HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po čemu je Hidra dobra firma.? Zar nisu izvješća dokaz koliko je firma dobra ili loša?? Dobar je jedino Viadukt, zar je to tako teško shvatiti?

znači na svijetu postoji samo jedna dobra firma?! Viadukt dosta ovisi o politici, a to je druga tema kao i Viadukt koji je malo lošija firma…

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Po čemu je Hidra dobra firma.? Zar nisu izvješća dokaz koliko je firma dobra ili loša?? Dobar je jedino Viadukt, zar je to tako teško shvatiti?

znači na svijetu postoji samo jedna dobra firma?! Viadukt dosta ovisi o politici, a to je druga tema kao i Viadukt koji je malo lošija firma…
[/quote]

Na koji način VDKT to ovisi o politici? VDKT je jedina tvrtka koja je u vrijeme krize zadržala koliko toliko prihode kao 2008. HDEL nema ni četvrtinu tih prihoda danas, nema niti posla. Zašto? Baš zato jer sve ostale tvrtke osim VDKT su čisti produkti politike. VDKT je jedini sposoban dobiti posao u inozemstvu a za to treba znati. Druga je stvar što se vas hrpa špekulanata navlačite ljude da ulažu kako bi vi u mutnom zarađivali jer znate ili ćete znati hoće ili neće biti PSN itd. Ja sigurno znam i poručujem svima koji žele ulagati u građevinu da ulaganjem u VDKT na ovoj razini neće ništa izgubiti i ne trebaju svaki dana visjeti za PC promatrajući akrobatiku ZSE.

[/quote]

Što se vidi i po rezultatima. jel tako? baš. A HDEL 90% posla dobiva od države. Bar tako kaže james. A država treba rezati jer je u minusu. Ali siguran sam da će Linić izdvojiti novce samo kako bi pokrpao rupe na cestama, a ne proračun.

10. MATIĆ ANTE (17420368215) 5.749 0,92 Osnovni račun

prognozer, provjeri prije nego što pišeš

Vaš link …[/url]

Četrdeset milijuna eura vrijednost je projekta “Hrvatskih cesta” most kopno – otok Čiovo, koji će u najvećem dijelu financirati Europska unija.
Most će se financirati iz programa konkurentnosti i kohezije. Prema našim izvorima, aplicirani projekt, koji su izradile “Hrvatske ceste”, koje će biti i nositelj cijelog posla, dobio je u tijelima Europske komisije najviše ocjene.

Jedna jako lijepa i obečavajuća vijest [Namiguša]

Ovdje bi se dalo nešto ušićariti[emo_namigusa]

Skoro 15 000 kuna na kupnji. možda ne zvuči puno ali danas je to velik novac.pokazuje da su ljudi još uvijek spremi ući u vlasničku strukturu. ali ionako smo znali da je ovo dionica za znalce i stručnjake iz financijskog sektora. nisu oni bez razloga radili analize još prije dvije godine kad su ušli na 100 kuna u ovu dionicu.150 kuna je bilo izgledno iako sam ja upozoravao da je ovo kao oročena štednja jedino što je sa promjenjivom kamatom i nema osigurane svote.

Mačekove tvrtke u recesijsko su doba poslovale rekordno, jer su PR tvrtke ostvarile 28 milijuna kuna dobiti. Tvrtke osnovane s minimalnim kapitalom, a neke od njih i bez zaposlenika poslovale su tada izvan svih očekivanja. Sud danas nije mogao dokazati za Mačeka protupravnu imovinsku korist pa se Maček izvukao, no dovoljno je bilo pogledati poslovne knjige iz 2009. i 2010. godine za Mačekovu tada tek osnovanu tvrtku MPR Strateško komuniciranje. Tvrtka je bila osnovana 22. siječnja 2008. godine s minimalnim kapitalom od 20 tisuća kuna i u “zlatno doba” imala je svega tri zaposlena. No, zato je njihova lista klijenata bila popunjena i više nego respektabilnim klijentima.

Hidroelektra industrogradnja odmah im je u prvoj godini isplatila oko 1,2 milijuna kuna. Riječ je o onoj istoj tvrtki za koju se ispostavilo da je darivala automobile HAC-u. Naravno, na listi MPR-a našle su se i omiljene tvrtke Ive Sanadera, kao što je Podravka, koja je usluge MPR-a navodno plaćala više od 400 tisuća kuna, te Pliva s gotovo pola milijuna kuna.

Među platišama Mačekove tvrtke nalazi se i Badel te TDR, a posebno je zanimljivo ime klijenta Stipe Matića koji se sa svojim M-sanom i King ICT-om obogatio na poslovima s državom. Sve je te klijente nova i tek oformljena tvrtka dobila odmah nakon osnivanja.

Pad Sanadera označio je i financijski gubitak

Nakon konačnog pada Sanadera počinje i konačan pad te Mačekove tvrtke. S milijun kuna čiste dobiti iz 2010. godine pali su na minus od 350 tisuća kuna 2011. godine, a 2012 su završili s minusom od 1,1 milijun kuna.

No, vratimo se još malo u Sanaderovo doba i činjenicu da sud nije mogao dokazati Mačekovu protupravnu imovinsku korist. Naime, top-listu bogataša HDZ-a činili su Sanader, Kruno Peronja te Maček s pokretninama vrijednim 700.000 kuna. Maček je prijavio kuću u Varaždinu od 250 kvadrata i oko 150 kvadrata vikendice u Viru. Maček je došao i do 4 stana u Varaždinu pa do vikendice u Varaždin Bregu i čamca vrijednog gotovo pola milijuna kuna. Tu je i poveći stan u Zagrebu.

izvor: http://www.index.hr/vijesti/clanak/sramotna-uvjetna-presuda-za-maceka-preko-hdza-zaradio-milijune/733282.aspx

Sta je samo Hidroelektra darivala aute HAC- u? Ni jedna druga gradjevinska tvrtka to nije radila? Pogledajte malo koliko je Viadukt kupio audija za HAC tih godina a sigurno i druge firme.. To je naprosto bio jedini nacin da se dobije nekakav posao u ovoj lijepoj nasoj..

Dionica pala 50%
Nitko ništa ne komentira?? ili se postovi blokiraju?
Novi biser tvrtka po ukupnoj kapitalizaciji vrijedi cca 3 mil. eura,
a još nije propala??
Svašta

tržišna vrijednost hidre trenutno cca 3,5 milje eura[emo_zacudjen]

pepe7

Poštovani,
Da li netko može komentirati iznos trenutne tržišne kapitalizacije HDEL-a koji je manji od cca 25 mil.kn. Kapital i rezerve prema zanjem izvješću su oko 84 mil kn…
Dakle, uz sve trenutne probleme, nije li trenutna cijena dionice na burzi ipak zanimljiva za ulaz?

Dionica pala 50%
Nitko ništa ne komentira?? ili se postovi blokiraju?
Novi biser tvrtka po ukupnoj kapitalizaciji vrijedi cca 3 mil. eura,
a još nije propala??
Svašta

Meni se čini apsurdno da je tržišna kapitalizacija toliko ali očito je da je Hidra u velikim problemima. Nisam prodao ništa do sada pa mi je nekako bez veze komentirati i pisati da ne ispadne druk. Očito je da nisam bio u pravu kada sam kupovao po 90 i 100 kn. Za sada ne dokupljujem, iako imam spreman novac, dok se situacija malo ne normalizira.

New Report

Close