Država pokreće velike investicije u pročišćivače otpadnih voda. Hidrica tu neće imate velike konkurencije, a pored svega ima i operativu i projektiranje. Dakle može raditi sve.
S obzirom da jedan takav pročišćivač košta i do 50-80 milja kuna, kad ih se treba graditi preko 50 onda tu vidim itekakav potencijal za Hidricu i priliku za lijepe zarade.
Opet nastavljaš s jadnimi drukovima! [rolleyes]
Šta se tiče konkurencije, nedavno je bija natječaj za Slavonski Brod a interes je bija ogroman, 30-ak tvrtki iz Italije, Francuske, Austrije, Slovenije, …
Dalje, procijenjena investicija Uređaja Slavonski Brod je cca 100ak mil kn (za hrvatske pojmove spada u veće Uređaje) pa neznan kako si doša do brojke od 50 Uređaja vrijednih preko 50 mil kn.
Na kraju, Hidroelektra nije dosad radila niti jedan pročiščivać, tako da je tvoja tvrdnja o "gotovo sigurnom" poslu za HDEL naprosto presmiješna.
Država pokreće velike investicije u pročišćivače otpadnih voda. Hidrica tu neće imate velike konkurencije, a pored svega ima i operativu i projektiranje. Dakle može raditi sve.
S obzirom da jedan takav pročišćivač košta i do 50-80 milja kuna, kad ih se treba graditi preko 50 onda tu vidim itekakav potencijal za Hidricu i priliku za lijepe zarade.
Ova informacija mora lansirati HDEL na 250 kn!!!!!
ps Splite, pa nemojte biti naivni, znam da si nešto dokupio i da bi izašao na 153 kn
LP
[thumbsup]
Šta se tiče konkurencije, nedavno je bija natječaj za Slavonski Brod a interes je bija ogroman, 30-ak tvrtki iz Italije, Francuske, Austrije, Slovenije, …
Dalje, procijenjena investicija Uređaja Slavonski Brod je cca 100ak mil kn (za hrvatske pojmove spada u veće Uređaje) pa neznan kako si doša do brojke od 50 Uređaja vrijednih preko 50 mil kn.
Na kraju, Hidroelektra nije dosad radila niti jedan pročiščivać, tako da je tvoja tvrdnja o "gotovo sigurnom" poslu za HDEL naprosto presmiješna.
hoh hoh hoh
dajte kolega delux smanjite doživljaj, pa nismo sad za šankom
potpisivanje ugovora
Ogulin dobiva pročišćivač otpadnih voda vrijedan 30,8 milijuna kuna
Ugovor o projektiranju, dobavi i izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Ogulina vrijedan 30,8 milijuna kuna potpisan je danas u Karlovcu.
Potpisali su ga direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić , direktor Vodovoda i kanalizacije Zdravko Paušić , u direktor tvrtke Hydro-Systemtechnik (dobavljač tehnologije) iz Menschedea Peter Honsel i direktor Hidroelektra-niskogradnje Rade Pilipović kao izvođač radova. Potpisivanju je nazočio ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić.
Govoreći o 2,205 milijardi eura koje su za Hrvatsku osigurane u EU kohezijskim i strukturnim fondovima za 2012. i 2013. godinu, ministar Pankretić rekao je da na temelju već izrađenih projekata Hrvatskih voda u vrijednosti 900 milijuna eura taj dio novca sigurno neće ostati neiskorišten. Govoreći o istim izvorima financiranja, Pankretić je kazao da, kad je o Karlovačkoj županiji riječ, ona po svojem položaju unutar NUC 2, odnosno središnje regije, bez grada Zagreba, ima pravo pristupa fondovima EU, s obzirom da svojim prosječnim proračunom od 68 posto prosjeka proračuna ‘EU 27’ još uvijek nije dosegla razvojnu razinu i granicu od 75 posto prosjeka proračuna ‘EU 27’. (Piše i snimio: Mladen Volarić)
hoh hoh hoh
dajte kolega delux smanjite doživljaj, pa nismo sad za šankom
potpisivanje ugovora
Ogulin dobiva pročišćivač otpadnih voda vrijedan 30,8 milijuna kuna
Ugovor o projektiranju, dobavi i izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Ogulina vrijedan 30,8 milijuna kuna potpisan je danas u Karlovcu.
