Hrvatska građevinska/graditeljska/građevinarska industrija – sektorske tvrtke, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Hrvatska građevinska/graditeljska/građevinarska industrija – sektorske tvrtke, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lijepou neki zaradili,nisam imao m..a ući,danas je već kasno,slijedi zaron i biti će “dršte gače”.

Kupci, domaći ili strani fondovi, se malo igraju.
Kupovati će oni ovdje još godinama.
Kupovina je tek počela….

Odobrite zahtjev za prijateljstvom, da Vas možemo čitati prije odobrenja administratora! Hvala!

Sve je izlišno. Postoji sam jedan generalan smjer, kako ovdje tako i drugdje. A on je GORE.
Naravno da se može malo zašpekulirati tu i tamo, ali to je sve klimavo.
Pa vidite da prometi prelaze 20 mil. svaki dan? A što kad budu 50?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: IGH (Institut IGH d.d.)[/color]

Malo sam gledao grafove za igh i dklv

Igh
Dnevni i tjedni Graf su vrući, ali sada nam mjesečni Graf ulazi u Buy signal na MACD.

Dlkv
Na tjednom se pojavio jaki Buy signal i inverted HS nije do kraja odrađen. Cisti zicer.

Zaključak – s obzirom da je prilično jasno da rast na dlkv nije završio, imaj jos lufta do targeta od inv HS, i s obzirom da igh mjesečni Graf ulazi u Buy signal nakon 8 godina, mozemo zaključiti da rast građevinara nije završio.

[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: IGH (Institut IGH d.d.)[/color]

Malo sam gledao grafove za igh i dklv

Igh
Dnevni i tjedni Graf su vrući, ali sada nam mjesečni Graf ulazi u Buy signal na MACD.

Dlkv
Na tjednom se pojavio jaki Buy signal i inverted HS nije do kraja odrađen. Cisti zicer.

Zaključak – s obzirom da je prilično jasno da rast na dlkv nije završio, imaj jos lufta do targeta od inv HS, i s obzirom da igh mjesečni Graf ulazi u Buy signal nakon 8 godina, mozemo zaključiti da rast građevinara nije završio.

tigrus@
iako se prioritetno koristim drugim metodama procjene,cijenim i ovo zvanje,znanje pa i pozivam na veću prisutnost,angažman posebno s obzirom da je i da će sljediti zanimljiv period trgovanja.
nekome će pomoći da kompletira svoju odluku,možemo i svi dodatno naučiti a od viška znanja glava ne boli.
mislim da to svi posvjesno koristimo ali više onako “u grubo”.
zanimljivo je pogledati ,provjeriti,usporediti svoja očekivanja sa teh.analizom.
ako može u nekoj budućnosti dajte osvrt i na ostale građevinare.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Krenula je korekciaj na građevincima, sutra smo debelim minusima gotovo na svim građevincima, prednjači tehnika koja je i danas prva krenula u akciju….
Najbolji građevinac pa prvi u dobrom minusu…. tako to ide :):):

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

sa današnjih 7,7 mil kn volumena na sektoru došli smo do današnjeg više nego impresivnog učešća od 31,25% u ukupnom redovnom dioničkom volumenu,jučer slično,znači slučajno nije zar ne?par stranica unazad i može se pročitati da je to do prije “koji dan” bilo 0,5%
na koeficjent povečanja 60x ne treba trošiti riječi.interesantna korelacija sa sljedećim:
sektor u 2017 +58,44%
uvijek možemo tražiti dlaku u jajetu.
danas su se na momente mogle i primjetiti trenuci slabosti(kapitalizacije?) ali dali je za zamjeriti nakon 58,44 u mjesec dana
uostalom za neke je to i bila prilika za ulaz,dokup koju su čekali danima.
biti će takvih prilika još,i dobro da je tako jer ako vjerujemo držimo da znamo,vidimo gdje ćemo završiti tada i bolje da tog cilja ne dođemo prebrzo kolikogod se to činilo neprirodno ima svoju logiku i opravdanje jer danas je i meni nešto uletilo u mrežu zahvaljujući jednom koraku nazad.
sutra?
možda još jedan korak nazad a možda dva naprijed?
imali smo nedavno jedan takav dan”stagnacije”pa su sljedila dva dana uragana kat. 1.
nitko to nezna sa sigurnošću ali nije niti neophodno niti bitno ako je srednjeročno poznat najizgledniji scenarij.
dali je?meni je
živi bili…
sretno svima koji su nam se danas pridriužili,ponovo vratili i sretno onima koji su nas danas napustili.
svi smo tu negdje,nitko nemože daleko,srest ćemo se ovdje ili tu negdje uskoro.
🙂
čestitam svima koji su u ovom mjesecu pokupili velike bonuse koje je dogogodišnje “štopan”ovaj sektor ponudio kroz otključavanje prije svega imovine.a potencijal profitabilnosti?
to je na putu,u međuvremenu ima još jeftine imovine za zainteresirane.
od sutra ulazimo u mjesec objave izvješća,tu se još za sada nemožemo nadati nekim posebno dobrim pomacima.oni su na putu za strpljive kojima neće biti problem čekati.
za sebe znam da ću čekati a svatko neka sam odluči za sebe kako mu je najbolje.
a oni koji odluče kapitalizirati želim im puno uspjeha i dalje.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Rast građevinaraca nije završio.

