Grčić o najjeftinijem zaduženju u povijesti hrvatske države

Naslovnica Forum Komentari članaka Grčić o najjeftinijem zaduženju u povijesti hrvatske države

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hmmmm, to bi sada trebao biti uspjeh,…najjeftinije se ZADUŽITI?

a kakve veze ima naša vlada s tim jeftinijim zaduživanjem?!? to je samo rezultat odnosa ponude i potražnje te činjenice da svijet (osim nas) polako izlazi iz recesije

[b]moderatori na forumu provode političku CENZURU, uvode verbalni delikt te krše slobodu govora zajamčenu Ustavom jer brišu forumaške nickove i poruke s čijim se političkim stavovima ne slažu !!![/b]

Ovaj bolesnik uopće nezna kolika je to lova koju će Hrvatska morati dati samo za kamate.

Za to zaduženje od 10.000.000.000,00 svake godine će morati samo za kamate dati 450.000.000,00.

Koliko u Hrvatskoj ima tvrtki koje toliko zarade godišnje.

.

Dobro jer ovaj Novoselec normalan?

Pa kome bi mirovinci dali novce u Hrvatskoj od privatnih kompanija?

Agrokoru, Atlantiku i mozda ponekoj turistickoj tvrtki?

Naravno da oni ne zele njih unutra jer nemaju pojma o poslu i ne vide dalje od svog srednjeg prsta. A eventualno sirenje i poslovanje mogu financirati i alternativnim kanalima. Osim mozda u situaciji, posljednjeg utocista i ciscenja bilanci banaka majki. Tu su se svi mirovinci nesebicno i kvalitetno iskazali, tako da bi DORH konacno mogao zapoceti s postupanjem i po tim kriminalnim i zlocinackim aktivnostima.

Osim toga poduzetnici su iskusni i ne razmisljaju od danas do sutra. Oni znaju da je ovakav koncept mirovinske reforme i ulaganja u fondova neodrziv na dulji rok i da ce isti u dogledno vrijeme biti pripojeni drzavnom mirovinskom fondu odnosno nacionalizirani. I sad bi oni kao trebali likovati nad time da im suvlasnik ili ne daj Boze partner, mozda vec uskoro, bude bankrotirana drzava? I njezin neodrziv i nesposoban birokratski aparat.

Ma mislim, gdje ti ljudi zive i na temelju cega odnosno kojih to referenci, znanja i iskustva oni dugorocno upravljaju nasim novcima? Za nepovjerovat.

Zar ima još netko tko sluša i piše članke o izjavama ovog stručnjaka za mlaćenje prazne slame!?

Zaduživanje sada nikada nije bilo jeftinije pa i 5,5% ili 6% koliko jest trošak sada je ekstremno puno uz EZB eskontnu stopu od 0,25%. Meni je interesantno čitati izjave sadašnjih ministara jer nikada nisam pročitao toliko gluposti u kontinuitetu.

Za nepovjerovat!

Štono dobro kaže fahrudin, “za nepovjerovat”. Možda bi trebalo dodati da se i ovdje može povući paralela sa Grčkom i njenim zaduživanjem, jer je odnos prema zaduživanju budućih generacija kod tih južnoevropskih država na Balkanu stvarno “za nepovjerovat”. Konkretno, mislim na bijes u Njemačkoj koji je izazvalo nedavno zaduživanje Grčke novim obveznicama na 5 godina uz nešto ispod 5%. Nijemci su pobjesnili jer Grčka istovremeno traži olakšanje kod otplaćivanja dosadašnje pomoći od EMS-a (na 30 godina uz 1,5% uz poček od deset godina). Naravno da će ih novcem EMS-a (čitaj: poreznih obveznika, najviše onih u Njemačkoj) moći otplatiti jer je dospjeće komotno unutar tih 10 godina počeka otplate EMS-a. Zato je za njima bila i bila tolika potražnja, a banke aranžeri (tri američke) će itekako dobro zaraditi.

Kako kažu, “nitko nije rastrošniji od sirotinje”. A ima mnogo onh koji tu njenu osebinu znaju itekako korititi za punjenje vlastitih džepova.

Jadni mi!

Kad ovaj klaun lupeta i vrane ušute! Kaj nema nikog iskrenog u svojoj blizini pa da mu vele istinu!? [emo_smijeh]

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close