HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nisam dobroćinitelj nego samo volim čitati financijska izvješća..to mi je život, hobi, radost i veselje i ćini me istinski sretnim..što će tko od nas napraviti sa dionicama koje posjeduje (uključujući i HDEL) nije me uopće briga
daleko od toga da vam ja svima želim dobro, zapravo me uopće nije niti briga za vas [bye]
[lol] [lol] [lol]

Ako novac zaista ne donosi sreću, onda mi ga vratite

ne bi se štel mešat ali kaj vi pak Birtašu mislite de je njoj mesto? [huh]
pa ja ne znam zakaj bi neko platil više penezi za jednog građevinskog koperata kaj
je furt v dugima [sad]
ja sam lepe pred par leti slušal brokera pa ju kupoval za manje penezi neg kaj se sad trži,
na sreću nisam bedake slušal pa sam se iskrcal prošlo leto. da ni tak bilo nigdar ne bi na njoj
više zaradil tak kak jesem
najte se srdit [cry]

Nisi jo u Americi?

pozdravlajam kolege, koji govoreći istinu(a da su nam prije toga rekli kako posjeduju dionice HDELa i da imaju veliko znanje i iskustvo u procjenjivanju firme, čitanju fin. izvješća i staklene kugle doma na stolu) žele svima dobro…međutim, gdje je tu logika? (koju oni, naravno svakako imaju)

drukat po forumu protiv dionice koju imaju u portfelju????? i skakat samom sebi u želudac? ma dajte molim vas !

kolega rijeka&co., uistinu ne sumnjam u vaša znanja, iskustva i altruizam ali vas molim nemojte replicirati na moj post jer se ne mislim natezati već sam samo iznio svoje mišljenje.

dionice hdela imam (s popriličnim minusom) ali usprkos tomu ih ne mislim prodavati !

Kada sam već direktno prozvan moram odgovoriti. Gdje sam ja to uopće replicirao na vaš post? Na nekoj drugoj temi ili gdje?
Vi možete (kao i mnogi drugi) zabiti glavu u pjesak kao noj i "vikati": idemo Up, idemo Up, a možete sagledati i realno stvari i na osnovu njih donijeti odluku. Da, imam HDEL u portfelju i zato mi se uopće ne sviđaju 6-mjesečni rezultati, a vi u njima uživajte ako možete sami sebe uvjeriti da se financijsko stanje društva ne pogoršava (za sada, po 6-mjesečnim rezultatima). I ja se nadam kao i vi da će se situacija popraviti u narednim mjesecima.
"Car je gol" kaže dijete u onoj poznatoj bajci. I za mene je gol jer mi ne može sakriti svoju golotinju. Lako ga pročitam. A vi ostali vjerujte u što god želite.
A što se tiče polemiziranja, ako imate nekakve financijske pokazatelje koji govore suprotno od onoga što sam ja (odnosno par nas) napisali slobodno ih iznesite pa se o njima može polemizirati. Na ovaj način slažem se, nema smisla. Nebi ni sada ništa pisao da me niste prozvali.

evo..nastavlja se već što je nebrojeno puta viđeno na forumu….

rijeka, lijepo sam napisao: ”kolega rijeka&co., uistinu ne sumnjam u vaša znanja, iskustva i altruizam ali vas molim nemojte replicirati na moj post jer se ne mislim natezati već sam samo iznio svoje mišljenje.” pri čemu sam mislio na post koji sam tada napisao…vidimo da vi replicirate…
NHF

over&out

... otišli su bikovi uzalud ...

rijeka, lijepo sam napisao: ”kolega rijeka&co., uistinu ne sumnjam u vaša znanja, iskustva i altruizam ali vas molim nemojte replicirati na moj post jer se ne mislim natezati već sam samo iznio svoje mišljenje.” pri čemu sam mislio na post koji sam tada napisao…vidimo da vi replicirate…
NHF

hahahahahaha…ova ti je dobra, napišeš post na forumu i moliš ostale forumaše da ne repliciraju na njega.smješno, ovo još nisam doživio
over&out

[lol] [lol] [lol]

NHF

ajde, ajde, bit će jope HDEL po 900 i kusur kuna bez obzira na fundamente, previše je u njoj špekulanata da bi samo tako dozvolili da padne previše nisko
not yet over&out
[lol]

zna li netko šta je sa dokapitalizacijom

Good artists copy. Great artists steal.

Milostiva, šarani su bili ko milfo! A što se tiće dokapa..najbolje da nazovete 981 službu za opće informacije , jer oni sigurno znaju…
Rekao je Sančo da nema dokapa i da bolje da kupujemo KODT-R-A

Ernest Fulir

da, trebat će transformatora na pelješkom mostu , a bogami i okolo njega

Good artists copy. Great artists steal.

evo jos jedne potrvrde da se most gradi…bilo na Forumu na hateveju..drzavni tajnik za infrstrukturu mislim Livarić rekao da se most gradi milijun % [thumbsup]…počeo je nesto kako se sad rade temelji za stupove i traže specijalni brodovi koji će postavljat neke stupove…al ga onda Vlahov prekinuo…

vidimo i kako nam ovih dana kupnja polako jača što se obujma tiče…

... otišli su bikovi uzalud ...

još najviše devet mjeseci povoljne hidroelektre…………….. [bye]

13. 08. 2008. | 16:53
SVJETLA U TUNELIMA Radovi u drugim cijevima Svetog Roka i Male Kapele u punom su jeku
Za samo devet mjeseci Hrvatska bez prometnih čepova
Autor Frane ŠARIĆ

Postavljanje hidroizolacije u tunelu Mala Kapela

Dvadesetak kilometara duga kolona ispred dvaju najdužih tunela u Hrvatskoj tijekom ljetne špice za dva ili tri tjedna postat će prošlost.