Svaka baba vidi otpor na 400 kn kod igh, ali babe ne zarađuju na burzi.

Obrazci tehničke analize nisu završeni i ovo nije kraj .

http://www.tehnika.hr/index.php/naslovna/otvoreni-natjecaji/

Masina vozi dalje. Korekcija je bila danas, sutra mozda, a kasnije forget it.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://www.tehnika.hr/index.php/naslovna/otvoreni-natjecaji/ [tehnika.hr]

Masina vozi dalje. Korekcija je bila danas, sutra mozda, a kasnije forget it.

makinu se mora “podmazivati” a to je štekalo zadnjih godina.
vrijeme je za veće plaće u građevini za zahtjevan i odgovoran posao točka
naravno na račun investitora,dosta je bilo godinama rad badava.
imaju i opciju b)ne investirati ako im je tako isplativije?
svakome po vlastitom izboru,može li poštenije?
a posla će ionako biti više nego ga tko ima odraditi.znači samo hrabro i “bezobrazno”
prema investitorima da povrate dio onog što su previše “pozobali”
kolo sreće se okreće.
povijest se ponavlja
nego u svijetlu iznesenog.
nebi li bilo logično da se pokaže interes za kupovinom građevinskih firmi u situaciji kada
će posla biti preko glave,marže i zarade će rasti a sve pri značajno podcijenjenoj imovini?
ne nudi li se tu double win
win na kupovini imovine ispod cijene + win na očekivanoj profitabilnosti
da imam love za kupiti i da mogu za par stotina mil kn kupiti,nebi dugo dvojio.
kako razmišljaju strabag i ekipa koja bi se jeftino mogla dočepati naših građevinara?
dali sam usamljen u svojem razmišljanju?
imamo li se mi pravo nadati valu preuzimanja naše građevine pri gore iznesenom?
barem dok je tržišna kapitalizacija toliko niska?sa današnjim cijenama TK sektora smiješnih 1,1 mlrd kn,nije li to”servirana večera” po promotivnoj cijeni??
odnosno više serviranih večera.

Tvornica sladoleda kosta tri puta vise nego cijeli gradjevinski sektor. Sapienti sat.

može biti tako dok večina živi u iluziji i zabludi ali strpljivi će dočekati ,već su jedan dio dočekali,ostatak u 2017 2018 i 2019.
to sa večinom mi je najsigurniji bencmark,taj ne omaši nikad.
tako jednostavan,tako,efikasan,tako profitabilan
my favorite:-)
kada vidim da još kolege nekretninci se nečkaju dali kupovati imovinu,nekretnine po 0,4 Bv not rev znam da mi je današnji dokup izgledno investicija iz snova.
jer ima još jako puno onih koji tek trebaju progledati a tek štediša koliko ima a oni su “ziheraši” pa im investiranje u nekretnine(građevinu) neće biti problem,niti strano,kladim se u to.
evo za godinu dana podsjetit ću na ovaj komentar
obećavam

To kazem s ironijom. Istinabog, oni pisu 300 mil dobiti, ali bit ce i tu svega. Kriza je zavrsila. Bas me zanimaju izvjesca, i to vise smjer nego sam iznos.

New Report

Close