HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

DA

Što je s onim čuvenim dokapom od 2,5M kuna?

Ide li to i kada?

19.06.2008.
– na svakih 25 – 1 kom – 300kn
[/quote]

Thx nana.

Još samo malo pojašnjenje. Da li to znači da je skupština kada se odlučuje 19.6. ili je već odlučeno pa se 19.6. formira popis dioničara koji imaju pravo na dokap?
[/quote]

još jedno pitanje: da li se za dokap dionice moraju odrergistrirati s PBZInvestora?
[/quote]

malo nisam u toku s pbz investorom….
zašto se i koje dionice moraju odregistrirat?

il to samo za one koji trguju preko investora?

... otišli su bikovi uzalud ...

¸nisam siguran , ali pretpostavljam da se mora biti uknjižen u knjizi dionica na dan skupštine ; 19.06.2008.
za one koji još dokupljuju neka obrate pažnju da moraju biti minimalno 3 dana prije skupšine uknjiženi u HANF-i, stoga šoping još danas i ponedjeljak! [thumbsup]

Ide li to i kada?

19.06.2008.
[/quote]

Thx nana.

Još samo malo pojašnjenje. Da li to znači da je skupština kada se odlučuje 19.6. ili je već odlučeno pa se 19.6. formira popis dioničara koji imaju pravo na dokap?
[/quote]

još jedno pitanje: da li se za dokap dionice moraju odrergistrirati s PBZInvestora?
[/quote]

[/quote]

dakle: za redovnu dividendu neke dionice nije bitno da li su ti dionice registrirane kod nekog brokera, ali za korporativne akcije, poput dokapitalizacije, neznam da li dionice trebaju biti na SDA računu, neregistrirane ili mogu biti registrirane u nekoj od brokerskih kuća… ovo pitam za HDEL… neznma kako da jasnije formuliram [huh]

Ide li to i kada?

19.06.2008.
[/quote]

Thx nana.

[/quote]

[/quote]

[/quote]

dakle: za redovnu dividendu neke dionice nije bitno da li su ti dionice registrirane kod nekog brokera, ali za korporativne akcije, poput dokapitalizacije, neznam da li dionice trebaju biti na SDA računu, neregistrirane ili mogu biti registrirane u nekoj od brokerskih kuća… ovo pitam za HDEL… neznma kako da jasnije formuliram [huh]
[/quote]

jedno je sigurno, u SDA moraju bit registrirane dionice sa tvojom oznakom investitora min. 3 dana prije skupštine . ( na predhodnoj stanici sam naprvio lapsus , umjeso SDA napisao HANFa , isprika )
usporedi npr. sa HT , dividendu su dobili svi koji su imali oznaku investitora a nisu reg. u SDA za dispoziciju prodaje

a tako… hvala nana… !

Sad sam pogledao prvih 10 K/P i vidim da su svi oni veći (cca 200+300+200 komada) nalozi na prodaji istovremeno nestali?!? Ili su tu bili samo s ciljem da pokušaju srušiti cijenu na 900 kn pa da se nakrcaju na tim razinama ili su tek sad čuli za ovo s dokapom, pa su se povukli da ih netko ne poskida?

K:
928,01 21
922,02 7
921,01 10
916,00 6
914,00 10
912,01 15
911,02 20
910,16 15
910,11 10
910,08 50

P:
949,00 8
949,70 50
949,90 16
950,00 9
958,96 52
965,00 50
979,99 50
980,00 65
985,00 30
987,00 25

Ignore: KressoM, delux

Bravo za Nana!

Skoro sam zaboravio na D+3 pravilo. Izgleda da ću u ponedjeljak morati zaokružiti na neki broj djeljiv s 25 da ne propade "višak".

Ima li tko kalkulator da mi pomogne… [lol]

Sad sam pogledao prvih 10 K/P i vidim da su svi oni veći (cca 200+300+200 komada) nalozi na prodaji istovremeno nestali?!? Ili su tu bili samo s ciljem da pokušaju srušiti cijenu na 900 kn pa da se nakrcaju na tim razinama ili su tek sad čuli za ovo s dokapom, pa su se povukli da ih netko ne poskida?

mislim da su tamo bili postavljeni s ciljem da se srusi cijena…dali je bilo kakvih vecih i značajnijih transakcija u vremenu kad su je ‘srušili’ ?(nisam bas pratio)

Unutar top 10 već duže vrijeme nema nikakvih promjena, pogotovo nitko NE prodaje dionice HDEL. Top 10 drži malo više od 77% dionica, a zadnja transakcija unutar top 10 je prema mojoj evidenciji bila još 26.03.2008. i to je Ante Matić dokupio +674 komada. Očito svi znaju koliko vrijedi ova dionica i nitko je ne da ispod cijene. Sve ovo što se trži trguju manji igrači.
Trenutno stanje top 10:

Važeći podaci za uredovni dan 13.06.2008 .

HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA D.D./REDOVNA HDEL-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. PILIPOVIĆ RADE 88.660 14,21 Osnovni račun
2. MARIĆ PETAR 88.564 14,20 Osnovni račun
3. SALOPEK NIKOLA 88.560 14,20 Osnovni račun
4. HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA D.D. 60.000 9,62 Osnovni račun
5. MATIĆ ANTE 49.674 7,96 Osnovni račun
6. SAMOBORKA D.D. 30.000 4,81 Osnovni račun
7. KELEMEN MLADEN 25.000 4,01 Osnovni račun
8. GALUNIĆ KARMEN 22.345 3,58 Osnovni račun
9. ŠIMIĆ ANTE 22.000 3,53 Osnovni račun
10. A.B. PETROL PROMET D.O.O. 5.861 0,94 Osnovni račun
Ukupno: 77,04

Ignore: KressoM, delux

sutra je zadnjio dan za sudjelovanje u dokapu, ne?

što mislite kako će se u utorak kretati cijena dionice hdela?

mislim da neće pasti(kao vdkt npr.) jer se radi o ”slaboj” dokapitalizaciji…

Ja vjerujem da će ovdje biti suprotan efekt, očekujem rast. Dosta se rušila zadnjih dana, iako malim prometima. Al zadnjih desetak dana moglo se postavit 30-tak kn ispod zadnje trgovane cijene i biti siguran da će te poklopit pred zatvaranje. Kod Viadukta je cijena u dokapu 350kn a cijena je bila oko 2400-2600 kn, i za 2 se može kupiti 1, a ovdje se predlaže cijena od 300 kn na trenutnu cijenu od 965 kn i na 25 se može kupiti 1. Dakle ovdje je puno manja korist za postojeće dioničare od dokapa, pa ne bi trebalo niti biti pada radi dokapa u utorak.
Mada je trenutna situacija takva da i kad bi objavili da je u SAD-u umrla jedna mačka, npr. Bushova, Crobex bi vjerojatno pao taj dan 3%, ali neću o tome razmišljat jer me počelo iritirat to osluškivanje vjesti izvana i zanemarivanje domaćih rezultata, iako naravno da se i tome treba prilagodit.

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

New Report

Close