svaka čast znalcu … uzme 5000 komada po 108 i pola iskrca na 114 … uzeo 15000 Kn u pol sata
misliš da je netko uložio 500.000 kn da bi zaradio 15.000 kn? tko ima toliko keša nije kokošar koji lovi bureke nego ide na puno veće prinose…
[/quote]
što više novca imaš to manje prinose loviš, ne veće.
s obzirom na kakv prinos ja na HDEL očekujem, nemam ni kune otprilike.
Na nivou države u Hrvatskoj trenutno postoje dva građevinska poduzeća, a to su Viadukt i Hidroelektra. Svi ostali su puno manji i isključivo lokalnog (županijskog) karaktera ili propali. Ne znam hoće li Hidroelektra iskoristiti potencijal ali zaista je šteta ne imati barem manji dio portfelja u HDEL.
P/S 0,12
P/B 0,34
+ vrlo dobra pokrivenost kratkoročnih obveza kratkoročnim potraživanjima.
Što se tiče skorog godišnjeg izvješća, iz iskustva znam da su kod građevinara zadnji kvartali obično i daleko najbolji jer investitori (pogotovo država, gradovi, općine itd.) radi financiranja radove moraju platiti u godini kada su ih ugovorili tako da nerijetko plaćaju unaprijed. Osobno ovdje očekujem rasplet sličan kao onome na Viaduktu ali zaista nikoga ne bih htio navesti na krivi trag tako da ovo nije poziv na kupnju dionica HDEL. Imam 5 % portfelja u HDEL.
I, James, kakvu neto dobit očekujemo? talk to me in numbers.
I, James, kakvu neto dobit očekujemo? talk to me in numbers.
ako povećaju prihode i još malo smanje dug uz pozitivan cashflow iz RDG-a, meni dovoljno.
ako povećaju prihode i još malo smanje dug uz pozitivan cashflow iz RDG-a, meni dovoljno.
[/quote]
Sama realnost iz tebe, tako i bude. Nije još vrijeme za čuda.
nije ali samo što nije.:)
Ako u doba najveće krize za građevinu i uopće(pa pogledajte brodare i koliko su oni pozitivni a još uz to prodaju i brodove),građevinac poput Hidroelektre posluje sa dobiti ili minimalnim gubitkom,a kako je gore naveo klega sa ogromnim potencijalom i najavom predstojećih projekata onda i lagano negatvno je za mene dobro.
Pa ova firma može jedina izvest određenu vrstu radova.
Pa pogledajte recimo ingr( bez da blatim bilo koga),dužni do bola a samo prodaju pamet.
Sve ostalo rade firme poput Hidroelektre.
S obzirom da imaju ugovorene poslove na kojima rade ,a bit će ih još i više na područiju hrvatske ja se za ovu dionicu ne bojim.
Čak mi i tehnički izgleda izvrsno.Bez nagovora na k/p netka svatko odluči za sebe ali ja ovog bisera imam već 15% portfelja za početak naravno.
Dobije li HDEL par poslova od tih silnih milijardi koje se spominju, ne bi me čudio rast dionice kao kod VDKT, sa 100 na 400 kn.
Dobije li HDEL par poslova od tih silnih milijardi koje se spominju, ne bi me čudio rast dionice kao kod VDKT, sa 100 na 400 kn.
[/quote]
Eh, da dođe Renault u Hrvatsku i zanemari Revoz i odluči na tvornici ADPL-a napraviti novu bazu za Europu i ja cu biti vrlo sretan… ali to je sve ako.
Ali da, VDKT mi izgleda čudan,čini se dosta precijenjen i više mi se sviđa HDEL. Puno više.