Nisam išla u dokapitalizaciju HDELA- zbog propasti istog na VDKT-u…..
Kako danas stoje stvari na HDELu…i da li je nekako moguće ovu cijenu podići../ zar nemaju angažiranog brokera da im u tome pomogne??? /
Ruka .ruku mije…ove dvije dionice…moj trenutno najveći promašaj u portfelju…
Imaju li ugovorenih poslova i kojih? Da li su skupili pare za nastavak izvršenja ugovora /obrtna sredtsva
jer im je valjda država dužna za sve one radove na cestama ? I općeniko …KAKO JE ???
Zađto ne daju nikakva izvješća o svom radu u medije???
Šaljem popis ugovorenih polova, koji sam obečao:
Glavne aktivnosti društva na gradnji objekata tijekom 2008. i 2009. godine odvijati će se na sljedećim gradilištima:
– Autocesta Zagreb – Dubrovnik , dionica Račva-Ploče u iznosu od 949 mil. kn
– Tunel Sveti Ilija – Biokovo u iznosu od 155 mil. kn
– Autocesta Zagreb – Sisak, dionica Jakuševac – Velika Gorica u iznosu od 218 mil. kn
– Autocesta Zagreb – Macelj, dionica Krapina – Macelj u iznosu od 57 mil. kn
– Izgradnja južnog kolnika zaobilaznice grada Rijeke, dionica čvor Orehovica – čvor Diračje u iznosu od 364 mil. kn
– Cesta D25, dionica Brušane – Baška Oštarije u iznosu od 13 mil. kn
– Cesta D2, dionica Našice – Bizovac u iznosu od 37 mil. kn
– Most kopno – Pelješac u iznosu od 603 mil. kn
– Cesta D6, dionica Topusko – Glina u iznosu od 39 mil. kn
Dakle, ukupno za 2008. i 2009. godinu 2.435 mil. kn, dok je za 2007. bilo ugovoreno radova u vrijednosti od 608 mil. kn.
Osvrnuti ću se još i na sudske sporove koji se tiču društva:
– Ukupne tužbe protiv društva: 16.854.918, 85 kn
– Ukupne tužbe u korist društva: 43.391.498,83 kn
Izvor svih navedenih podataka je Uprava društva, sa potpisom g. Rade Pilipovića, tako da ukoliko oni lažu, lažem i ja 🙂
Kad krene rast Crobexa iznad 1800 ovih dana (sto je vec sasvim izvjesno da ce se dogoditi), na HDEL-u ce biti najmanji otpor, pa nece biti problem itekako dići cijenu ( a ima mnogih kojima je to u interesu…..npr. nalog od 523 komada na 188kn u petak popodne koji je izlozen u 15:59…..).
baš me zanima kad će taj rast "ovih dana"……imam hdel…..ali na ovaj forum od sada dolazim
otprilike 1 put u 60 dana …znači opet u veljači i tada ćemo vidjeti kako će stajati crobex ….i hdel u njemu…vidim da je več 30 dana ista cijena pa nemam što provjeravati….a promet je vidim sve slabiji….evo jučer ……9 mil kuna …jel to neka greška …..pa to naprave 3 frajera ako se zainate i to ujutro u 10 i 15
što ako će cijena u veljači biti ista kao i danas ….stoga…ima li smisla sada kupovati nešto što je tako jeftino…s obzirom da će vjerojatno biti još dugo po takvoj cijeni ako ne i nižoj….
zar ne bi bilo sada pametnije novac uložiti u nešto drugo….ne na burzu …
otkako više ne gledam dnevnik..burzovna izvješća i poslovne vijkesti…otvoreno…
puno se bolje osjećam…a prestao sam i pušiti otkako ne sjedim satima za kompjutorom
sretan Božić svima
Hvala Tunix, bilo bi lijepo kad bi ti poslovi zaista bili i odrađeni. Znam da mnogi kritiziraju našu državu, ali ja se još uvijek dvoumim da li će u ovoj krizi bolje proći firme ovisne o državi ili pak one ovisne o tržištu. Mislim, kad kritizirate državu sjetite se da i na tržištu nije baš bajno.
Da li ima kakvih informacija o poslovima u visokogradnji?
Preporučio bih kolegi Rijeki da usporedi poslovanje Hidroelektre i Viadukta u malo dužem razdoblju, recimo od 2002. do 2008. – podaci su na ZSE. MOžda je Viadukt popravio sliku u zadnja 2 kvartala, a i to uglavnom zbog dokapitalizacije. No od 2002. do danas je Hidroelektra 4 puta uvećala prihode, A Viadukt samo 1,4 puta a i manje više sve ostale stavke u Bilanci i RDG-u idu na ruku Hidroelektre.
