evo prenosim post kolege Janlana…….sa jedne druge teme:
Jučer u dnevniku NoveTV , radnici Hidroelektre na trasi i tunelima kod Vrgorca ,govore će se izgleda prebacivati na rad u Crnu Goru ….već su se počeli prijavljivati za taj posao ….
[thumbsup]
a vjerovatno će netko morati dovršiti i tunel Sveti Ilija, znači posla ko u priči!!!
Evo priopčenja, na pomolu je riješenje. Radovi će se nastaviti…..Osim toga Kosor danas apelirala da se zadrži svako radno mjesto! Zabrinuta je brojem nezaposlenih. Zašto? Svaki zaposleni doprinosi državnom proračunu – svaki nezaposleni odnosi iz državnog proračuna [proud]
CESTOGRADNJA
HAC: Radovi na autocesti do Vrgorca nastavljaju se za petnaestak dana
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Hrvatske autoceste (HAC) danas su izvijestile da se nastavak radova na dionici Ravča–Vrgorac–Ploče očekuje u sljedećih petnaestak dana.
Hrvatske autoceste (HAC) danas su izvijestile da se idući tjedan očekuje Vladina suglasnost na plan građenja i održavanja autocesta u ovoj godini te da se nastavak radova na dionici Ravča–Vrgorac–Ploče na autocesti Zagreb–Split–Dubrovnik očekuje u sljedećih petnaestak dana.
Radovi na dionici Ravča–Vrgorac–Ploče autoceste A1 privremeno su zaustavljeni zbog usklađivanja rokova iz ugovora o građenju autoceste s novim rokovima određenim u Programu građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje 2009.-2012., koji je Vlada RH usvojila u prosincu 2009. godine, podsjećaju iz HAC-a.
"Sljedeći tjedan očekujemo i odluku Vlade o suglasnosti na Plan građenja i održavanja autocesta za 2010. godinu, kojim je predviđeno nastavljanje radova građenja i drugih dionica autocesta iz nadležnosti HAC-a", ističu iz te tvrtke.
"Nastavak radova na dionici Ravča–Vrgorac–Ploče očekuje se u sljedećih petnaestak dana", zaključuje se u priopćenju.
HAC je prije dva dana, 10. veljače, izvijestio da su radovi na izgradnji dionice Ravča–Vrgorac–Ploče privremeno zaustavljeni zbog isteka Dopunskog ugovora iz travnja 2008. godine, kojim je dovršetak radova bio planiran do prosinca 2009. godine.
Tada su izvijestili i da je u tijeku izrada novog dodatka ugovoru koji će dinamiku građenja dionice uskladiti s novim četverogodišnjim Programom građenja za razdoblje 2009.–2012. te da je, prema tom programu, dovršenje dionice Ravča–Vrgorac planirano do kraja 2011. godine.
Marcelo znaš li možda što je onim natječajem u Srbiji gdje Hidroelektra druga najbolja, a izgleda da su neki problemi oko Alpine Bau….
Kad će konačna odluka o izvođaču
meni je jasno da raste IGH jer je nosilac posla u CG, pa i THNK iako je više kooperant. ali zašto su jučer i danas rasle HDEL i VDKT, to nikako ne razumjem kad nemaju nikakve veze sa CG [undecid]
Pa za VDKT je jasno zašto je rasla… a to je zato jer je to jedna izuzetna kompanija koja dijeli dividedu i dodaje vrijednost dioničaru, a HDEL uopće nije rasla kolega, mislim da ste krivo vidjeli. Moguće da je koji navučeni naivac podlegao euforiji na koju minuticu, ali spoznaja da je ova firma u zadnjih 5 godina građevinske konjukuture povećala glavnicu iz redovnog poslovanja za NIŠTA i podijelila dividende od NIŠTA… pardon..2 kune u 5 godine, vrlo je brzo vratila ovu dionicu na niže, ali i dalje sumanuto precjenjene razine.
[/quote]
Kolega Viadukt je u puno gorem stanju od Hidroelektre, dajte se malo raspitajte….
Hidroelektra po mojim info ima posla za cijelu ovu godinu dovoljno, a sad ako dogovore sa Žderićem sudjelovanje u projektu u Crnoj Gori koji je vrijedan 20 milijardi kuna, nema zime.
Što se za Viadukt ne bi baš moglo reći jer njihov gazda baš i nije tako dobar sa Žderićem, tako da sumnjam da će nešto dobiti, osim možda da vuku punu i isprekidanu crtu po sredini kad sve Hidroelekta odradi.
