hvala kolega, od vas se uvijek može očekivati nešto korisno [thumbsup]
idem se s lovom od prodaje janafa staviti na bid
Decki oprez, Macd je naceo nulu, nije nikakav druk ni panika, al oprez!
Oprez, ispod 294kn neće, ja je branim
[/quote]
nisam ja rekao ni da ce ispod 300…uostalom svoje sam prodao po 360,zatukao po kupnji [thumbsup]
Trenutno je nebudem kupovao, al možda ispadne super
usput nisi nam objasnio one “”divergencije”” na ht-u
PBZ: Građevinski sektor svoju katarzu tek proživljava
Izdano: 11:00 26. listopada 2009
Redakcija Business.hr
Smanjenje industrijske proizvodnje nastavljeno je i u rujnu te je zabilježen pad od 9,6 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Promatrajući kumulativno u prvih devet mjeseci ove godine industrijska je proizvodnja smanjena 9,7 posto, pri čemu je najveći pad zabilježen u prvom kvartalu (10,9 posto), dok su drugi i treći kvartal donijeli lagano usporavanje pada na 9,4 posto, odnosno 9 posto.
pokaži ostale vijesti: Ekonomija
* članak
* komentari
PBZ: Građevinski sektor svoju katarzu tek proživljava
Vezane vijesti
* Dobre vijesti za građevinsku industriju: EK želi obnovu 15 milijuna zgrada
* PBZ: Za fascinantni rast dobiti kompanija "kriva" statistika
* PBZ analitičari: Podaci o potrošnji turista došli kao hladan tuš
"Treći kvartal predstavlja svojevrsno ‘grebanje’ po dnu i naše je očekivanje da će četvrti kvartal donijeti daljnje usporavanje pada, što bi ukupno promatrajući pad industrijske proizvodnje u ovoj godini trebalo zaustaviti na oko 9 posto“, tvrde PBZ analitičari u ovotjednoj analizi.
Prema njihovu mišljenju do znatnijeg oporavka industrijske proizvodnje moglo bi doći u drugoj polovici iduće godine, međutim ne treba očekivati čuda s obzirom na to da iduća godina donosi mnogo nepoznanica poput primjerice uloge brodogradnje.
No ističu kako, za razliku od industrijske proizvodnje kod koje je došlo do usporavanja pada, građevinska aktivnost svoju katarzu tek proživljava.
"Prema podacima DZS-a, indeks građevinskih radova u kolovozu je zabilježio pad 7,1 posto u odnosu na isti mjesec lani, što je najveća stopa pada u ovoj godini i što je u skladu s našim prije izrečenim očekivanjima da će sredina godine donijeti i ubrzavanje pada građevinske aktivnosti“, upozoravaju analitičari.
Ukupno promatrajući, u prvih osam mjeseci građevinski radovi zabilježili su pad od 3,7 posto na godišnjoj razini, a prema njihovim očekivanjima, ukupni pad građevinskih radova u ovoj godini iznosit će između 5 i 6 posto.
"Prisjetimo li se da je trgovina na malo u dva ljetna mjeseca (srpanj-kolovoz) zabilježila pad od gotovo 14 posto, robni izvoz u istom je razdoblju smanjen za trećinu, gotovo identično kao i uvoz, a državna potrošnja na dobra i usluge praktički stagnirala, glavna determinanta kretanje BDP-a u ovogodišnjem trećem kvartalu bit će ostvareni prihod od turizma – ništa neobično jer treće tromjesečje je uobičajeno pod utjecajem turizma, međutim u ovoj godini govorimo o vjerojatno nikad važnijem utjecaju turizma na BDP“, smatraju u PBZ-u.
Analitičari smatraju kako, s obzirom na to da su osobna potrošnja i investicije zadržale negativna kretanja, a vjerojatno je izostao i dosadašnji izdašni doprinos državne potrošnje koji je dosad dijelom kompenzirao pad ostalih komponenti domaće potražnje, neto doprinos inozemne potražnje (u ovom slučaju ponajviše ovisan o turizmu) vjerojatno će dovesti do usporavanja stope pada BDP-a, no u kojoj mjeri tek ćemo vidjeti. "Nadajmo se bez negativnih iznenađenja", poručili su iz PBZ-a.
meni se cini dosta zgodna na 294kn…
+ HDEL na 294 kn
I meni
Meni se nekako čini da smo provirili malo na svježi zrak, što je na većoj visini to je ljepši…
"An equally important indicator, the STORSI is at 0,00. This value is in the oversold territory."
[/quote]
nisam ja rekao ni da ce ispod 300…uostalom svoje sam prodao po 360,zatukao po kupnji [thumbsup]
Trenutno je nebudem kupovao, al možda ispadne super
usput nisi nam objasnio one ""divergencije"" na ht-u
[/quote]
100% OD MENE