Sve sitno ,a šta je najgore takvi najviše ruše
Prijatelju Anricome mora da si *ebeno zaglibio u HDELu.
Koje sitno? Tebi je 838 komada koliko je proslo danas s prosjecnom cijenom od 1094,91sitno na ovoj dionici. Nije, bogami sitno, nije.
pogledajte privitak i recite da li je moguće zamisliti našeg iveka123 u ovakovoj ulozi.
a za retrospektivu evo još dva privitka
.- zadnji pokazuje tadašnju cijenu trgovanja.
hm da .. cijena je bila i 2160 kuna .. a zadnjih dana je dotaknula 1065 kuna …
što je pad od 50 % ! .. ili u drugom smjeru ; sada bi morala rasti 100% do cijene o 2100 kuna ..
kako je moguća takva oscilacija cijene u relativno kratkom vremenskom periodu ? jel se nešto bitno mijenjalo u poslovanju društva ?
kako je moguća takva oscilacija cijene u relativno kratkom vremenskom periodu ? jel se nešto bitno mijenjalo u poslovanju društva ?
Moguća je samo treba zaključiti, imaš dva puta, nema trećeg.
a vjerojatno su ljudi “kupovali dionicu jer raste” pa oni poslje njih isto “jer dosada je rasla” i tako “kotač sreće se okretao ” dok nije stao i okrenuo se u drugu stranu .. 🙂
sad ljudi prodaju jer “ići će to još dolje” ..
ni u prvom ni u drugom slučaju kupci/prodavači nisu proračunali ; zašto kupuju tu dionicu i koliko očekuju od nje u budućnosti .. ili bar polovica nije a ona polovica koja je prodavala na 2100 je ponešo izračunala i znala ..
a vjerojatno su ljudi “kupovali dionicu jer raste” pa oni poslje njih isto “jer dosada je rasla” i tako “kotač sreće se okretao ” dok nije stao i okrenuo se u drugu stranu .. 🙂
ni u prvom ni u drugom slučaju kupci/prodavači nisu proračunali ; zašto kupuju tu dionicu i koliko očekuju od nje u budućnosti .. ili bar polovica nije a ona polovica koja je prodavala na 2100 je ponešo izračunala i znala ..
onda ivek123 nije računao …[lol]
kako je to moguće[lol]
a možda je računao ;; ali je očekivao da će se “lanac sreće” nastaviti i dalje , ali puknuo je ..
znaš kad čovjek ima onda hoće još i još i još ; pohlepa , proždrljivost i to su ljudske karakteristike ..
ali koliko se ja sjećam ova dionica je bila i 600 kuna ja sam je mjerkao na 800 ali kad je otišla dalje nekako se nisam usudio kupovati ..dakle od tih 600 do 2200 pa to je 3X u 12-14 mjeseci ; gdje to ima ?
da, u 2. mj. prošle g. bila je 500-600 kunića
ja sam je oko 3-5 kupovao i prodavao… i ljutio se na sebe kada sam prerano prodao jer nisam više očakivao rast jer ubrzo je bila na 1000 + (5. mj.) a u 6.mj. i oko 1500.
sve si rekao. to je opis našeg tržišta u zadnje vrijeme.
za sad su najbolje prošli znalci i paničari (drhtave ručice).
[huh]
ali koliko se ja sjećam ova dionica je bila i 600 kuna ja sam je mjerkao na 800 ali kad je otišla dalje nekako se nisam usudio kupovati ..dakle od tih 600 do 2200 pa to je 3X u 12-14 mjeseci ; gdje to ima ?
ma to je nista za nase trziste u to doba [wink]
sjeti se samo Ingre : od 6,2 do 62 u godinu dana
zaista ne znam sto je racunao taj koji je kupio na 62000… mozda da iduce godine dionica bude 620 000 kuna [lol] [lol] [lol]
a za HDEL nema brige, samo polako.