Citajuci ovih zadnjih par postova u kojima nije receno nista korisno ni pametno bit cu toliko slobodan da citiram sam sebe sto sam napisao 7. ovog mjeseca.
Eto i mene ponovo u HDEL. Novac mi stigao taman na vrijeme. Sada bih htjeo više ovo uopće ne pratiti i onda upaliti komp ponovo negdje pred kraj godine. Mislim da bih se ugodno iznenadio.
Vezano uz poslovanje ove firme, jeste li ikada razmišljali o P/E pokazatelju?
Popravit će se to budd. U tome i je trik. Firma koja ima 1 mlrd prihoda i samo 6 mil dobiti. Ne može se vječno skrivati dobit. Ako 3 qvartal nastavi s dobrim rezultatima, mijenjaju se fundamenti ove dionice. I to nabolje.
E sad, procijene o 3.000,00 kn su malo preoptimistične.
Dao sam si truda i malo prekopao po starim postovima..
Ja sam svoje prodao po 940, misleći kako će sad malo stagnirati. Koji kreten
Jos uvijek nije kasno.
Ajmo citirati ovaj post krajem godine ili recimo za 6 mjeseci.
Bas me zanima kako ce biti.
Popravit će se to budd. U tome i je trik. Firma koja ima 1 mlrd prihoda i samo 6 mil dobiti. Ne može se vječno skrivati dobit. Ako 3 qvartal nastavi s dobrim rezultatima, mijenjaju se fundamenti ove dionice. I to nabolje. E sad, procijene o 3.000,00 kn su malo preoptimistične.
Slazem se da je gore navedena procjena malo preoptimisticna.
Preoptimisticna je kratkorocno, mozda i srednjerocno.
Dugorocno mislim da je realna.
[/quote]
Bit će: “Koja sam ja kretenčina!” [smiley2]
Dao sam si truda i malo prekopao po starim postovima..
budd:
”
Ja sam svoje prodao po 940, misleći kako će sad malo stagnirati. Koji kreten ”
Jos uvijek nije kasno.
Ajmo citirati ovaj post krajem godine ili recimo za 6 mjeseci.
Bas me zanima kako ce biti.
[/quote]
Da, za time žalim, ne mogu ti reći koliko. Čak se i plavi za.ebao u procjeni. Tada zaista to nisam očekivao, a ponajprije radi fundamenata.. No, čovjek se prevari i nije isključeno da ću se opet tako zeznuti
e moj budd daj mi molim te nabroji 3 dionice sa cobexa koje zadovoljavaju osnove fundamentalne anlize za isplativost ulaganja u njih.dakle
p/s ispod ili blizu 1
p/e 10-15
p/bv ispod ili blizu 1
roe 20-30 %
nema i ne postoji.svaki ali baš svaki fundamentalni analitičar bi na analizi 99% Hrvatskih dionica rekao bježi glavom bez obzira.ali mi smo brzorastuće tržište i neke stvari treba uzeti u obzir a isto tako i da će jednom balon puknuti.kada? neznam
Nije se PLAVi zaj…o nego jednostavno nije htio propustiti odličnu priliku na vijaduktu u tom trenutku,predpostavljam da je tada prodao HDEL jer mu je već dobro odradila.Ako sam krivo što napisao molio bih kolegu Plavog da me ispravi.
Inače da podsjetim Vijadukt je tada skočio sa 1600 na 3200 cca
budd:
”
”
e moj budd daj mi molim te nabroji 3 dionice sa cobexa koje zadovoljavaju osnove fundamentalne anlize za isplativost ulaganja u njih.dakle
p/s ispod ili blizu 1
p/e 10-15
p/bv ispod ili blizu 1
roe 20-30 %
nema i ne postoji.svaki ali baš svaki fundamentalni analitičar bi na analizi 99% Hrvatskih dionica rekao bježi glavom bez obzira.ali mi smo brzorastuće tržište i neke stvari treba uzeti u obzir a isto tako i da će jednom balon puknuti.kada? neznam
Evo jedne koja ima još bolje fundamente od gore navedenih – JDPL