Hrvatska građevinska/graditeljska/građevinarska industrija – sektorske tvrtke, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Hrvatska građevinska/graditeljska/građevinarska industrija – sektorske tvrtke, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hebeš te price.Nega ajmo vako. Sto mislite koji ce gradjevinar imat najmanji gubitak kad izadje FI.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Vaš link …

Odobrite zahtjev za prijateljstvom, da Vas možemo čitati prije odobrenja administratora! Hvala!

Hebeš te price.Nega ajmo vako. Sto mislite koji ce gradjevinar imat najmanji gubitak kad izadje FI.

taj očekivani gubitak više manje na sve ono do sada,na dosadašnje gubitke iako i tu moramo naglasiti da ima građevinara koji nisu nikad iskazali gubitak pa …
daleko važnije je koliko će se potvrditi očekivanja u povečane prihode,marže,profite u vremenu pred nama koje će generirati tsunami poslova.
važnije je tko je koliko sačuvao operativu za izvršenje tog tsunamija koji je počeo stizati?
tko će pokupiti više vrhnja,a s obzirom da se je konkurencija prorijedila biti će i dodatnih bonusa na bonuse?
iz mojeg kuta gledišta bitno više slatkih muka,dilema nego gorkih,naravno nikad nije ugodno i poželjno neg. FI ali on će biti plod prošlosti a budućnost obečava mnogostruko više.
kupovali smo,kupujemo,kupovat ćemo očekivanja,ako se ostvare biti će i zarade u suprotnom 🙁
guverner Vujičić očekuje najviše od građ sektora u doprinosu rastu bdp-a,mnogi očekuju,mi koji smo dioničari…
a što nam ostaje nego nadati se?
život bez nade nije život
meni je malo lakše kada držim da su mjeseci u pitanju do prvih dokaza crno na bijelo a s obzirom da je moj moto bolje kupiti godinu prerano nego tjedan prekasno….
čekao sam godinama pa ću i mjesece izdržati nekako
možda nebi ali mi je bloger dao vjetar u leđa pa ako može on biti strpljiv a kupuje poslije mene…
🙂
naravno ima i rizika a omjer pot.rizik-pot. dobit svi mi svojim očima vidimo drugačije.
drugačije smo i strpljivi
drugačije znamo,možemo čekati
drugačijeg smo znanja,logike,intuicije,sreće…
drugačijih oočekivanja u smislu količine zarade sa kojom smo zadovoljni
večina dobije kako si sama izabere
pa bi to bilo pravedno,pošteno…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

ajmo vako. U najboljoj godini je Viadukt na 1,4 miljarde kuna prihoda ostvario 5 miljuna dobiti. To napravi jedna malo bolja trafika. I sad Vas ja pitam je li to to sto cekate nakon 10 godina gubitaka?

Frankie ovo ti je bio plan Uprave 2006 godine (imas na prvoj stranici teme VDKT)

======

Planirani prihodi/planirana dobit Viadukta:

2006. godina: 1,6 milijardi kuna, dobit: 120 milijuna kuna
2007. godina: 2,0 milijardi kuna, dobit 150 milijuna kuna
2008. godina 2,2 milijardi kuna, dobit 200 milijuna kuna

U slučaju ostvarenja tih projekcija, dionica Viadukta 2008. godine vrijedila bi 9.000,00 Kn.

======

A dionicari su uspjeli neizvedivo – sa 2,5% planirane dobiti, dici cijenu na 50% od target cijene uprave.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

@crobiz16
Kolega kupovali su buducnost. Znaci nadali su se da ce dogodine bit 150 miljuna kuna dobiti kad je bilo sam 5. I to je po meni opravdano. Onda je uslijedilo skoro 10 godina pushinga i opet se nadaju da ce imat dobit od 150 miljuna kuna. Nije losa ta buducnost.

Je samo po meni bi ovaj put valjalo dici dionicu na barem 14000 kn dok cekamo tu buducnost. Ako moze IGH, zasto se nebi i VDKT trzio po 20 bookova.

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Ja to ne kuzim. U ciklusu od 15jst godina firma ucini 2-3 pozitivne sa minimalnom dobiti. Ostatak je pushing do jaja. I sad manji gubitak ili plus ide ovo 3 miljona posto. A svaka cast ako je tako.

Hehe. Sve je to točno. Ali vremena se mijenjaju.
Nekad se radilo za slavu, za Ćaću, dijelile se plaće po 14000 za inženjerčića u Tehnici (znam ih par), a danas nema majci, čavli se ravnaju na fosni… To su firme u kakve ulaže Warren Buffet, kad vidi da menadžement štedi na wc papiru, e tamo ulazim…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ma sigurno se ne stedi na ravnanju brokava. Prava usteda ili dobit je dobro pogodit posal. Evo Tehnika recimo bila najbolji ponudjac za gradnju hotela po cijeni 40 miljona kuna i onda pristaje radit posal za 32. Puno brokava triba izravnat za tu razliku.

građevinari na ZSE su teška prevara ulagača, to su predebelo napuhani baloni koji ni da sljedećih 5 godina rade s dobiti ne bi opravdali ove nebulozno visoke valuacije….
ali sad će migra napisati još jednu plahtu o zelenim građ. livadama uz par citata samoga sebe da objasni hrvatsko građevinarsko čudo!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Figurativno ti kažem. Plaće su mnogo manje nego prije (taj što je imao 12-14 sad ima 6.5, a imat će 7.5 kad bude hebeno posla, sam kaže) i općenito se racionalizira u hodu. Nedovoljno brzo, ako mene pitaš.
Posao ugovoriš po koliko možeš u nekom trenutku, ostalo su priče koje nemaju veze s ničim. Ne vjerujem da netko da 20% skonto eto tako.
Ali investicije idu, posla će biti više i to će se vidjeti na RDG, sad ili kasnije. Ako neće jbg. Ali mislim da hoće, I have reasons to believe.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close