I ne zaboravite nije vam toliko bitan povrat na kapital dionice, već povrat na vaš kapital…..
Ali mladi ste i vi i još neiskusni, jednog dana, ćete i vi naučiti, ako vas margin krediti ne dotuku
[wink]
PS: vidim po transakcijama da smo se riješili jednog kolege koji je potpuno izišao, želim mu puno sreće sa pokradenim brašnom, i nadam se da će mu ući u trag [lol]
[/quote]
Poštovani Vidra/Španac/Karoje/Rambo s kuhačom/Rambo s čuturom/Karoje
Vi očito baš ne razumijete neke stvari. Ja nikada nisam rekao da Hidra neće imati posla, dakle prihoda. Ja sam samo rekao da je u zadnjih 5 (pet) godina najveće konjukture građevinarstva u povijesti na ovim prostorima Hidra iz redovnog poslovanja povećala kapital za NIŠTA. I pri tome dodala nove vrijednosti za dioničara za NIŠTA. Ili ako jest dodala, to je toliko mizerno da nije vrijedno spomena. Dakle glavnica _ne raste_ a politike isplate dividende _nema_. I sad se ja pitam kakve veze imaju svi ti silini poslovi i da li je moguće da i dalje ima janjadi koja će i dalje pušiti priče o "novim poslovima", a da se pritom ne zapita "što imam ja od toga?". Hoće li porasti kapital i rezerve kompanije koje sam suvlasnik? Hoću li dobiti makar ikakvu dividendu? Hoće li se kapital kojeg kupujem kroz 5 godina iole povećati (kao što se kod LEDA primjerice poduplao, a kod brodara multiplicirao) ili ću i sljedećih 5 godina gledati kako će mi i ono siće, što ova extremno niskoprofitabilna i prezadužena firma uspije zaraditi, pokrasti Rade, Petar, Nikola i Ante?
Dakle dragi moj Rambo, nitko ne dovodi u pitanje da neće biti posla, nitko ne dovodi u pitanje da neće trebati bušiti rupe, spajati struju pod vodom i asfaltirati ceste. Ali brate sve je jasnije da je ovo jedna tužna priča od dionice za ulaganje.
O špekulativnim napucavanjima ja ne govorim. Toga uvijek može biti i na taj način će se uvijek moći zaraditi. Ako ima ekipe koja igra na tu kartu, OK, sretno im bilo, al ne prodajite onda priču o "novim poslovima".
Ipak… svejedno se pitam ima li tikvana koji će opet popušiti taj Ponzi? Ja vjerujem da ih je sve manje… I da će proći godine ako ne i desetljeće da dođu novi tuljani (ovi kaj sad markiraju povijest i puše travu pod tjelesnim) da popuše i ovo.
VDKT barem dijeli dividendu i ima višestruko niži P/EBITDA. A to s kim je dobar a s kime ne je manje bitno.
A što se mog margina tiće, on je na crobex 1250 nosio udio od cca 40 % aktive portfelja, da bi mi trenutno nosio udio od cca 16%. Kad malo bolje razmislim uopće ne znam šta će mi to više, al onako… nek je tu.. bar me drži na oprezu.
sportski pozdrav
GMB GUBERNATOR
Vi očito baš ne razumijete neke stvari. Ja nikada nisam rekao da Hidra neće imati posla, dakle prihoda. Ja sam samo rekao da je u zadnjih 5 (pet) godina najveće konjukture građevinarstva u povijesti na ovim prostorima Hidra iz redovnog poslovanja povećala kapital za NIŠTA. I pri tome dodala nove vrijednosti za dioničara za NIŠTA. Ili ako jest dodala, to je toliko mizerno da nije vrijedno spomena. Dakle glavnica _ne raste_ a politike isplate dividende _nema_. I sad se ja pitam kakve veze imaju svi ti silini poslovi i da li je moguće da i dalje ima janjadi koja će i dalje pušiti priče o "novim poslovima", a da se pritom ne zapita "što imam ja od toga?". Hoće li porasti kapital i rezerve kompanije koje sam suvlasnik? Hoću li dobiti makar ikakvu dividendu? Hoće li se kapital kojeg kupujem kroz 5 godina iole povećati (kao što se kod LEDA primjerice poduplao, a kod brodara multiplicirao) ili ću i sljedećih 5 godina gledati kako će mi i ono siće, što ova extremno niskoprofitabilna i prezadužena firma uspije zaraditi, pokrasti Rade, Petar, Nikola i Ante?
