Je, je, uštediti će ako mu nijedna ne pregori, a što je malo vjerovatno jer i te žarulje imaju neki otpor prema bahatosti, i lako pregore od prevelike izloženosti.
Pa ako je novinarka dobro prenijela zaključke HEP ESCO-a jedino što se može učiniti i bilo bi korisno je čitavi HEP ESCO poslati na burzu!
Jer je to što su napisali totalno neodrživo a i ogromno nepoznavanje materije se može isčitati.
Najefikasnije bi bilo potpuno im isključiti struju. Uz najveće uštede el. energije smanjila bi se i stopa donošenja štetnih propisa, zakona i regula na radost sveopćeg pučanstva.
baš tako Turion , reklamira se stalno trajnost štednih žarulja.. meni traju kraće nego ove klasične.. a cijena im je tolika da se ne uspiju ni isplatiti… neznam kakva iskustva imaju drugi, ja sam stavio također sve štedne žarulje po kući i vjerovatno je potrošnja puno manja ali trajnost žarulja je nikakva…
A tek kad bi sve automobile zamjenili novima, koji manje troše…
Ovo su idiotske računice, nijedna štedna žarulja koju sam kupio nije izdržala dulje od 2 godine, pa “povrat investicije” od 3,4 godina nema nikakvog smisla.
Bit će prije da netko ima tvornicu u Kini koja ne može konkurirati ostalom smeću, pa bi mu bilo zgodno zajašiti na još jedan javni natječaj.
Nema više govora o štednim i štetnim žaruljama, sve se prelazi na LED . I to iz Kine direktno, jer domaći trgovci imaju marže 300-500% u odnosu na nabavne cijene.
I, da…trajnost im je 40-50000 sati .
investirati 560000 kn?? pa kakve su to zarulje da jedna dodje 233 kn (560000/2400).
na e-bayu jedna LED zarulja dodje cca 50kn. nek sa njega naruce ako zele ustedu.
baš tako Turion , reklamira se stalno trajnost štednih žarulja.. meni traju kraće nego ove klasične.. a cijena im je tolika da se ne uspiju ni isplatiti… neznam kakva iskustva imaju drugi, ja sam stavio također sve štedne žarulje po kući i vjerovatno je potrošnja puno manja ali trajnost žarulja je nikakva…
glupost, ne znam kakve vi to žarulje koristite ali meni do sada je ‘izgorila’ jedna jedina žarulja i to vjerojatno zato što je cijela lampa pala i nakon toga više nije radila – iako nije bilo nekog vidljivog oštećenja.
a to ukljućuje i dvije OSRAM-ove žarulje koje su kupljene još 1996. i koje nikako da izgore pa da ih zamijenim sa novijima koje ne trepnu prilikom paljenja.
a kako bi bilo da mu izračunaju ako oni ne bi krali, koliko bi tada uštedio, ili nemaju tako dobrog matematičara