvo s Krasnićijem.

kažete da imaju mehanizme, a mene čudi da iz mostara na zamjećujete da nijedan od tih mehanizama ne funkcionira ni u maloj mjeri – kad je riječ o zaštiti interesa hrvata. isti mehanizmi perfektno funcioniraju kad treba štititi interese druge dvije strane.

uloga i stvarna ovlaštenja ive mire joviće su minorni, i to je sasvim jasno, i to nema veze s bilo kojom pojedinim osobom koja sjedi u stolici hrvatskih predstavnika.

što se tiče izraza genocid: možda je primjereniji izraz aparthejd. ovaj članak baš daje koncizan prikaz odluka “regulatornog tijela” koje imaju podlogu u etničkoj diskriminaciji.

predsjednik mesić je deklarirani i akitvni pobornik bošnjačke strane i djeluje izravno u smislu lobiranja i raznih vrsta političke potpore., to je vrlo aktivna i značajna (negativna) uloga, pogotovo kad uzmemo u obzir koliko je slaba bih ovisna o vanjskim utjecajima.

jeste istina je da je BiH ekonomski pa onda i politicki slaba, bolje reci preslaba i podlozna utjecajima iz vana, istina je i da je uloga dvoimenog jovica minorna jer je on takav habitus, i bolje je da je tako jer taj samonametnuti obavjestajac UDBA-e bolje da nije sposoban, medjutim i ovakav kakav jeste velika je steta. Nevidim gdje se u tekstu “namece” aparthejd za hrvate u Bih i nije istina da druga dva naroda imaju mehanizme zastite a hrvati ne. Postoji Daytonski sporazum prema kojemu su konstitutivna tri naroda. Odluka regulatorne agencije nije etnicka diskriminaxcija, vidite postovani gospodine reakciju iz Elektroprivrede HZ Herceg Bosne i njenog sindikata

New Report

Close