Ma da je Hidroelektra povećala prihode i 100 puta, firma je u banani. A (nažalost) i cijena dionice.
Opet pišeš proizvoljno i netočno. Koje to stavke u Bilanci i Računu dobiti i gubitka idu na ruku Hidre? Pročitaj ako treba i par puta ono što sam napisao o Hidri prije par stranica, te prije 20-tak stranica (relativno iscrpni komentari 6-mj i 9-mj izvješća). Šteta bi bilo ne pročitati detaljno što sam napisao. Ipak sam potrošio par sati da bih vam prezentirao financijsko i ino stanje Hidre.
Brojke su neumoljive, možemo mi navijati koliko god želimo (i ja bih htio da cijena naraste pa da iziđem van), ali situacija je vrlo nezavidna. Možda će se vremenom popraviti, ali sada je tako kako je, vrlo loše.
Ma da je Hidroelektra povećala prihode i 100 puta, firma je u banani. A (nažalost) i cijena dionice.
Opet pišeš proizvoljno i netočno. Koje to stavke u Bilanci i Računu dobiti i gubitka idu na ruku Hidre? Pročitaj ako treba i par puta ono što sam napisao o Hidri prije par stranica, te prije 20-tak stranica (relativno iscrpni komentari 6-mj i 9-mj izvješća). Šteta bi bilo ne pročitati detaljno što sam napisao. Ipak sam potrošio par sati da bih vam prezentirao financijsko i ino stanje Hidre.
Brojke su neumoljive, možemo mi navijati koliko god želimo (i ja bih htio da cijena naraste pa da iziđem van), ali situacija je vrlo nezavidna. Možda će se vremenom popraviti, ali sada je tako kako je, vrlo loše.
Kolgea Rijeka, cijenim vaš trud. S obzirom na gore navedeno, smatrate li da bi cijena HDEL-a trebala još padati ili je bottomirala? Naime, te sve činjenice same za sebe ne znače ništa za ulagača ako se ne stave u direktnu konfrontaciju s cijenom dionice. Prema tome, molim vas kratako i jasno vaše mišljenje: smatrate li da bi cijena dionoce HDEL-a fundamentalno trebala rasti ili padati sa ovih 190kuna? Hvala.
Šaljem popis ugovorenih polova, koji sam obečao:
Glavne aktivnosti društva na gradnji objekata tijekom 2008. i 2009. godine odvijati će se na sljedećim gradilištima:
– Autocesta Zagreb – Dubrovnik , dionica Račva-Ploče u iznosu od 949 mil. kn
– Tunel Sveti Ilija – Biokovo u iznosu od 155 mil. kn
– Autocesta Zagreb – Sisak, dionica Jakuševac – Velika Gorica u iznosu od 218 mil. kn
– Autocesta Zagreb – Macelj, dionica Krapina – Macelj u iznosu od 57 mil. kn
– Izgradnja južnog kolnika zaobilaznice grada Rijeke, dionica čvor Orehovica – čvor Diračje u iznosu od 364 mil. kn
– Cesta D25, dionica Brušane – Baška Oštarije u iznosu od 13 mil. kn
– Cesta D2, dionica Našice – Bizovac u iznosu od 37 mil. kn
– Most kopno – Pelješac u iznosu od 603 mil. kn
– Cesta D6, dionica Topusko – Glina u iznosu od 39 mil. kn
Dakle, ukupno za 2008. i 2009. godinu 2.435 mil. kn, dok je za 2007. bilo ugovoreno radova u vrijednosti od 608 mil. kn.
Osvrnuti ću se još i na sudske sporove koji se tiču društva:
– Ukupne tužbe protiv društva: 16.854.918, 85 kn
– Ukupne tužbe u korist društva: 43.391.498,83 kn
Izvor svih navedenih podataka je Uprava društva, sa potpisom g. Rade Pilipovića, tako da ukoliko oni lažu, lažem i ja 🙂
Kolega Tunix. Rijetko kvalitetan post na forumu. Svaka čast i puno vam hvala [thumbsup]
Kolgea Rijeka, cijenim vaš trud. S obzirom na gore navedeno, smatrate li da bi cijena HDEL-a trebala još padati ili je bottomirala? Naime, te sve činjenice same za sebe ne znače ništa za ulagača ako se ne stave u direktnu konfrontaciju s cijenom dionice. Prema tome, molim vas kratako i jasno vaše mišljenje: smatrate li da bi cijena dionoce HDEL-a fundamentalno trebala rasti ili padati sa ovih 190kuna? Hvala.
