Letimično sam preletio po postovima i mogu vam reći da volim kad se dionica pljuje jer to znači da će ići gore. Neznam da li je netko napisao koliko je dionica Ingre ovih dana kupila Hidroelektra. I onda da nema pare…hahahahahhahaahah?
To nije istina što pišete kolega, HDEL ovoliko dionica Ingre ima već desetak godina, prema tome molim Vas da se upoznate sa stvarnom situacijom.
Kostrenčić je izašao iz top 10 Ingre a 11. je bila Hidroelektra, pa se ona sada vidi kao 10-ta.
Hidroelektra nema niti za plače radnika, a kamoli da bi kupovala tuđe dionice.
To vam je surova stvarnost nažalost.
lp
zadnja 225…
Kolega vidra komentar?
Kolega vidra, jel sve u redu?
Ako naša HDEL bude pratila ovaj pad neće biti dobro možda nama koji smo u ovoj dionici još nije kasno napustiti ovaj brod koji po svemu sudeći tone, HIDROGRADNJA je puno poznatija i bolja firma od naše HDEL ja razmišljam da u ponedeljak izađem jest da je gubitak velik ali uvjek može gore izgleda.
Molim sve dobronamjerne komentare šta misle kuda ide ovaj brod slijedili potonuće ili ćemo se ipak nekako domoći luke jest da nam brod pušta na sve strane ali bolje i takvi da stignemo u luku već da potonemo negdje na pučini.
( nastavak ) :
TReba napomenuti da su se neki naši građevinari okrenuli tržištima vani, ali Hidroelektra ne, jer su oni uvijek bili orijentirani većinom na Hrvatsku. Faktor zaduženosti, da vidimo koliko bi godina trebalo da se iz dobiti uvečane za amortizaciju otplate sadašnja zaduženja. Ajmo pretpostaviti da će zadnji kvartal raditi sa nulom, uz sve ove probleme koje imaj ( prošle godine zadnji kvartal je bio gubitak 5,4 mil. kuna ), podijelimo i dobijemo broj 31. To je okvirno. Ali i da je 30 i da je 25 bilo bi katastrofalno. A kamoli 31.Ovaj vam se indikator smatra najreprezentativnijim, ajde da se ispravim, jednim od najvažnijih kod gledanja mogučnosti da tvrtka ode u – stečaj.
Granica koja se gleda kod faktora zaduženosti je 3,5 , u lošija vremena kakva su ova sve preko 6,7 je problem. Hidroelektra ima ovaj pokazatelj od ca. 31. To je katastrofalna situacija.
Kratkoročna podbilanca, to će im prvo pogledati ako dođu u banku po lovu- 0,92. I tu padaju, mora biti minimalno 1 da bi bilo prihvatljivo.
Mogli bi mi tu ići i dalje, ali mislim da je ovo sasvim dovoljno, ako se nekome da, može napraviti analizu pokazatelja profitabilnosti ili aktivnosti ili pak novčanog toka. Ja više nemam volje, ne bi mi bilo drago da bilo koja tvrtka u HR koja kotira na burzi propadne, jer je to onda udarac prvenstveno za sektor, ali i za cijelui burzu.
Nadam se da sam bio od pomoći i da će nekima ovo koristiti, ako imaju kakav komentar ili ispravak molim da me upozore na to.
Ne boj te se.
Za godišnje izvješće dati ću također svoju analizu, možda se stvari manje pogoršaju od predviđenog.
Cijena u ovom trenutku – 239,99 kuna.
lp
kolega plavi, kaj da kažem osim…
Komšija Plavi. Berza je nešto menađiranja para i nešto psikologije. Psikologija kaže vako:
– svatio si da si zaglavio svugde osim na ADPL (i tamo češ ako ne pobegneš na vreme),
– nemaš ovde hartije da ovo srušiš na cenu koja bi tebi odgovarala,
– nemaš niti para (zarobljeno u krivim procenama) da kupiš pa ovo rušiš (možda da razmisliš o marginu
ako misliš da če ta ti se isplati),
– hteo bi da uđeš ovde ali nemaš čime da koriguješ cenu a niti da kupiš na ovoj ceni,
– tebi se jako sviđa HDEL čim trošiš tolko vremena i truda ovde.
jel bre stevice, odmah da se ogradim od namjera kolege plavog ali nakon one analize stvarno sumnjam da mu je namjera ući u dionicu tipa hdel kao i bilo kome drugome ko nije sljep i zna čitat ali dobro, ak te to veseli neka je tako,nego da se vratimo mom pitanju -onda ti i tvoja braća po gubitku vidra/bedmen/feđimir imate namjeru ući u lkpc jel trošite tolko truda i vremena na temi lkpc?
jel bre stevice, odmah da se ogradim od namjera kolege plavog ali nakon one analize stvarno sumnjam da mu je namjera ući u dionicu tipa hdel kao i bilo kome drugome ko nije sljep i zna čitat ali dobro, ak te to veseli neka je tako,nego da se vratimo mom pitanju -onda ti i tvoja braća po gubitku vidra/bedmen/feđimir imate namjeru ući u lkpc jel trošite tolko truda i vremena na temi lkpc?