Dakle dragi moj Rambo, nitko ne dovodi u pitanje da neće biti posla, nitko ne dovodi u pitanje da neće trebati bušiti rupe, spajati struju pod vodom i asfaltirati ceste. Ali brate sve je jasnije da je ovo jedna tužna priča od dionice za ulaganje.
O špekulativnim napucavanjima ja ne govorim. Toga uvijek može biti i na taj način će se uvijek moći zaraditi. Ako ima ekipe koja igra na tu kartu, OK, sretno im bilo, al ne prodajite onda priču o "novim poslovima".
Ipak… svejedno se pitam ima li tikvana koji će opet popušiti taj Ponzi? Ja vjerujem da ih je sve manje… I da će proći godine ako ne i desetljeće da dođu novi tuljani (ovi kaj sad markiraju povijest i puše travu pod tjelesnim) da popuše i ovo.
VDKT barem dijeli dividendu i ima višestruko niži P/EBITDA. A to s kim je dobar a s kime ne je manje bitno.
A što se mog margina tiće, on je na crobex 1250 nosio udio od cca 40 % aktive portfelja, da bi mi trenutno nosio udio od cca 16%. Kad malo bolje razmislim uopće ne znam šta će mi to više, al onako… nek je tu.. bar me drži na oprezu.
sportski pozdrav
GMB GUBERNATOR
Kolega, uzalud se trudite da mu objasnite, NE može Vas Vidra shvatiti..
Na zalost, ljudi ne poznaju ni osnove ekonomije da bi shvatili vas post..
To je kao da Kinez dodje u Hrvatsku i Vi ga na sred ceste pocnete ispitivati na hrvatskom jeziku o necemu..Blejat ce u vas ko tele u sarena vrata i nista mu nece biti jasno.
Prije ce blato postati nafta nego sto cete vi uspjeti objasniti ljudima koji nemaju znanje neke stvari…
DELUX @ ako ima onaj tvoj pajdo sto voli janjetinu jos hidre…na bidu smo oko 220 ,,,javi mu da slobodno sipa…..hvala
DELUX @ ako ima onaj tvoj pajdo sto voli janjetinu jos hidre…na bidu smo oko 220 ,,,javi mu da slobodno sipa…..hvala
Po mogućnosti još 400kom i to po 220, ja skidam pola.
Po mogućnosti još 400kom i to po 220, ja skidam pola.
[/quote]
11.02.2010 T: 08.02.10 Pros. cijena: 230,00
RB Dioničar Broj %
1. PILIPOVIĆ RADE 88.660 14,21%
2. MARIĆ PETAR 88.564 14,20%
3. SALOPEK NIKOLA 88.560 14,20%
4. HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA D.D. (1/1) 60.050 9,63%
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 55.735 8,93%
6. MATIĆ ANTE 48.944 7,85%
7. SAMOBORKA D.D. 30.000 4,81%
8. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 5.221 0,84%
9. ŠIMIĆ ANTE 5.110 0,82%
10. PBZ D.D. 4.386 0,70%
UKUPNO 475.230 76,19%
12.02.2010 > T: 09.02.10 Pros. cijena: 243,46
RB Dioničar Broj %
1. PILIPOVIĆ RADE 88.660 14,21%
2. MARIĆ PETAR 88.564 14,20%
3. SALOPEK NIKOLA 88.560 14,20%
4. HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA D.D. (1/1) 60.050 9,63%
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 55.735 8,93%
6. MATIĆ ANTE 48.690 7,80% – 254 komada
7. SAMOBORKA D.D. 30.000 4,81%
8. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 5.221 0,84%
9. ŠIMIĆ ANTE 5.110 0,82%
10. PBZ D.D. 4.161 0,67%
UKUPNO 474.751 76,11%
bez brige kolega Splite, bit će i više od 400. Nažalost… tek je počelo[bye]
hoćete li i ovdje ko na JNAF-u sjekiricom na Abramsa? Ajde tamo mi je još i jasno, ipak je JNAF firma koja nekog vraga vrijedi. Ali ovo? svašta…
DELUX
Jeli tebi neki JONY B uvalio ULPL po 730 činimi se da se pisalo i pričalo između forumaša i to onako u pauzi između treninga
DELUX
Jeli tebi neki JONY B uvalio ULPL po 730 činimi se da se pisalo i pričalo između forumaša i to onako u pauzi između treninga
tamo na ulpl turiraju v12 vec 6 mjeseci…decki i cure bid je tu na 220 cca…kome se ne svidja bilanca hdel neka se rijesi muka…i proda ,rado cemo preuzeti rizik….hvala
meni je jasno da raste IGH jer je nosilac posla u CG, pa i THNK iako je više kooperant. ali zašto su jučer i danas rasle HDEL i VDKT, to nikako ne razumjem kad nemaju nikakve veze sa CG [undecid]
Pa za VDKT je jasno zašto je rasla… a to je zato jer je to jedna izuzetna kompanija koja dijeli dividedu i dodaje vrijednost dioničaru, a HDEL uopće nije rasla kolega, mislim da ste krivo vidjeli. Moguće da je koji navučeni naivac podlegao euforiji na koju minuticu, ali spoznaja da je ova firma u zadnjih 5 godina građevinske konjukuture povećala glavnicu iz redovnog poslovanja za NIŠTA i podijelila dividende od NIŠTA… pardon..2 kune u 5 godine, vrlo je brzo vratila ovu dionicu na niže, ali i dalje sumanuto precjenjene razine.