[/quote]
Teško je to reći. Ako se našalimo cijena dionice će rasti ako ne bude padala i obrnuto, padat će ako ne bude rasla. Kada bi ja znao (ili bilo tko) sa sigurnošću da će cijena rasti ili padati prodao bi sve i kupio Hidru (ako će rasti više negoli drugi), a ako će padati prodao bi to što imam i čekao dno i tada prodao sve ostale dionice i kupio Hidru (ako bi opet smatrao da će rasti više negoli drugi). Iako ni to nije u stvarnosti lako izvedivo jer kupiti Hidru u većim količinama u kratko vrijeme znači puno podići cijenu, a isto tako i prodati veću količinu znači jako spustiti cijenu (i bid i ask su jako tanki).
Zaključak: u kratkom roku (godina dana) pretpostavljam da neće rasti kao neke druge dionice (ukoliko nas ne čeka neki novi pad, a i to je lako moguće). Nisam daily trader pa me ne zanima cijena za mjesec dana. Da li će biti 150 ili 250 kuna, svejedno mi je.
A roku od godine dana tipujem na neke druge dionice da će imati veći porast (ili manji pad) negoli Hidra.
Kada se vozim riječkom obilaznicom i cestom Rijeka – Zagreb lijepo je vidjeti svako toliko natpise Hidroelektra (i Vijadukt) ali ja od toga financijski nemam ništa. Zadovoljstvo građevinara napravljenim poslom (i još ako je kvalitetno napravljen) je njemu bitno, ali meni znači minus u bilanci kupovine i tržne vrijednosti onoga što sam kupio.
Dok Hidra ne odradi posao u Libiji (i na njemu zaradi), ne vjerujem u tu firmu i ljude koji ju vode.
[/quote]
Teško je to reći. Ako se našalimo cijena dionice će rasti ako ne bude padala i obrnuto, padat će ako ne bude rasla. Kada bi ja znao (ili bilo tko) sa sigurnošću da će cijena rasti ili padati prodao bi sve i kupio Hidru (ako će rasti više negoli drugi), a ako će padati prodao bi to što imam i čekao dno i tada prodao sve ostale dionice i kupio Hidru (ako bi opet smatrao da će rasti više negoli drugi). Iako ni to nije u stvarnosti lako izvedivo jer kupiti Hidru u većim količinama u kratko vrijeme znači puno podići cijenu, a isto tako i prodati veću količinu znači jako spustiti cijenu (i bid i ask su jako tanki).
Zaključak: u kratkom roku (godina dana) pretpostavljam da neće rasti kao neke druge dionice (ukoliko nas ne čeka neki novi pad, a i to je lako moguće). Nisam daily trader pa me ne zanima cijena za mjesec dana. Da li će biti 150 ili 250 kuna, svejedno mi je.
A roku od godine dana tipujem na neke druge dionice da će imati veći porast (ili manji pad) negoli Hidra.
Kada se vozim riječkom obilaznicom i cestom Rijeka – Zagreb lijepo je vidjeti svako toliko natpise Hidroelektra (i Vijadukt) ali ja od toga financijski nemam ništa. Zadovoljstvo građevinara napravljenim poslom (i još ako je kvalitetno napravljen) je njemu bitno, ali meni znači minus u bilanci kupovine i tržne vrijednosti onoga što sam kupio.
Dok Hidra ne odradi posao u Libiji (i na njemu zaradi), ne vjerujem u tu firmu i ljude koji ju vode.
[/quote]
Kolega Rijeka. Puno riječi ni za što. Što u mojem pitanju nije bilo jasno? Molim vas kratak i jasan odgovor. Da li je prema vašem mišljenju HDEL na 190 fundamentalno podcijenjena ili precjenjena dionica?
Dakle, ne pitam vas da hoće li gore ili dolje, i hoće li gore ili dolje brže ili sporije od neke druge dionice. To me ne interesira. Samo odgovor na prethodno pitanje. Pitam vas jer mi je do Vašeg mišljenja stalo. Unaprijed hvala.
Precijenjena.
Osnovni razlog: Hidrina ukupna kratkotrajna financijska imovina (28+37 mil.) može pokriti manje od 32% kratkoročnih obveza (203,5 mil. kuna). Firma kritično insolventna. Ako dobavljači "stisnu" Hidru (ovrhe, tužbe i sl.) teško da firma može izbjeći stečaj. Osim ako Dr Ivo ne kaže drugačije. Ali to nije dio mog razmišljanja. Treba li konkretniji odgovor?