Naime, ispred tunela Sveti Rok i Mala Kapela još će samo do kraja ovog ljeta biti prometni čepovi na autocesti A1, gdje stotine tisuće vozača i satima, zbog samo jednog traka, čekaju na prolazak.

Obilaskom obiju tunelskih cijevi Večernjakovi reporteri uvjerili su se u istinitost najava iz Ministarstva prometa i HAC-a da će već do 1. lipnja 2009. biti u funkciji obje tunelske cijevi. Na ulazu u tunele to sugeriraju i postavljene ploče. Također, od ulaza u druge tunelske cijevi betonirano je nekoliko stotina metara, pa izgleda kao da su cijevi u prometu. Pomislili su to i neki turisti koji su zabunom krenuli prema još nedovršenim cijevima.

Primjerice, na sjevernom portalu druge tunelske cijevi u Maloj Kapeli već su sagrađeni i rubnjaci te, uz signalizaciju i finalnu glazuru, nedostaje još samo asfalt.

Ugrubo do travnja
Petstotinjak metara dalje prema jugu nalazi se najneizgrađeniji dio u rasponu od gotovo dva kilometra, gdje tek treba napraviti betonsku oblogu i završiti odvodnju, no do kraja tunela u dužini od tri kilometra prema jugu dvjestotinjak radnika ili kooperanata Viadukta i Strabaga, koji rade 24 sata na dan i sedam dana u tjednu, uglavnom su sagradili sve betonske obloge.

Slično je i u tunelu Sveti Rok, gdje posao s kooperantima izvodi poslovna udruga Hidroelektre i Konstruktora.

– Dinamika radova u Svetom Roku i Maloj Kapeli približno je jednaka. Grubi radovi na obje druge cijevi dvaju tunela moraju biti završeni do travnja, a tuneli u funkciji prije turističke sezone – rekao nam je Željko Kandžija, glavni inženjer projekta gradnje tunela Mala Kapela i Sveti Rok uime investitora HAC-a.

Građevinski radovi na objema drugim tunelskim cijevima stoje 150 milijuna kuna, a očekuje se da će za opremanje obiju cijevi obaju tunela biti potrošeno oko 380 milijuna kuna.

I zbog opasnih tereta
Puštanje u promet obiju tunelskih cijevi nužno je ne samo zbog prometnih čepova nego to nalažu i direktive EU o sigurnosti u cestovnim tunelima. Prema direktivama, za europske tunele duže od 500 metara, čiji prosječan godišnji dnevni promet premašuje 10.000 vozila i u kojima ljetni promet drastično premašuje godišnji prosjek, nužna je druga tunelska cijev, a u Hrvatskoj već sada ljeti promet premašuje 30.000 vozila na dan.

Investitori također kao značajan argument za drugu tunelsku cijev ističu i kraća, ali česta zatvaranja tunela tijekom cijele godine zbog prijevoza opasnih tereta.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Liderpress:
"Kako su mi Radić i Oppenheim ‘rekli’ da je Hidra dobar izbor
Izgleda da Pilipovićeva misija nije HDEL, nego Hidroelektra
Mi mali dioničari zaboravili smo primijetiti da je Pilipović mudro predvidio rast cijene novca, pa je na vrijeme drastično smanjio dug. Mogao je uljepšati P/E, ali radije je spasio tvrtkin novac

Piše: Tomislav Birtić
tomislav.birtic@24sata.hr

Nekoliko sam puta već počeo otvoreno ljubavno pismo šefu Hidroelektre Radi Pilipoviću. Htio sam ga zamoliti da se ugleda na Juru Radića i Igora Oppenheima. Da znam da ne živimo u Americi, ali da bi kao glava Hidrine obitelji ipak mogao zaštititi svoje male dioničare. Pa i od njih samih. Ne dopustiti da lutamo u magli forumaških tračeva, nego se, onako, na televiziji i u novinama malo pohvaliti… S obzirom na to da sam svjestan da je ovo Hrvatska, nisam mu pisao.

Na svu sreću, ono što sam želio da izgovori Pilipović, izgovorili su ni manje ni više nego Radić i Oppenheim. ‘Preko ljeta pokušat ćemo složiti veliki hrvatski konzorcij oko tvrtke Hidroelektra’, reče Radić, a Oppenheim s Hidroelektrom stvara građevinski koncern. Opa! Da to mi nismo postali glavni? A što mi nisu rekli ni Pilipović ni Radić ni Oppenheim, i zašto nije bilo ni potrebe da Pilipović gubi vrijeme na smirivanje mojih neuroza, sukus je mog razgovora s Medom Hidrašem. Mi mali dioničari zaboravili smo primijetiti da je Pilipović mudro predvidio rast cijene novca, pa je na vrijeme drastično smanjio dug.
Mogao je uljepšati P/E, ali radije je spasio tvrtkin novac. Dobro, Hidrinom menadžmentu cijena dionice zasad nije životna misija. U općoj histeriji zaboravili smo da je Hidra od kompanije pred gašenjem odrasla u društvo sa stabilnim prihodima, oko koje se okupljaju druge kompanije. Reklo bi se da je Hidrinom menadžmentu Hidra životna misija. Informacije o potpisanim ugovorima, i štošta drugo, mogu se pronaći u službenim glasilima……………………
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=45233

marcello

New Report

Close