Mislim Q4, pardon..
I da, još jednom da ponovim da žalim što sam izašao, ali ove strmine su naprosto bile previše za mene.
Nisam vjerovao da tako naglo može to gore…
I mene ste izuli.Gotovo sam bos.U THNK cijela lijeva bosa i malo desne.U DLKV mi ostali samo prsti jedne noge.A u VDKT
ušao u petak,jadnih nekoliko postotaka porfelja/na dnu/i danas škrtario,gura se na BIDu i omanuo kupnju.
I sada sam u kešu, gotovo 20% porfelja..Nikada više u zadnjih pet šest godina.
Ipak se lijepo osjećam,pa makar i dalje raslo.Brutalna kapitalizacija dobiti.U ovako kratkom vremenu
puno više od očekivanja.
Med i mlijeko mi teče.Bio je to pun pogodak!I država je omastila brk sa porezom na dobit.
Moja velika greška, ne znam šta mi bi.. :-))
migra
Nisam izašao s čistom kalkulacijom da prođem jeftinije, to ne radim, nego zato što mi se okomiti rast naprosto činio neodrživ u kratkom roku, usprkos nevisokom P/B, činjenici da je lova počela stizati na burzu i sl. U rast u duljem roku pak ne sumnjam, samo je pitanje koliki će biti.
Čistilo se sa aska bez potpore u bidu, što mi je otvorilo upitnike, da li netko diže pa da onda istovari itd.
Jednostavno, kriva procjena price actiona. A za vlakovima se kao što kažeš ne trči nego se hoda do stanice i ukrca, ma gdje ona bila. Utrčavanje u bull run i istrčavanje nije moj stil, a prekršio sam ga sad.
A sad mi je pak procjena da će rast ili usporiti ili stati u očekivanju rezultata. Mnogo budućnosti je ovdje kupljeno i ljudi će ipak htjeti vidjeti neke rezultate, i ja među njima. Platiti nešto više u tom trenutku nije problem jer dobro poslovanje ako do njega dođe nije stvar jednog ili dva kvartala nego ipak nešto dužeg perioda.
Stoga, na razini par dana je moguć daljnji rast, uz možda mali zastoj, ali ako FI ne bude bar nešto bolji od standardnog može se očekivati da nekoliko ljudi tresne po bidu, i to žestoko.
Možda griješim, ne bi bilo prvi put, hehe.
Kad izađu dobri rezultati tad se bude trebalo prodavati. Tako je to stalno .Do 5 mjeseca će burza rasti a tad će trebati procijeniti da li napraviti sell in May ili ne.
migra
Nisam izašao s čistom kalkulacijom da prođem jeftinije, to ne radim, nego zato što mi se okomiti rast naprosto činio neodrživ u kratkom roku, usprkos nevisokom P/B, činjenici da je lova počela stizati na burzu i sl. U rast u duljem roku pak ne sumnjam, samo je pitanje koliki će biti.
Čistilo se sa aska bez potpore u bidu, što mi je otvorilo upitnike, da li netko diže pa da onda istovari itd.
Jednostavno, kriva procjena price actiona. A za vlakovima se kao što kažeš ne trči nego se hoda do stanice i ukrca, ma gdje ona bila. Utrčavanje u bull run i istrčavanje nije moj stil, a prekršio sam ga sad.
A sad mi je pak procjena da će rast ili usporiti ili stati u očekivanju rezultata. Mnogo budućnosti je ovdje kupljeno i ljudi će ipak htjeti vidjeti neke rezultate, i ja među njima. Platiti nešto više u tom trenutku nije problem jer dobro poslovanje ako do njega dođe nije stvar jednog ili dva kvartala nego ipak nešto dužeg perioda.
Stoga, na razini par dana je moguć daljnji rast, uz možda mali zastoj, ali ako FI ne bude bar nešto bolji od standardnog može se očekivati da nekoliko ljudi tresne po bidu, i to žestoko.
Možda griješim, ne bi bilo prvi put, hehe.
nitko ne najavljuje neki dobar FI na građevini jer za to nema temelja,svi to znamo još od FI 3Q(stara prožvakana vijest) pa je za očekivati da velika večina niti sa time ne računa.
koliki bi to mogao biti okidač za rasprodaju baš i mene zanima.
po meni večina kupuje jer vjeruje u tsunami poslova i zaradu koju će donjeti.
ima i onih kojima je građevina pobjegla pa će korekcijom pokušati iskoristiti drugu šansu za ulazak.
ima i nas koji smo unutra pa bi isto nešto dokupili sada kada se je otkrio potencijal rasta.
ovo je nova situacija na građevini i mene baš interesira kratoročni rasplet,najviše kao procjena novog sentimenta na zse jer su oscilatori svima pregorili a nekima i po nekoliko puta.
što upučuje da smo svi u nekom stanju kolektivne iluzije,fatamorgane,zablude a upravo su to situacije kada se nude extra prilike.
kako danas sijemo tako ćemo u budućnosti žeti,pa je izgledno da nam pred nosom stoji nešto veliko,da u to gledamo a da gotovo nitko ne vidi?
reklo bi se bogom dana vremena koja treba iskoristiti.
Kolega migra…”ispred nas slon u staklani” a mi ne vidimo….jer se previše depresije uvuklo u naše uši tokom ovih sedam godina a mi i dalje slušamo a ne gledamo. 🙂
Kolega migra…“ispred nas slon u staklani” a mi ne vidimo….jer se previše depresije uvuklo u naše uši tokom ovih sedam godina a mi i dalje slušamo a ne gledamo. :-
može se i tako reći.
to bi bila loša vijest kao prva vijesta a na putu je i dobra vijest kao druga vijest koja svakim danom dobiva sve jasnije konture.
tih 7 godina se intrigantno poklapa.
no comment
no comment
signal za ispuhavanje balona…sada slijedi najbrži prst, usko grlo i škrgut zubiju
😉