[/quote]
Kolega Viadukt je u puno gorem stanju od Hidroelektre, dajte se malo raspitajte….
Hidroelektra po mojim info ima posla za cijelu ovu godinu dovoljno, a sad ako dogovore sa Žderićem sudjelovanje u projektu u Crnoj Gori koji je vrijedan 20 milijardi kuna, nema zime.
Što se za Viadukt ne bi baš moglo reći jer njihov gazda baš i nije tako dobar sa Žderićem, tako da sumnjam da će nešto dobiti, osim možda da vuku punu i isprekidanu crtu po sredini kad sve Hidroelekta odradi.
I ne zaboravite nije vam toliko bitan povrat na kapital dionice, već povrat na vaš kapital…..
Ali mladi ste i vi i još neiskusni, jednog dana, ćete i vi naučiti, ako vas margin krediti ne dotuku
[wink]
PS: vidim po transakcijama da smo se riješili jednog kolege koji je potpuno izišao, želim mu puno sreće sa pokradenim brašnom, i nadam se da će mu ući u trag [lol]
[/quote]
Vi očito baš ne razumijete neke stvari. Ja nikada nisam rekao da Hidra neće imati posla, dakle prihoda. Ja sam samo rekao da je u zadnjih 5 (pet) godina najveće konjukture građevinarstva u povijesti na ovim prostorima Hidra iz redovnog poslovanja povećala kapital za NIŠTA. I pri tome dodala nove vrijednosti za dioničara za NIŠTA.
nitko ne dovodi u pitanje da neće biti posla, nitko ne dovodi u pitanje da neće trebati bušiti rupe, spajati struju pod vodom i asfaltirati ceste.
O špekulativnim napucavanjima ja ne govorim. Toga uvijek može biti i na taj način će se uvijek moći zaraditi.
[/quote]
Kolega Gubernator, mislim da vas opet moram demantirati, Hidroelektra je donijela dioničarima vrlo visoke profite i opet će!!!!!!!
Zamislite da ste zaradili kao ja na HDELu, vi biste mislil da ste Warren Buffett osobno!!!!
a na ovu smiješnu cijenu od 250 kuna ću zaraditi još barem tristo do četiristi posto u idućih par godina kad se trend definitivno okrene u bikovski!!!!
To se isplati pričekati.
Dakle zaraditi ću više u Hidri nego vi i kolega Deluks u Ledu, Vdkt i Tisku zajedno. Jer to su tri užasno loše dionice ( ne firme, nego baš užasno loše katastrofalne dionice )
Što se tiče dobiti, samo budala može vjerovati da Hidroelektra nije zarađivala puno više nego se kroz bilance pokazuje, treba samo pogledati što radi vlasnik Viadukta UNIPOR doo U STEČAJU sa financisjkim izvještajima!!!!!!!!! Osim toga zamislite vi firmu u kojoj vi držite svoj novac gdje je najveći vlasnik firma U STEČAJU::::::::::brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Ne bih vam volio biti u koži
[lol]
pozdrav
Btw opet ste počeli kršiti pravila foruma, valjda će moderator to napokon sankcionirati