a tko je uveo sadašnjih rekordnih 25% PDV-a?!? što onda reći za ovaj vajni SDP???
HDZ otkrio glavne adute: PDV na hranu od 10 posto i stabilna valuta
I za im je trebao njemački institut i godinu dana rada.
Ne spominje se kresanje županija,općina, administracije
,
javni dug 60 posto BDP-a, deficit proračuna 3 posto
moje pitanje kako to ostvariti
A) sa gospodarskim rastom od 4 posto,
B) štednjom i rezanjem
C) povećanje nameta
D) čarobnim štapićem
a sada u brojkama sada BDP iznosi cca 329 milijardi kuna dug cca 85 % BDP odnosno 280 milijardi kuna. 60% BDP je 197 milijardi kuna
280-197 = 83 milijardi dakle HDZ će u 4 godine učiniti da 83 milijarde kuna duga nestane
sad zaokružite točan odgovor
moje pitanje kako to ostvariti
A) sa gospodarskim rastom od 4 posto,
B) štednjom i rezanjem
C) povećanje nameta
D) čarobnim štapićem
a sada u brojkama sada BDP iznosi cca 329 milijardi kuna dug cca 85 % BDP odnosno 280 milijardi kuna. 60% BDP je 197 milijardi kuna
280-197 = 83 milijardi dakle HDZ će u 4 godine učiniti da 83 milijarde kuna duga nestane
Irski dug 390%, Japanski 400%, Švedski 290%, Američki 230%, Njemački 190%….Ruski 12%, Iranski 16%…
SAD su dužne 18 trilijuna $, a ukupno ima 1.3 trilijuna $ u novcu. Kako mislite da će se taj dug vratiti?
SAD su dužne 18 trilijuna $, a ukupno ima 1.3 trilijuna $ u novcu. Kako mislite da će se taj dug vratiti?
Neće ga ni vratiti. Ovi lažu odmah u startu i razbacuju “velikim izjavama” misleći da smo svi budale koje ne znaju 4 osnovne računske operacije
… Ovi lažu odmah u startu i razbacuju "velikim izjavama" misleći da smo svi budale koje ne znaju 4 osnovne računske operacije
Sva sreca da SDP goori istinu i da smo sa 0,1% rasta izasli iz recesije.
Mogu ga vratiti sutra ako odluce tako. Sav njihov dug je u US dollarima, a oni printaju dollare.
Problem je kada si zaduzen u valuti koju nemozes printati.
Sva sreca da SDP goori istinu i da smo sa 0,1% rasta izasli iz recesije.
teoretski govoreći to je tako a koliko će nam to pomoći to je drugo pitanje
Mislim pohavalno je da su stranke u Hrvatskoj pocele govoriti o smanjenju poreza. To je pozitivno jer znaci da drustvo napokon dolazi do zakljucka kako visoki porezi guse ekonomiju i tjeraju mlade ljude iz zemlje.
Porezi ce se smaniti ako to bude zelio narod, a ne ako to bude zelio HDZ ili SDP.
Ono sto je problem sa ovim prijedlogom je da nismo dobili informaciju kako bi HDZ-ova vlada nadoknadila gubitak prihoda od PDV-a. To je masivan gubitak za proracun.
Problem je i sto politicka stranka obecava stabilnu valutu. To nitko nemoze obecati i stabilnost valute nije u ingerenciji vlade nego centralne banke.
Ovaj HDZ ekonomski plan me sve više podsjeća na JETIJA.
Svi su čuli za njega, a nitko ga nije vidio.
Vidim da se HDZ-u ne žuri baš da pomogne Hrvatskoj.
Ovise o Milanoviću, kada im da zeleno svjetlo.
I to je oporba[emo_vrtimise]
Zar je loše to što je doveo do raspada YU
SDP je doveo do raspada nečega ali ničime nije doveo do nastanka Hrvatske. Treba razlikovati YU i Hrvastku. Ovdje dosta vas još uvijek živi u YU.
U 7 godina dok je bio na Vlasti SDP je godišnje zaduživao Hrvatsku za 14,7 MLRD Kn a HDZ u svojih 17 godina za 7,1 MLRD KN a uz to je još zemlja bila u ratu.
Najviše od ministara nas je zadužio Šuker i Dalić
Demagogija, treba računati zaduženje po godini mandata jer je to usporedivo i ima zajednički nazivnik. Osim toga Hrvatska je naslijedila dosta duga od raspale YU a isto tako HDZ je bio na vlasti 2008-2009 i gle čuda nije se spektakulano zaduživao kao Račan kad nikakve krize nije bilo.
SDP se bavi pederima i regionom, HDZ je neke već stavio iza rešeteka.
HDZ nekoga stavio iza rešetaka ? Ja sam mislio da je to zasluga pravosudnog sustava. Kad stranke nekoga stavljaju "iza rešetaka" onda se radi o diktaturi
[/quote]
Pravosudni sustav u HRV ne funkcionira neovisno ali je HDZ raskrstio sa Sanaderom. Jedina diktatura koja vlada na ovim prostorima je diktatura proletarijata koja se svakodnevno očituje kao YUgonostalgija.
HDZ se mora drugačije organizirati i maknuti Karamarka. Čak i ovakvi daleko su manja šteta za Hrvatsku nego putujući cirkus Mili-Vanilija.
HDZ se treba prvo ispričati to što je krao od naroda pa krenut dalje. Govoriš manja šteta a u procesu privatizacije je prema nekim pokazateljima "zamračeno"
100 milijardi kuna
Andy
SDP poriče jame u koje su nakon završenog rata bacali civile i dosad nakon 60 godina još nitko nije procesuiran zbog toga. Sanader sjedi u zatvoru.
HDZ je krao u privatizaciji ali je financijska šteta koju je SDP napravio daleko veća. Kad se zbroji kriminal u PSN plus zaduženja vidjet ćemo gdje će se završiti. Letvica je jako visoko.
[/quote]
Što je više HGK, HOK-a, ZAMPA, Šuma i sličnoga, porez nam je draži!
smanjenje PDV-a trebalo bi potaknuti domaću potrošnju i smanjiti odlazak naših ljudi u šoping preko granice radi kupnje jeftinijih proizvoda pa bi rezultat toga mogao biti sličan, ili tek nešto manji, prihod od PDV-a u proračunu kao i sa višom stopom
Problem je kada si zaduzen u valuti koju nemozes printati.
Ma šta ne kažeš, oni printaju? Kad sam došao na forum, djelovao si mi bistro al sad vidim da si šupalj ko ementaler.