Potpisali su ga direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić , direktor Vodovoda i kanalizacije Zdravko Paušić , u direktor tvrtke Hydro-Systemtechnik (dobavljač tehnologije) iz Menschedea Peter Honsel i direktor Hidroelektra-niskogradnje Rade Pilipović kao izvođač radova. Potpisivanju je nazočio ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić.
Govoreći o 2,205 milijardi eura koje su za Hrvatsku osigurane u EU kohezijskim i strukturnim fondovima za 2012. i 2013. godinu, ministar Pankretić rekao je da na temelju već izrađenih projekata Hrvatskih voda u vrijednosti 900 milijuna eura taj dio novca sigurno neće ostati neiskorišten. Govoreći o istim izvorima financiranja, Pankretić je kazao da, kad je o Karlovačkoj županiji riječ, ona po svojem položaju unutar NUC 2, odnosno središnje regije, bez grada Zagreba, ima pravo pristupa fondovima EU, s obzirom da svojim prosječnim proračunom od 68 posto prosjeka proračuna ‘EU 27’ još uvijek nije dosegla razvojnu razinu i granicu od 75 posto prosjeka proračuna ‘EU 27’. (Piše i snimio: Mladen Volarić)
[/quote]
IZVOR?
izvor Hina-pretplata što je za vas preskupo, nije to Mostich-start paket
hoh hoh ho
neznan kako si doša do brojke od 50 Uređaja vrijednih preko 50 mil kn.
Pojedinačno kolega, al vidim da vama matematika nije jača strana pa se neću truditi niti objašnjavati. S obzirom da nemate niti 1 kom HDEL-a možete samo priželjkivati i ništa više.
Bolje bi bilo da prodajte LKPC uz onakve napumpane fundamente.
P/E=33, pa to nema ni u USA.
Hidroelektra nije dosad radila niti jedan pročiščivać, tako da je tvoja tvrdnja o "gotovo sigurnom" poslu za HDEL naprosto presmiješna.
Kolega Sandokane, mogu se pohvaliti da sam i sam radio na barem 4 pročišćivača ( a k tome u tome je sudjelovalo i nekih 7-8 dipl.ing. koji su danas u HDEL-u, na kraju krajeva jedno mogu konstatirati, teže je napraviti 1 most nego pročišćivač. Hidrica će to odraditi bez greške!
Ja imam konkretan rad u zadnjih 6.g.na tim poslovima i mogu se smatrati dovoljno stručnim da to i potvrdim da je za HDEL to posao laganini. Vi nemate pojma o pročišćivačima jer niti razumijete proces niti tehnologiju niti građevinu a niti strojarstvo i elektrotehniku.
…..izišlo FI Q3….prvi na ZSE….za mene najugodnije iznenađenje jer je porast prihoda od preko 20% u odnosu na FI Q2……poslovanje uobićajeno….rade za kikiriki
[tongue]……ali bitno je da ipak nema gubitaka….s obzirom na porast prihoda Z skor je iznad 1,23 što znaći da HDEL ulazi u stabilno poslovanje.Kako se trži ispod 1/2 booka od 312,00kn postajevrlo interesantna po ovim cijenama, međutim sindikat, ili kako ga već zovu, lagano akumulira a istovremeno VDKT druka radi lakše rasprodaje….na ovo oćekujem ocjenu 1 od sindikalista [rolleyes]…ali to mene ne smeta…ja ocjene zbrajam a ne radim prosjek…hvala unaprijed !! [cool]
Slažem se s kolegom Tipavac, ja sam uredno prodao Viadukt i akumuliram Hidricu, kupio 70% željene količine. Iako se nadam da ove cijene još potraju neko vrijeme, barem 6mj. bojim se da ništa od toga jer će uskoro izaći nove objave i pozitivne vijesti.