Treba znati da sva poduzeća u RH imaju problem s likvidnošću osim par poduzeća u RH. Čim država bude likvidna a zato je uvela harač i pdv. Država opet postaje likvidna i može plaćati svoje obveze prema dobavljačima odnosno prema građevinarima……..
Kako će to harač i pdv bez nekih drugih mjera koje ne vidim pomoći, smao će se smanjiti potrošnja, pa će biti još gore, još manje prihoda od poreza? Srećom ima ih puno koji nemaju problem likvidnosti, sve banke, HT, CROS, Adris ……..
Treba znati da sva poduzeća u RH imaju problem s likvidnošću osim par poduzeća u RH. Čim država bude likvidna a zato je uvela harač i pdv. Država opet postaje likvidna i može plaćati svoje obveze prema dobavljačima odnosno prema građevinarima……..
HAC je tek nedavno dobio inozemni kredit kojim će platiti dugove građevinarima. najviše duguju VDKT i HDEL-u tako da će se ta naplata vidjeti u izvješću za 4Q. HDEL mislim da treba dobiti oko 150-200 milijuna kuna
Potrošnja se već smanjila jer je kriza i recesija, a povećanjem PDV-a i harača država je postala likvidna stoga biti će dovoljno da država može plaćati svoje dospjele obveze i da likvidnost dođe u sva poduzeća.
A potrošnja se smanjila jer poduzeća ne mogu isplatiti plaće zbog problema s likvidnošću, vrati likvidnost doći će i potrošnja….
Big Boss, aj nek bude po tvome, pa svima dobro, jedino znam da su diskoteke i šankovi puni, tu nema recesije hehe
niko ne komentira izvjesce [yawn]
Direktne posljedice otežanih uvjeta poslovanja vidljive su kroz otežano plaćanje obveza prema dobavljačima i kooperantima te nizak iznos ostvarene neto dobiti, stoji u priopćenju Uprave.
Izvješće očekivano.
Izvješće očekivano.
Kako za koga. Nisam očekivao probleme sa likvidnošću ovako rano. Firma nije loša kao takva ali ukokati će ih Šuker svojim isisavanjem likvidnosti iz sustava. Kao i mnoge druge.
niko ne komentira izvjesce [yawn]
A što reći, iskreno nisam očekivao ovako, al srećom imam još municije za dokup.
Viadukt ode u Libiju ,pitanje je kamo hidra ide ?
VDKT ode u Libiju,
INGR u Alžir,
THNK u Njemačku,
DLKV u Norvešku,
Konstruktor u Crnu Goru…a HDEL ih sve zajebe i ostane doma, bez konkurencije. [thumbsup]
Preustroj je već započeo, braća Pilipović stekla su preko 25% dionica HDEL i u obvezi su dati javnu ponudu. ovih dana ide dopis HANFI da ih podsjetimo na to a javna ponuda ide po najmanje 315 kn. na burzi smo danas vidjeli pokušaje rušenja cijene s jadnih 224 dionice sveukupno, ali nitko nije nasjeo. a zašto i bi kad je 315 kn zagarantirano. [cool]
i dok HDEL čak i u ovoj recesiji radi s dobiti, a ovaj kvartal dobiva uplatu oko 150 miliona kuna od HAC-a, neki laprdaju o stečaju.jadno
Stečaj (preustroj) je sve bliže, ma koliko šutjeli o tome. Ala Viktor Lenac.
Kolega moram vam priznati obožavam ničim potkrijepljene postove kad stojim na bidu.
Pogotovo kad se njima pridruže neki navodno ugledni članovi foruma, hihihi
No evo male digresije, Hidrolektra je 1988, godine, kad je većini forumaša mama kupovala pampersice, trebala propasti i bankrotirati pa nije!
Šteta što sam zaboravio podatke o poslovanju, jer sam s njima surađivao, ali znam da su bili u puno većim problemima nego sad.
Ma što surađivao???? Vodio naplatu potraživanja od strateških kupaca [thumbsup]
Današnje šanse za bankrot poduzeća kao što Hidroelektra su malo veće od visine snijega u Sahari!
Zašto?
Zato što i u ovoj krizi rade s dobiti.
Zato što imaju Ingrine dionce u vlasništvu koje za silu mogu prodati.
Zato što je g.Zvonko kupio ( u ovim izuzetno teškim vremenima ) kupio 57.735 dionica od g.Škegre
A ako netko dobro poznaje situaciju u poduzeću onda je to sigurno njegov brat, Predsjednik Uprave.
Vjerujem da je poznaje bolje od svih kritičara.
Inače ako netko nije znao, Hidroelektra je sudjelovala i izvodila radove ( osim u izgradnji cesta ) i u izgradnji velikih infrastrukturnih objekata, poput Janafa, Plinovoda, Termo-elektrana, Nuklearne elektrane Krško, vodovoda i slično…………..
Zbog toga ja nimalo ne dvojim da će krizu preživjeti ( iako sa nešto smanjenim obujmom poslovanja i ljudstva – nažalost po dio zaposlenika ) a poslije prestanka krize, biti će burzovne zarade kakvu rijetko koji građevinar nudi.
Tko želi vidjeti reference, imate link, pa provjerite, ne morate vjerovati meni na riječ!