http://www.hidroelektra-niskogradnja.hr/hidra/posvijesti.html
kada su rezultati i skupština..
Jaka podrška na oko 60 kuna, negdje se ipak mora podvući crta. I to ljudi znaju. Koliko je ovo izuzetno dobro ulaganje najbolje znaju oni koji su je kupovali prije više od godinu i pol dana i to po 80-90 kuna, jer kao što vidite cijena se nije pomakla s mjesta što je pokazatelj stabilnosti. Kao što već rekoh prije, ova dionica je samo za prave investitore, za one koji se razumiju u dionice. Ovo nije dionica za one koji su uzeli 100% na Diokiju u tri dana, ovo je samo za sladokusce i istinske stručnjake
Ispravak gore netočnih navoda. Hidra je na tragu dobivanja velikih poslova ali nije docvoljno jaka da ih preuzme ( operativa, kapital i dr.) To je pisalo u više navrata u više članaka. Ulaskom strateškog partnera, odnosno preuzimanja od istog( što ne mora biti uz dokap) će moći dobivati spomenute velike poslove.
LP
Vidi, vidi, pojavio se i jedan jak igrač na bidu sa 1000 komada. Što on to zna da mi ne znamo? Što se tu kuha?
@usenase – on vjerojatno zna da novac ne može usrećiti ljude, pa ga se želi riješiti…
Maknuo se onaj od jučer sa bida. izgleda da ipak nije ništa procurilo. u svakom slučaju bid je i dalje odličan. skoro 30 000 kuna na kupnji što je impozantna brojka u ovim vremenima.tako da svi koji žele mogu izaći iako mi nije jasno zašto bi netko bio toliko lud i izašao iz ove dionice. naročito oni koji su kupovali prije godinu-dvije po ovim cijenama nemaju što izgubiti. ovdje treba samo biti strpljiv i čekati.vjerujem da ima potencijala da u roku od slijedeće dvije godine ova dionica poleti i do 90 kuna.
??????[emo_zacudjen]
Mogao bi i ovdje predstečaj i blokada. Novčani tok bez novca. Operativno poslovanje jako loše. James???
koma [emo_vrtimise][emo_palacd]
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/HDEL-fin2013-4Q-NotREV-N-HR.pdf
Moram priznati da nisam očekivao ovako loše izvješće. Gore od samog gubitka bi se moglo pokazati pomanjkanje ugovorenih poslova što bi se u ovoj godini moglo reflektirati na smanjene prihode. Rashode će teško smanjivati budući da još uvijek imaju preveliki broj radnika, a svako smanjivanje u vidu otpuštanja prouzročit će povećane trenutne troškove. Bojim se da bi ove godine moglo biti velikih problema za Hidru čija je uprava očito katastrofalno odradila posao u 2013. Dobro je jedino što su kratkoročne obveze smanjene za više od 70 mil kn, većinom od 50 mil kn kredita dobivenog krajem godine. Imaju poček otplate tog kredita u ovoj godini što je pozitivno ali bojim se puno manjih prihoda ove godine i velikog troška otpuštanja radnika.
Dokapitalizacija i ulazak strateškog partnera je nešto što se ne smije odgađati. HDEL ima perspektivu, nije nešto osobito zadužena (računajući prihode na razini između 400 i 500 mil kn) da bi visila o niti ali uprava mora početi bolje raditi svoj posao.
Imam dionice HDEL, nisam prodavao do sada ništa, prosječna cijena stjecanja mi je nešto manja od 100 kn.