Komšinice, ja ču tebe prvo da pitam jesi ti pročitala Sun Tzu – Umeče ratovanja? Ako nisi pročitaj. Moraš to da napraviš nekoliko puta i da dobro razmisliš šta je pesnik hteo da kaže. Komšija Plavi verovatno spava sa tom knjigom i proučio je u dušu. Sada je samo primenjuje.
Drugo ču da te pitam jesi ti ikad prošla kroz Ploče i vidla šta je ta luka? Ako nisi odi pogledaj pa onda odluči jel očeš tamo da staviš pare.
Šta se tiče HDEL i ostale bratije šta kobajagi nešta grade. Vako, prvo treba da se vidi ko če da preživi sledeču godinu – dve. Fundament i ova hartija što je izdaju na berzi a zovu je izveštaji ja bi mačku o rep okačio. VDKT ima mlogo dobar izveštaj, puni su para po njemu ali u isto vreme su malčice nelikvidni da isplate onu crkavicu od dividende. Pa gde su onda pare? Ko ih zamrači mamicu mu nab….U sveopštoj nelikvidnosti ja bi te izveštaje nazvao – želje i pozdravi. Mogu to da pišu Deda Mrazu. Svi odreda.
Razlika HDEL-a i ostalih je u tome da je svima ovo novi moment a HDEL-u več dobro poznata situacija. Ja prema nikome nemam sentimenta. Pokušam da odaberem konja koji bi mogo da pobedi a ovo šta se sada događa sa preduzečima iz ovog sektora je čista lutrija. Jednostavno nema mesta za sve. Neki če morati da okače kopačke o klin da bi ostali mogli da igraju fudbal dalje.
Da sumarišem:
– fundament i izveštaji = mačku o rep,
– iskustvo u preživljavanju = ja mu dajem prednost.
Nije komšija Plavi glupav. Dobro on zna šta radi i zašto. Jedino šta ga malo pohlepa ponese pa tu i tamo malo zaglavi ponegde. U zadnje vreme sve češče.
nemam ovu dionicu niti je želim imati,ali mi nisu jasna razmišljanja o prosperitetu i budućnosti nekih štovanih forumaša-ova dionica ne vrijedi više od 100 kn (ako i to),ma što neki mislili o tome,
stoga oprez gospodo.novac se teško steče ali olako gubi-a ova definicia posebno vrijedi za ovu dionicu.
moje skromno mišljenje????
Izgleda da propada i posao Konstruktora i IGH u C. Gori, a i tu je trebala raditi Hidroelektra.
Sumnje više nema, kolektivni godišnji odmor za radnike Hidroelektre može da se produži do daljnjega ( čitak : otkaza ).
Užas, ma kakvih 100 kuna.
NHF.
lp
Letimično sam preletio po postovima i mogu vam reći da volim kad se dionica pljuje jer to znači da će ići gore. Neznam da li je netko napisao koliko je dionica Ingre ovih dana kupila Hidroelektra. I onda da nema pare…hahahahahhahaahah?
To nije istina što pišete kolega, HDEL ovoliko dionica Ingre ima već desetak godina, prema tome molim Vas da se upoznate sa stvarnom situacijom.
Kostrenčić je izašao iz top 10 Ingre a 11. je bila Hidroelektra, pa se ona sada vidi kao 10-ta.
Hidroelektra nema niti za plače radnika, a kamoli da bi kupovala tuđe dionice.
To vam je surova stvarnost nažalost.
lp
[/quote]
uvjek ih moze prodati,,,,kupnje vidim ne fali [rolleyes]
Kolega vidra
Kako komentirate raspad ove dionice
Nema vas uopce na ovoj temi
Jel dokupljujete
Jel prodajete
Kolega Vidra gdje ste zovu vas vasi hidroelektrasi
HIDROELEKTRA – 7,98 %
Oznaka Vrijeme Cijena Količina
HDEL-R-A 12:24:38 219,00 37
HDEL-R-A 11:07:51 218,00 10
HDEL-R-A 10:42:04 210,00 200
HDEL-R-A 10:42:04 212,00 57
HDEL-R-A 10:41:35 223,01 30
HDEL-R-A 10:41:35 223,02 50
HDEL-R-A 10:41:35 223,03 50
hdel 8% u minusu??? jer to možda niski start za početak godine i listanje na wse? da li će to realni nalog od 3000 komada na 90 kn biti izvršen? sve su to pitanja na koja neki znaju odgovr a u nekima i dalje tinja nada