Sretna je Hidroelektra što je teška nelikviduša pa se s njome više i ne trguje, možda uđe u posebni režim trgovanja. No baš zbog nelikvidnosti se dobro drži inače bi već odavno bila na 20 kuna što bi za nju bio realana cijena u odnosu na druge građevinare.
Na 3 topica, tri druka na pad. Vidi se da ste izgubili puno na građevinarima, ali ako nemate šta pametno za reć, radije nemojte iznositi ove nebuloze za hidricu.
Ako mi ne proradi pohlepa ja sam gotov s kupnjom zasad.
Sretna je Hidroelektra što je teška nelikviduša pa se s njome više i ne trguje, možda uđe u posebni režim trgovanja. No baš zbog nelikvidnosti se dobro drži inače bi već odavno bila na 20 kuna što bi za nju bio realana cijena u odnosu na druge građevinare.
Jučer + 11,39!!!! Napiši još nešto protiv. [kiss]
Uhhh pa ne bih se bas složio da je jeftina.. pogledaj koliki joj je EV/EA
Preselio sam na pravu temu.
HDEL mi je prvi izbor sljedećom logikom:
Želim bit long u cikličnom sektoru sljedećih tjedana/mjeseci.
Mislim da su građevinari bolji izbor od brodara jer imaju znatno veći potencijal rasta.
INGR je u stečaju, IGH je pred stečajem, DLKV je pred novmo rundom restrukturiranja jer ne vjerujem da će samo tako otplatit sljedeće tranše komercijalnih zapisa.
VDKT je odradio troznamenkasti rast u prošlom krugu, ostaje HDEL.
HDEL je konsolidirana, bilanca je očišćena i stabilna.
Nema komercijalnih zapisa ili kredita koji dospijevaju, financiraju se klasičnim putem (naručitelj, dobavljač, banka).
Po svim pokazateljima su efikasniji nego prošle godine (nego ikad), broj radnika je smanjen, bilanca je smanjena, dug je smanjen.
Prihodi se povećavaju, cashflow (dobit+amortizacija) je poztivan, imaju više ugovornih poslova od konkurencije i očekujem njihov rast jer konkurencija nema apsolutno načina isfinancirati poštanske markice za prijave, kamoli poslove. Osim VDKT koji je trenutno bez konkurencije, ali on je svoje za mene odradio.
INGR je u stečaju, IGH je pred stečajem, DLKV je pred novmo rundom restrukturiranja jer ne vjerujem da će samo tako otplatit sljedeće tranše komercijalnih zapisa.
VDKT je odradio troznamenkasti rast u prošlom krugu, ostaje HDEL.
http://www.seebiz.eu/vlada-ulazi-u-vlasnicku-strukturu-ingre-igh-konstruktora-i-dalekovoda/ar-39825/
Moj popis kandidata za stečaj od prije pet dana je od danas i službeni popis Vlade RH. [lol]
Konstruktor nisam spominjao jer nije na burzi.
Koga nema? Nema VDKT i HDEL.
Zašto ih nema? Zato što su stabilni, konsolidirani te imaju posla.
O kakvoj se aktivnosti radi,promet desetak tisuća i vi to smatrate aktivnosti uz pad 8%.
Ova dionica ne zaslužuje ovakav tretman ipak je to jedna od zdravijih građevinskih tvrtki.
O kakvoj se aktivnosti radi,promet desetak tisuća i vi to smatrate aktivnosti uz pad 8%.
Ova dionica ne zaslužuje ovakav tretman ipak je to jedna od zdravijih građevinskih tvrtki.
Pa kolega povećana je aktivnost s obzirom na ostale dane, nemojte smatrati moj post drukom.
Samo me zanima zasto su se odjednom nasli prodavač i kupac u većem obimu trgovanja nego inače.
Odoše i ovi u stečaj? [shocked]
Imate li kakav konstruktivniji komentar kolega za navedeno?
dali netko ima kakav komentar na povećanu aktivnost na hdel danas ? 🙂
Žene su raj za oči, pakao za dušu i čistilište za novčanik. [wink] [thumbsup]