Grčić: Ove godine otkazi za 2.000 zaposlenih u javnim poduzećima

Naslovnica Forum Komentari članaka Grčić: Ove godine otkazi za 2.000 zaposlenih u javnim poduzećima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Neimanje mirovine ili zdravstvenog osiguranja, postaje argumentom u napadu na one koji još uvijek uživaju te osnovne životne standarde, umjesto argumentom podrške da se svima pruže ista osnovna prava. Moglo bi se tvrditi kako je negativna solidarnost postala dominantan ideološki i afektivni odgovor na trenutnu ekonomsku krizu. Kada su se neoliberalna obećanja raspala, a fantazije rasplinule, rezultat nije bio široko rasprostranjen gnjev usmjeren protiv sustava, kao što su mnogi priželjkivali, već opći strah popraćen bijesom prema svakome tko se doimao prestabilnim, presigurnim, prezadovoljnim. Zlikovci u ovoj priči, umjesto bankara, postali su učitelji i radnici u javnom sektoru.

4000 jasličara na 200 000 otpuštenih ljudi u realnom sektoru .super omjer .

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

i vrijeme je da nekog otpustite,, dižete cijenu vode a u vodovodima na tisuće ljudi koji ništa ne rade .. po cijele dane se vozaju okolo .. bolje da doma leže bar bi na gorivu uštedili..

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

Hmmmm,..kako li su uvijek krivi radnici.
Nitko ne pita za nesposobne menađere i direktore, ministre.
Boljka našeg društva su kojekakvi skorojevići, menađeri, direktori, članovi političkih stranaka ( redom su kupovali diplome i sad glume neke ,…..)
Jako je malo onih koji su svojim radom, bez političkih igara stvorili od nule nešto.Mnogi su se okoristili za vrijeme rata, isprepleli su mrežu tako da im je sada teško izać na kraj.
Revolucija, lijepa riječ.
Kao mali znao sam od mame dobiti po guzici i zapamtio sam da više nesmijem praviti probleme.

Da su Grčić i cijela Vlada tako krenuli u siječnju 2012. (odmah po početku mandata), možda bi i bilo nekog efekta, premda su to zapravo tek kozmetičke mjere. Državna birokracija bi se možda trgnula i barem pokušala provesti u djelo ovo o čemu Grčić govori, u strahu od dubljih rezova. Sad je to tek kap u moru, a Vlada toliko diskreditirana da nikakav širi pozitivniji efekt nije moguć.

Zašto su uvijek.obični djelatnici na tapeti…zar od njega ili Jakovine ima ikakve koristi?

Ja sam mislio da je ova visibaba samo vijesnik gospodarskog rasta.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

ovdje se radi samo o prirodnom odljevu u mirovine, a ovaj ministar laže kao pas,

vjerojatno će im dati otkaze i isplatiti otpremnine par mjeseci prije mirovine, kao što je to praksa u HŽ-u,

dajte malo novinari, potrudite se, ispitajte kako na jednostavne fore odlazi novac iz proračuna i onda to još političari prikazuju kao uspjeh

New Report

Close