Moje je mišljenje da XY više neće kupovati dionice,naročito ako mu sad napumpate cijenu,da mu je cilj akumulacija kupovao bi skriven pod skrbničkim računom.
HDEL po meni spada u kategoriju niskolikvidnih dionica koje mu u ukupnom portfelju imaju minoran značaj od oko 0,5kn,kao npr. VART,ZVCV,SAPN.
Ono,nek se nađe ali da ga je briga baš i nije…
da, zato je u vart "minorni" prvi iliti najveći dioničar s preko 10% udjela.
[/quote]
Moguće,ako se krije još pod nekim skrbničkim računima,tko bi ga znao….ne pratim VART,a ni te njegove kombinacije.
Doduše s obzirom na MCAP Varteksa ni tih 10% nije bog zna što.
HDEL je trebala preuzeti neke poslove koje je radio KONSTRUKTOR, obzirom da je isti spašen meni ne zvuči kao sjajna vjest za HDEL, iako rade kao podkooperanti na raznim cestovnim objektima.
jel i danas ide punpanje ili…?
Konstruktor nije spašen, nego je spašen od Žderićeve opstrukcije izvođenja poslova.
Dakle uprava Hdela je sama rekla da su pretrpili štetu takvim Konstruktorovim ponašanjem.
Ono što je ovdje bitno je valuacija dionice.Koliko vrijedi a ne da li će netko kupiti ili prodati 100-200 komada.
Osobno sam zamolio najvećeg našeg eksperta za value investiranje da napravi analizu fer vrijednosti Hdela po ddm-u, cash flow metodi kao i usporedbi s Crobexom i peer-to-peer u EU razmjerima.
Da skratim fer vrijednost – U OVOM TRENUTKU – je 168 kuna, bez novih poslova.
Naravno ako bude novih poslova biti će i nova vrijednost.
Ovo nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju.
Pozz
DCM metoda koja se dosada uvijek pokazala najtočnijom iznosi izračun cijene od 166 kuna. DCM do sada nije griješio ( PTKM, BLJE, TISK, PUNT, HRDH, SLMK, HOMS )
[emo_palacg]
Ovdje su mnogu uletili jučer zbog xy-a, a sam je napisao na blogu da mu se omaklo i da nije htio biti viđen u top 10.
Konstruktor nije spašen, nego je spašen od Žderićeve opstrukcije izvođenja poslova.
Dakle uprava Hdela je sama rekla da su pretrpili štetu takvim Konstruktorovim ponašanjem.
Ono što je ovdje bitno je valuacija dionice.Koliko vrijedi a ne da li će netko kupiti ili prodati 100-200 komada.
Osobno sam zamolio najvećeg našeg eksperta za value investiranje da napravi analizu fer vrijednosti Hdela po ddm-u, cash flow metodi kao i usporedbi s Crobexom i peer-to-peer u EU razmjerima.
Da skratim fer vrijednost – U OVOM TRENUTKU – je 168 kuna, bez novih poslova.
Naravno ako bude novih poslova biti će i nova vrijednost.
Ovo nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju.
Pozz
ma nemoj, a ko ti je taj ekspert molim te?
možda onaj kojem ptkm vrijedi 800kn ili ne sječam se više koje su cifre bile?
Ovdje su mnogu uletili jučer zbog xy-a, a sam je napisao na blogu da mu se omaklo i da nije htio biti viđen u top 10.
Da, to je problem kad “moraš” (psihološki) biti 11. na listi, a onda 10. ispred tebe najednom proda dio ili sve dionice i ostavi te na vjetrometini (već viđeno i na drugim dionicama s drugim dioničarima, normalno) … [emo_smijeh]
evo opet je krenuo s punpanjem, stvarno nevjerovatno.
pored IGH, VDKT, HIMR i ostalih podcjenjenih on baš danas ovo punpa.
a KSST su bili 5000 a sad 500kn, on punpa samo svoje.
adio pamet
_____________________-
ja bi rek’o da se njemu cijeli blog omakao
Gandalf tebi je fakat zabavno u zivotu ha? IGH nazivas podcjenjenom firmom ? I to jos u usporedbi s HDEL?
I jos izjave “pumpa samo svoje”, a sto bi trebao tude ? Nego sumnjam da ovo jucer i danas on kupuje, kupuju drugi koji reagiraju na vijest o novoj likvidnosti koju je dobio HAC, o konacnom rijesavanju “slucaja KOnstruktor” sto je u kombinaciji s odličnim kvartalnim FI započelo proces “otključavanja vriejdnosti” HDELa
Gandalf tebi je fakat zabavno u zivotu ha? IGH nazivas podcjenjenom firmom ? I to jos u usporedbi s HDEL?
I jos izjave "pumpa samo svoje", a sto bi trebao tude ? Nego sumnjam da ovo jucer i danas on kupuje, kupuju drugi koji reagiraju na vijest o novoj likvidnosti koju je dobio HAC, o konacnom rijesavanju "slucaja KOnstruktor" sto je u kombinaciji s odličnim kvartalnim FI započelo proces "otključavanja vriejdnosti" HDELa
Kolega nema za ovu firmu nikakvi vijesti, vidimo svi što je ovdje i što će biti, kukulele.