HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Molim da se ovi postovi nevezano uz Hidricu maknu na neku drugu navlakačku temu, ovdje pišu samo ozbiljni value investitori. hvala

Spekuliranje nije za glupane, mentalne lijenčine i osobe inferiorne EIQ

merlin | profil |
korisnik od: 14.08.2007.

Tekst poruke…
Naslov poruke…Vidim da si ovaj nick otvorio specijalno za drukanje HTea i pljuvanje HDELa. Samo naprijed obožavam nesebične pedere kao što si ti, koji drugima svesrdno pomažu čovjekoljublja radi. Nego daj reci koji su ti bivši nickovi da vidim kako si prije pisao o HDELu i ostalim dionicama. Smeće jedno

Evo ovako na private meni piše Merlin. Pa da vidite s kime ovdje imamo posla. Da budem iskren nemam pojma što ovdje rade moderatori. Ili ih se ne tiče private?

visim vratili se neki m,a došli i neki novi klinci.jedno vrijeme smo bili opako zamrli.
pozdrav svima i sve najbolje i naravno mnogo postotnih bodova

Good artists copy. Great artists steal.

Šaljem popis ugovorenih polova, koji sam obečao:

Glavne aktivnosti društva na gradnji objekata tijekom 2008. i 2009. godine odvijati će se na sljedećim gradilištima:

– Autocesta Zagreb – Dubrovnik , dionica Račva-Ploče u iznosu od 949 mil. kn

Hidri pripada nekih 20 % iznosa ostalo su iznosi koje imaju ostali izvođači radova (Ingra, Osijek-koteks, …) Hidroelektra je vodeći partner, što znači da korespodencija ide preko nje. Hidra prikazuje zajednički iznos svih izvođača kao svoj iako ne uzima ni 0,01% vrijednosti radova od ostalih partnera

-Tunel Sveti Ilija – Biokovo u iznosu od 155 mil. kn

Ugovorene cijene su čiste damping cijene. Za 1/3 niže nego što su tržišne. Od prvog dana imaju gubitak kojeg pokrivaju iz poslovanja. Kolokvijalno rečeno ovaj posao je čista pušiona.

– Autocesta Zagreb – Sisak, dionica Jakuševac – Velika Gorica u iznosu od 218 mil. kn

Radovi nisu počeli kada će ne zna se. Također su sadržani radovi koje će izvesti drugi izvođači a prikazuju kao svoje.

– Autocesta Zagreb – Macelj, dionica Krapina – Macelj u iznosu od 57 mil. kn

– Izgradnja južnog kolnika zaobilaznice grada Rijeke, dionica čvor Orehovica – čvor Diračje u iznosu od 364 mil. kn

– Cesta D25, dionica Brušane – Baška Oštarije u iznosu od 13 mil. kn

– Cesta D2, dionica Našice – Bizovac u iznosu od 37 mil. kn

Radovi također ispod tržišne vrijednosti. Prekidani, ponovno započeti, ponovno prekinuti…

– Most kopno – Pelješac u iznosu od 603 mil. kn

E da mi je vidjeti da se tu nešto radi.

– Cesta D6, dionica Topusko – Glina u iznosu od 39 mil. kn

Dakle, ukupno za 2008. i 2009. godinu 2.435 mil. kn, dok je za 2007. bilo ugovoreno radova u vrijednosti od 608 mil. kn.

Od ovih ugovorenih radova više od 50% su "lažno" prikazani. Hidra nema nikakve koristi osim da prikazuje značajan porast ugovorenih radova.
1 milrd povećanje ugovorenih radova = 1 milrd radova koje će izvesti ostali partneri (ne kooperanti).

Osvrnuti ću se još i na sudske sporove koji se tiču društva:
– Ukupne tužbe protiv društva: 16.854.918, 85 kn

– Ukupne tužbe u korist društva: 43.391.498,83 kn
Ovo traže od države za smještaj prognanika u svojim barakama za vrijeme domovinskog rata… čiste gluposti…

Izvor svih navedenih podataka je Uprava društva, sa potpisom g. Rade Pilipovića, tako da ukoliko oni lažu, lažem i ja 🙂

Laže g. Rade Pilipović i te kako laže…

Koji su ti Galunić i Kelemen? Kelemen je i prodaovao ranije, a ova promjena u RBA skrbnički nagovješta nove prodaje?

Svako dobro i puno zdravlja svim dioničarima Hidre u 2009. godini.

Zašto se HDEL zaljepila za dno, a sve drugo se odbilo?

Kolega Merlin, znate li vi možda? Vi se navodno dobro kužite u HDEL.

I'LL BE BACK

Prodao sam hidricu na oko 2100 i od onda ju nepratim. pošto vidim da je cijena sada više od 10X manja razmišljam o ponovnom ulazu…

KUPUJMO I PROIZVODIMO HRVATSKO

Šta je na kraju sa tom dokapitalizacijom? Da li će i kada biti provedena? Svaki od 3 najveća dioničara, direktora koji kontroliraju firmu, trebao je oplatiti barem 1 milijun kuna, i to po 300 kn po dionici. Mislim da će oni to u slučaju dokapitalizacije i učiniti jer bi inače smanjili svoj vlasnički udjel. Također, mislim da je relativno niski iznos dokapitalizacije upravo zbog toga jer njima nije odgovaralo da moraju uplatiti više para.

Prodao sam hidricu na oko 2100 i od onda ju nepratim. pošto vidim da je cijena sada više od 10X manja razmišljam o ponovnom ulazu…

ne znam dal bih se na ovaj post smijao ili bi plakao…

strašno…

... otišli su bikovi uzalud ...

Tko prodaje ovak jeftino, pa to je ko poklon za Božić? Dobro malo kasni ove godine, a šta moš.

Valjda smo se riješili one Karmen i Mladena Katalenića

Spekuliranje nije za glupane, mentalne lijenčine i osobe inferiorne EIQ

da nam se malo odlijepiti od tih 200kn… makar, nije ni to loše. ako nitko ne prodaje, znači (valjda) da vjeruju dionici…
kolki su vaši ulazni prosjeci? ja sam uspio spustiti na 460 (haha 🙁 ) kupujući ispod 200…

New Report

Close