HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas radnicima uplacena jedna placa nakon 6 mjeseci.. Dobar znak… Rus je poceo s ulaganjem i preuzimanjem…

Ajde napokon da su radnici dobili svoj posteno zaraden novac , jos kad se opet pokrenu ranije zapoceti radovi koji su obustavljeni zbog nedostatka financijskih sredstava , hvala Rus

A Vi kolega @cbw znate obojicu, kao i njihove prethodnike…
Kakvi god da jesu, sugurno su bolji od Pere i Rade.

Dok je stanje i vjesti oko Hidre bilo izuzetno lose tesko je vrijednost isla prema dolje, tako da sad ocekujem da cijena vise nece na nize…

Danas radnicima uplacena jedna placa nakon 6 mjeseci.. Dobar znak… Rus je poceo s ulaganjem i preuzimanjem…

Ajde napokon da su radnici dobili svoj posteno zaraden novac , jos kad se opet pokrenu ranije zapoceti radovi koji su obustavljeni zbog nedostatka financijskih sredstava , hvala Rus
[/quote]

Oni nisu imali sredstava ili izvođači radova? I da li se i u slučaju da se dokapitalizira firma to nekako odražava na naručitelje radova? Nema mi smisla pa samo pitam

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Pa Hidra nije imala a ona je izvođač radova

Gledam bilance i RDiG Titan građenja (firme gosp. Gljadelkina) za 2013. godinu i stvarno vam ne vidim razlog za slavlje. Tamo stoji:

“Poslovanje Grupe Titan građenja d.o.o.
I tijekom poslovne godine 2013 gospodarska aktivnost u Republici Hrvatskoj zabilježila je pad. Osobito teško je pogođen sektor graditeljstva što je rezultiralo nastavkom rasta gubitaka iz razloga što Titan nekretnine d.o.o.kao dio grupe, nije u mogućnosti prodati proizvedene stanove i izvršiti povrat kredita koje je dobila od matice Titan građenja d.o.o. Krajem 2013 promijenili smo poslovne politike,te odlučili određeni broj stanova, koje ne možemo prodati, iznajmljivati na tržištu, s ciljem pokrivanja tekućih troškova, a prodajom stanova otplaćivati kredite prema našoj matici. Jedna od mjera smanjenja troškova Grupe je stavljanje poduzeća Titan marine d.o.o. u mirovanje, a Titan Charter d.o.o. u likvidaciju.”

Bilanca im je:
Aktiva: 111 mil kuna
Kapital: -39 mil kn. (minus)
K. Dug: 74 mil kn
D. Dug: 75 mil kn
Akumulirani gubitak 20 mil kn

Prihod 1,3 mil
Rashod 5,1 mil
Gubitak 5,6 mil
—————————
To su konsolidirani izvještaji. Ni toj firmi ne cvjetaju ruže. Ali valjda gazda ima para. Moguće je da se sve to želi kupiti za sitne pare i onda rasprodati. Već viđeno. Pazite

@alias
Titan građenje nije u njegovom vlasništvu od 2011 godine.

Radnici pozvani na posao.. Od ponedjeljka gradilista ponovo aktivna. Meni dovoljno cvrst dokaz da se s optimizmom gleda na novog ulagaca… Dao novce za place ,pokrece proizvodnju,postavio novu upravu.. Nece vise biti sestrinskih firmi direktora da izvlace novac.. Sad ce biti jedan vlasnik a ne tri koji svaki vuce u svoju stranu… Pred Hidrom je svijetla buducnost…

@alias
Titan građenje nije u njegovom vlasništvu od 2011 godine.

Pa danas bilo u onim linkovima na jutarnjem da je to njegovo. Zato sam pogledao. Ne pratim gospodina pa niti nisam siguran da li sam u pravu. Vjerovatno griješim ako znate bolje

@alias
Ako laze autor ovog clanka onda i ja lazem tebe

http://www.jutarnji.hr/sergej-gljadelkin—tajnoviti-ruski-milijunas-s-hrvatskom-putovnicom-munjevito-preuzima-hrvatske-tvrtke/1253313/

Radnici pozvani na posao.. Od ponedjeljka gradilista ponovo aktivna. Meni dovoljno cvrst dokaz da se s optimizmom gleda na novog ulagaca… Dao novce za place ,pokrece proizvodnju,postavio novu upravu.. Nece vise biti sestrinskih firmi direktora da izvlace novac.. Sad ce biti jedan vlasnik a ne tri koji svaki vuce u svoju stranu… Pred Hidrom je svijetla buducnost…

Radnici pozvani na posao, a od 19.12. im ide kolektivni godišnji odmor zbog nadolazećih blagdana…U tjedan dana neće ništa napraviti, samo će ljudima koji su na terenu nabiti troškova..
Zanimljivije mi je pozicioniranje novog čelništva te najavljeno dijeljenje otkaza (cca 350).

Da, otpustit će oko 350 radnika!
Zanimljiv je kriterij za otpuštanje, mislim da je stručnost na zadnjem mjestu i mnogi vrsni radnici sad već daleko od Hidre

New Report

Close