ima li kakvih vijesti sa varšavske burze? kaj je s bidom? kakve su projekcije cijene? da li će ovaj biser ispod 100kn?
ima li kakvih vijesti sa varšavske burze? kaj je s bidom? kakve su projekcije cijene? da li će ovaj biser ispod 100kn?
Po meni neće na 100.Nemam toliku količinu za prodaju.
BV cca 340
Ali na 200 bi se mogli naći i to uskoro,ali na ZSE.Dobri poslovni rezultati,dobra zaposlenost kapaciteta,stabilno poslovanje i u ova krizna vremena.Dobiz standardna tj.na granici pozitivne nule.
Z"sqore od preko 1,20 pokazuje i laicima da je ovo stabilna firma koja će se održati.A građevinari su jako nisko s obzirom na kolektivn depresivni pristup svim građevinarima.
Gradilo se i graditi će se i treba samo pronaći građevinare koji će sigurno prebroditi ovo krizno razdoblje.A Hidra spada u tu skupinu zajedno sa DLKV i LVCV,možda i IGH.I to su ziceri gdje će se
u slijedećih nekoliko godina najviše zaraditi.
I INGRaA može donijeti visoku zaradu,ako ne pođe u stećaj i zato spada u rizične građevinare,kao i Viadukt.
Evo stigla neka ekstra lovica pa prismrdio i ja 55 kom……..ćisto za provu…….. [lol]
A i broj je simbolične prirode……….
Ali planiram svakako ovoga imati barem 5-6 puta više……….
[kiss]
Evo stigla neka ekstra lovica pa prismrdio i ja 55 kom……..ćisto za provu…….. [lol]
A i broj je simbolične prirode……….
Ali planiram svakako ovoga imati barem 5-6 puta više……….
[kiss]
Ali kolega Jadroplov je bolji, zašto kupujete Hidricu???
Do 200kn smo u 1 dan kad krene,a obdbrojavanje je u tijeku….
osobno guram do 170kn pa prepuštam vama ostalima.
O splite moj jadni, nikada ništa od tebe.
Pa kako će Hidroelektra preživjeti uz odnos duga i kapitala od skoro 200% reci ti meni?
Pa jel imaju oni kakvu dobit da to financiraju?
Ne da nema dobiti, već im prihodi konstantno padaju a agoniji se ne vidi kraj jer su nesposobni izaći na vanjska tržišta gdje jedino ima kruha za građevinare. Pa njima je odnos duga u odnosu na prihode gotovo 60 %, pa nema te banke gdje će dobiti kredit, ako ispravno naprave procjenu rizika.
A kako će plačati postojeće obveze????????
Kako?
KAKO???Kompletno građevinarstvo je u katastrofalnoj situaciji, broj izdanih dozvola i dalje pada, to se treba zavrtiti jedan cijeli novi ciklus koji traje godinu do dvije da bi se poslovanje okrenulo nabolje.
Pa valjda ja nešto znam o građevinarima, davno smo radili usporedbe za njih i složili se da je njihovo zlatno vrijeme bilo 2006. i 2007.
Generalni problem ovog sektora je što njima nije dovoljan rast BDP-a od 2-3% to je njima premalo da bi se razmahali, a rasta preko 3 % nećemo tako skoro vidjeti, zato moraju van. A najteže će van Hidroelektra koja je najgora i po pitanju vlasništva.. pitajte direktora Hidroelektre o cijeni dionici na burzi..jebe mu se živo za to.. dakle, odnos prema investitorima nikakav, a to je itekako bitno.
Hidroelektra će očito na najniže povijesne razine, jer tu nema niti jedna dobra stvar na vidiku.
lp
A kako će plačati postojeće obveze????????
Kako?
KAKO???
već otplaćuju obevze solidnom dinamikom, hdel je u godinu dana od najzaduženijeg građevinara postala najmanje zadužen građevinar. hdel neće u stečaj, ali to je sve što se od nje može očekivati.
već otplaćuju obevze solidnom dinamikom, hdel je u godinu dana od najzaduženijeg građevinara postala najmanje zadužen građevinar. hdel neće u stečaj, ali to je sve što se od nje može očekivati.
