Zanimljivo, hdel se prestaje baviti šljakerskim poslovima u građevini a počinje projektiranjem, rudarstvom, geodetskim poslovima, zbrinjavanjem otpada, obradom kamena, trgovinom…
Ne znam kamo to vodi ali nadam se da imaju neku viziju i znanja da je izvedu.
Je , je prestaje se Hidroelektra baviti bilo čime , mogli bi početi i otkazi ako uđe u grupu 40 % građevinara za koje vlada tvrdi da neće preživjeti.
[/quote]
danas nije tovj dan ? …a da tako smjelu tvrdnju potkrijepiš činjenicama…. ???
DUBROVNIK- Na gradilištu Mosta kopno- Pelješac upravo su počela probna bušenja koja, za potrebe najavljenih radova investitora javnog poduzeća ‘Hrvatske ceste’, obavlja zagrebačka tvrtka ‘Crosco’.
To je tvrtka-kći INE, specijalizirana za rudarske radove, kopnena i morska bušenja na proizvodnji nafte i plina te istraživanje nosivosti tla za temeljenje mostova i sličnih objekata.
– Navedeni radovi na gradilištu Pelješkog mosta nisu početak, nego nastavak geofizičkih, geoloških i geotehničkih istražnih radova na stupnim mjestima mosta kopno-Pelješac. Navedeni su istražni radovi započeli još početkom lipnja 2009. i odvijaju se prema planiranom intenzitetu i u skladu s dinamičkim planom. Nastavak radova na temeljenju u moru bit će određen po završetku istražnih radova te izradi završnog geološkog i geotehničkog izvješća – pojasnila je aktualne zahvate na gradilištu mosta glasnogovornica JP Hrvatske ceste Ivana Bekavac koja međutim nije odgovorila i to koliko je ukupno predviđeno načiniti probnih bušotina na kopnu, a koliko na morskom dnu.
Odgovor o ‘radovima u planiranoj dinamici’ ostavlja previše prostora za spekulacije o konačnom početku vidljivih, odnosno početka radova betoniranja nosivih stupova budućeg mosta koji će biti dug 2.440 metara i nalaziti se 55 metara iznad površine mora.
Temelji će ispod razine mora ići duboko do 100 metara te se ukupna vrijednost mosta procjenjuje na 250-300 milijuna eura ili preko 2 milijarde kuna.
Ko čeka taj dočeka. Samo moramo biti strpljivi.
evo ga..
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/peljeski-most-ozivio-crosco-poceo-probna-busenja-tla-za-temelje,76771.html
Dali se samo meni čini ili iz građevinskog sektora najbolje vijesti u zadnje vrijeme stižu iz hidroelektre niskogradnje, stalno nešto novo potpisuju, za razliku od drugih ovdje se nesto ipak događa… a cijena se čemeri na 210-220, uvjerljivo najniža od ostalih građevinara ? Ima tko šta za dodat, a da nije drukađija ? Živili [smiley]
Dali se samo meni čini ili iz građevinskog sektora najbolje vijesti u zadnje vrijeme stižu iz hidroelektre niskogradnje, stalno nešto novo potpisuju, za razliku od drugih ovdje se nesto ipak događa… a cijena se čemeri na 210-220, uvjerljivo najniža od ostalih građevinara ? Ima tko šta za dodat, a da nije drukađija ? Živili [smiley]
Sto ocekivati od gubitaša nego pad ili u najboljem slucaju stagnaciju…
A ti koji si kupovao na 350.. [bye] [bye]
Napisao sam dali ima tko sta za dodat, a da nije drukađija.
Niste se prepoznali u rečenici.
Btw kupio sam po 270 i od onda trejdam nešto sitno, jer se ni to baš neda zbog slabe likvidnosti.
Delux do kad ćete vi drukat na ovom topicu, već godinama pričate da vas dionica ne zanima, a tu sami sebi skačete u usta, kome se želite dokazat ovdje, čemu ovo ponavljanje da firma ne valja iz dana u dan ?
Mene konkretno ne zanima dioki, i nisam nikad napisao ni jednu poruku na tom topicu, jer nemam interesa u toj dionici. A vi očito ovdje imate, nema drugog objašnjenja.
PS zadnji pokusaj da se ruši hidra sa vaše strane je bio sa dividendom,zasto je neisplacuje ? Iz vrlo jednostavnog razloga, isto kao i 80% ostalih firmi izlistanih na zse ne isplaćuje dividendu nego zadržava dobit.
Sto ocekivati od gubitaša nego pad ili u najboljem slucaju stagnaciju…
A ti koji si kupovao na 350.. [bye] [bye]
[/quote]
Na 350 Hidroelektru ????????????????
PS zadnji pokusaj da se ruši hidra sa vaše strane je bio sa dividendom,zasto je neisplacuje ? Iz vrlo jednostavnog razloga, isto kao i 80% ostalih firmi izlistanih na zse ne isplaćuje dividendu nego zadržava dobit.
Koju dobit?
Vi vidite negdje dobit?
ja vidim da su ostvarili MINUS
GUBITAŠ!!!!!
Meni je jasno da se oni koji su kupovali po 350 ( Vidra i Feđa) tesko budu izvukli iz ovog gubitaša.
Ja mislim da dividendu ne isplacuju jer da bi se isplacivala dividenda treba imat penez, kako bi gospon Friscic rekao,a HDEL je GUBITAŠ