Rassim….zašto bi to bila loša vijest..? Možda trenutno….ali, cijena dionice će rasti na stranom
tržištu.. prošla su ona vremena, kad …..JEDNI..misle da će ovdje kupiti na sniženju i u drugom
dućanu prodati skuplje…… cijena će pratiti EU burzu ……imam HDELA poprilično…i ne mislim
ga dati zabadava…jer netko glasno razmišlja i plaši djecu…..
Današnji rast od cca 5,00 % POTVRĐUJE da je netko imao INSAJD INFO….ne ? I lijepo je odmah
počeo kupovati ….
16. prosinac 2009.| Tin Bašić
Hidroelektra želi na Varšavsku burzu
Iako je Hidroelektra izrazila želju listanja u Varšavi, na ZSE se pitaju zašto netko želi otići, a nije spreman podignuti transparentnost prelaskom u višu kotaciju
….
Zbog čega loša?
Naprotiv!!!!!!
bojim se da je ovo loša vjest za male ulagače na ZSE [embarass]
[/quote]
http://www.poslovni.hr/134703.aspx
sad je jasno zašto su neki forumaši opako drukali za pad cijene!!!
naravno da jeftino dokupe!!!!!! jer su očigledno već znali ovu vrijednu informaciju!!
( malo gadljivo, ali što se tu može – naročito od kolege severa i vilima – spomenka je ovdje bila više manje ok )
sad barem znamo tko će od građevinara sigurno preživjeti krizu, i ne samo to, već će izlistati svoje dionice tamo gdje ih cijene, i gdje trguje pola europe, a ne tu da dionica ovisi o tome hoće li neki sindikat zapaziti ovaj dragulj ili ne??
čamiti na ovoj zimbabve stock exchange je čisti oportunitetni trošak
na varšavskoj burzi ( mcap joj je 157 milijardi dolara ) će cijena odmah skočiti al pari prema ostatku sektora a ja računam da je to najmanje dva-tri booka što iznosi 680-1.020 kuna
meni dosta, glavno da imam tri obroka dnevno [wink]
Da kolega vidra ovo je iznimna vijest ne samo za Hidroelektru nego za sve Hrvate.
To je dokaz da kvaliteta ne poznaje granice, nešto kao Podravkina tvornica paštete u Americi, to su jednostavno jedini brandovi koje imamo u zemlji i inozemstvu i kao takvi su prepoznati.
Pa recite zašto nisu Poljaci zvali recimo Dalekovod ili Viadukt na svoju burzu?
Pa zato što to nisu perspektivne firme i kao takve dobro je da ih netko hoće listati i na Zagrebačkoj burzi.
Čestitajmo svi Upravi Hidrice na ovom pothvatu jer nije lako zaigrati pod tuđom zastavom osim ako nisi Đovani Roso.
A zamislite tek kad Poljaci saznaju da je Hidroelektra jedina firma u zemlji i inozemstvu koja može spajati struju pod vodom a da nitko ne pogine…….
HID-HID-HIDRA !!!!
feđo i vidra…***obrisano***… ja ne znam iz kojeg članka ste došli do ovih vaših zaključaka te bih vas molio da stavite link dotičnog članka…zanima me ovaj dio di varšavska burza zove i moli hdel da dođe, zanima me o kakvom pothvatu je riječ, zašto ide na 3 booka i od kuda info da bude preživjela krizu? ovo nije podjebavanje…fakat vas molim da mi date link jer iz ovog plačenog članka u poslovnom vaše zaključke nije baš moguće donjeti neg baš obratno … mislim…bilo bi uredu podjeliti s kolegama informacije koje očito posjedujete može i na pp [thumbsup]hvala..
I kao što možemo vidjeti burza nagrađuje ovu vijest sa rastom od velikih +5,48%.
Treba samo imati dionice perspektivnih firmi i uspjeh je zagarantiran.
HID-HID-HIDRA !!!!
Rassim….zašto bi to bila loša vijest..? Možda trenutno….ali, cijena dionice će rasti na stranom
tržištu.. prošla su ona vremena, kad …..JEDNI..misle da će ovdje kupiti na sniženju i u drugom
dućanu prodati skuplje…… cijena će pratiti EU burzu ……imam HDELA poprilično…i ne mislim
ga dati zabadava…jer netko glasno razmišlja i plaši djecu…..
Današnji rast od cca 5,00 % POTVRĐUJE da je netko imao INSAJD INFO….ne ? I lijepo je odmah
počeo kupovati ….
tih 5% je nerealna promjena cijene, uzevši u obzir kupovinu 1 komada sa aska (svaki dan), a ne vidim niti da je netko počeo kupovati…
s druge strane, HDEL je po ovim cijenama jako privlačna dionica i treba pripaziti, već smo dokazali da je znamo blokirati za sat vremena… !!!
Poljaci su poznati po tome da kupuju skupo i puno troše [lol] [lol]
Ja bi računao ipak na domaću burzu ovdje [cool]
Poljaci su poznati po tome da kupuju skupo i puno troše [lol] [lol]
Ja bi računao ipak na domaću burzu ovdje [cool]
Ajd si malo pogledaj podatke o dnevnim prometima varsavske burze. Potom pogledaj od ZSE. A onda se mozes nastaviti smijati. Samo mislim da se neces smijati varsavskoj burzi. Usput, koliko sam citao poljsko gospodarstvo je jos nekih 1,x % ove godine u plusu. Koliko smo ono mi u minusu? Oko 6%. Meni to nije smijesno.
Bolje za dionicare hdela da ovaj Hdel ne ode na poljsku burzu…
Tamo bi vjerojatno vrednovali ovog gradjevinara po fer vrijednosti…
A to znaci kako je Bajaga pjevao " idemoooo malo dolje…" [bye]