[/quote]
Hej, James, Ti se to šališ?
Imaju dugova skoro 400 milijuna, a ostvarili su u 9 mjeseci dobit od 2 milijuna kuna.
Imaju 1 465 zaposlenih … to im nije dovoljno niti da pokriju plače.
A kamoli da plačaju iz redovitog poslovanja svoja nagomilana dugovanja.
A ja tvrdim da će slijedeća godina biti za većinu građevinara, a posebno za Hidroelektru još gora.
Baš me zanima kako će to sve skupa utjecati na cijenu dioince?
lp
Hej, James, Ti se to šališ?
Imaju dugova skoro 400 milijuna, a ostvarili su u 9 mjeseci dobit od 2 milijuna kuna.
Imaju 1 465 zaposlenih … to im nije dovoljno niti da pokriju plače.
A kamoli da plačaju iz redovitog poslovanja svoja nagomilana dugovanja.
A ja tvrdim da će slijedeća godina biti za većinu građevinara, a posebno za Hidroelektru još gora.
Baš me zanima kako će to sve skupa utjecati na cijenu dioince?
Ne, imaš bilancu pred sobom, di je problem?
Prošle godine su imali 555 mil. obveza, danas imaju 375 mil.
Solidan deleveraging.
Kolega James, nemojte se ni truditi, kolega PLAVI jednostavno ne shvaća da je cijena gdje jest upravo radi silnih problema u graditeljstvu. Kolega PLAVI dok Hidrica može 1/3 do 1/2 trenutne vrijednosti zaraditi na dobivenoj trasi prema Dubrovniku LKPC ne može ni uz ostvarene dobiti postići niti 3% povrata na kapital, a Vi govorite kako je to sjajna dionica.
Ako ćemo pošteno pričati o našoj burzi sve su firme skupa bezvezne jer ovo nije zapad.
Svejedno neke pomake primjetim u Hidrici i dobre stvari su na pragu ostvarenja, al o tom više u dnevnom tisku uskoro.
Nadalje Hidra u cijeloj krizi niti 1 mjesec nije zakasnila sa plaćom, za razliku od tzv. graditelja osim iskustva sačuvala je operativu i stručni tim. A to malo tko uspijeva u krizi ovih razmjera.
Svejedno i kriza nije vječna, a jednom kad BDP krene pogodite kolega PLAVI po koliko ćete tržiti Hidricu. Nadalje ako ćemo gledati volumene, onda ispod 300kn i nije bilo nekih većih volumena, dapače količine prodanih komada ispod 300kn o tome govore samo Vi to ne vidite.
Bitmo pitanje glasi:
Da li će građevinar u likvidaciju.
Z"sqore upozorava da su INGRA i VIADUKT u opasnoj zoni-LVCV,DLKV,HDEL bi trebali opstati.
I jednog dana taj koji opstane će se dsigurno tržiti na BV,za HDEL je to 348 kn i to će dočekati
svaki strpljivi investitor u slijedečih godinu dvije,možda i ranije.
Mislim da je to dobar zub.Zaista treba biti oprezan pri kupnji građevinara.Za Hidru straha nema.
Bitmo pitanje glasi:
Da li će građevinar u likvidaciju.
Z"sqore upozorava da su INGRA i VIADUKT u opasnoj zoni-LVCV,DLKV,HDEL bi trebali opstati.
I jednog dana taj koji opstane će se dsigurno tržiti na BV,za HDEL je to 348 kn i to će dočekati
svaki strpljivi investitor u slijedečih godinu dvije,možda i ranije.
Mislim da je to dobar zub.Zaista treba biti oprezan pri kupnji građevinara.Za Hidru straha nema.
Pa kaj je vama o čemu vi to Hidroelektra bolja od Viadukta to ste sanjali .