Ako je bloger u ulozi MM-a, mogli bi krenuti stazom KORF-a i plastike [emo_novac]
To nije loše tko želi prodati može ga se dobro nakrcati, pa nek drži papiriće građevinira u EU, ako vjeruje u HDEL u EU, s obzirom na iskustvo Slovenskih građevinara, samo moglo bi se desiti da drugi kupci budu nakrcani s obzirom na kupovinu koja je u tijeku.
NA zse kad cijena dionice raste onda je to "šišanje", a kada cijena dionice pada onda je to "pljačka malih dionicara od strane fondova"…BIlo kako bilo nama nikad ništa ne paše 🙂
Pogledajte odlični kvartalni FI HDELa, i pogledajte zadnjih par dobrih vijesti pa će vam biti jasno zašto cijena raste..
Kolega naveddite bar jedan realan razlog za rast ove građevinske firme osim ovoga igrokaza.(svi znamo gdje se nalaze HR građevinari),a zanamo kako su završili i Slovenski.
1. Jeste li pogledali kvartalni FI? AKo niste pogledajte i bit ce vam jasno zasto je ovo odlicna firma
2. HAC je napokon dobio likvidnost, odobren mu je kredit i najavljuju investicije cime bi trebalo krenuti mnogo novih poslova za HDEL
3. KOnstruktor je napokon riješen i više neće opstruirati HDEL i kočiti ih.
4. Građevianri kako naši tako i slovenski u problemima su prvesntveno zbog neracionalnog zaduživanja tokom “vremena meda i mlijeka” pa su krizu dočekali nespremni….NO HDELa duga skoro pa ni nema, a ovo malo duga što ima sve više i više smanjuje čime je u mnogo povoljnijoj poziciji od ostalih prezaduženih građevinara
To nije loše tko želi prodati može ga se dobro nakrcati, pa nek drži papiriće građevinira u EU, ako vjeruje u HDEL u EU, s obzirom na iskustvo Slovenskih građevinara, samo moglo bi se desiti da drugi kupci budu nakrcani s obzirom na kupovinu koja je u tijeku.
[/quote]
Kolega bez uvrede ali lupate bez veze i argumenta. Svaka kompanija prvenstveno ovisi o tome kako je vođena. To je prvo pravilo koje je Buffett osobno naučio od Phillipa Fishera.A izgleda da i vi ostali to morate najprije naučiti da bi znali zašto neka kompanija propada a druga ne.Jer inače nećete nikad spoznati zašto je Ingra pred propašću a Hidroelektra nije.
Sjećam se nekih mudrijaša koji su svojevremeno hvalili Dalekovod (i Ingru) (u odnosu na Hidroelektru) iako je i tada bilo jasno da je Dalekovod prolazni račun a ne ozbiljna kompanija.Naravno da su kasnije bili zatečeni raspletom situacije, baš kao što ćete i vi biti.
Čestitke jučerašnjim kupcima, danas zbrajaju pluseve.Neka pati koga smeta.
HaoRen
1.Loše izvješće prihodi pali, aposlo0va nema i dalje.
2.Kredit nije za HDLE.
3.Kostruktor je uteg za HDEL.
4.Kolega nemoj zanemariti sudbinu Slovenskih građevinara nakon ulaska u EU.
[/quote]
Kolega bez uvrede ali lupate bez veze i argumenta. Svaka kompanija prvenstveno ovisi o tome kako je vođena. To je prvo pravilo koje je Buffett osobno naučio od Phillipa Fishera.A izgleda da i vi ostali to morate najprije naučiti da bi znali zašto neka kompanija propada a druga ne.Jer inače nećete nikad spoznati zašto je Ingra pred propašću a Hidroelektra nije.
Sjećam se nekih mudrijaša koji su svojevremeno hvalili Dalekovod (i Ingru) (u odnosu na Hidroelektru) iako je i tada bilo jasno da je Dalekovod prolazni račun a ne ozbiljna kompanija.Naravno da su kasnije bili zatečeni raspletom situacije, baš kao što ćete i vi biti.
Čestitke jučerašnjim kupcima, danas zbrajaju pluseve.Neka pati koga smeta.
[/quote]
Kupci će imati veću bol što više bude raslo, nakon otrežnjenja.
ING
upravo tako, jučer si pilio da će dole a narasla je još 10% a idući tj. ćemo vidjeti hoće li famoznih 120 izdržati ili će ga probiti.
Sve je moguće, može je napucati do 2.000 kn,što se mene tiče, ja samo dajem svoje viđenje, složit ćete se svi griješimo, neko više neko manje a neko stalno!!!
[emo_smijeh]
ING
upravo tako, jučer si pilio da će dole a narasla je još 10% a idući tj. ćemo vidjeti hoće li famoznih 120 izdržati ili će ga probiti.
Moguće je je ako se igrokaz nastavi, samo pitanje tko će na kraju biti oderan.
@cxy2012
citat:”Na dalekovodu je pala na 41, da li je i tamo zbog ulaza.
Ako se nastave prihodi na HDEL ovim tempom koja će biti cijena, pogotovo kad dobiju EU konkurenciju 01.07.”
Dalekovod je u predstečajnoj nagodbi, za razliku od HDLE-a. Znam da pišeš tek toliko da pišeš.
Baš mi je drago da je rulja nanjušila krv, dočim je skočila cijena odmah se počelo laprdat po forumu, to je jako dobro, mislim da je vrijeme gljivarenja po ovoj dionici polako iza nas, možda dolazi neko stabilnije vrijeme po pitanju likvidnosti a na kraju krajeva i trgovanje na većoj cijeni od nominale.
Dobro došli novi dioničari, ja imam ovo vec jako dugo, i raduje me ova aktivnost.
ING
Moguće je je ako se igrokaz nastavi, samo pitanje tko će na kraju biti oderan.
[/quote]
Još nije ni bilo pravog igrokaza ovdje, a neki ga ne bi ni preživjeli ! [emo_smijeh] [emo_smijeh]