Građevinare će dotući viši PDV, cijena kvadrata stana skače 3,3%

Naslovnica Forum Komentari članaka Građevinare će dotući viši PDV, cijena kvadrata stana skače 3,3%

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

cijenim g. karakaša, no izgleda da je počeo zaostajati za zbivanjima – kako mu ne padne na pamet da se navedeni “problem” može riješiti tako da prodavatelji smanje cijenu?!

oni i dalje fantaziraju o svojim traženim cijenama koje se fiksiraju na portalima za nekretnine. a prodaja stoji godinama. više se niti ne može govoriti o prodaji, nego o dugogodišnjoj blokadi tržišta od strane tvrdoglavih antitržišno orijentiranih prodavatelja.

prihvaćena, a ne tražena cijena je jedino mjerilo svega i kad to počne funkcionirati, građevni sektor će napokon izaći iz državnog komunizma na dobrobit svih sudionika osim propalih komunističkih menadžera, političarskih jataka.

meni je upravo drago što će oderati prodavatelje zemljišta, to su bili najgori uživatelji ekstraprofita, i još su bili oslobođeni poreza. bravo za eu!

da se razumijemo, mali ljudi tu vrlo rijetko mogli ostvarivati ekstraprofit na prodaji djedovine, jer su zemljišta mahom postajala aktraktivna tek nakon prenamjene, nakon što bi ih moćnici otkupili od sitnih riba za sitne novce.

Nece cijena narasti na 2150, nego pasti na 1000 i to sa pdv-om.

Udjel cijene zemljišta po netto prodajnoj cijeni je u prosjeku oko 12% i to u Zagrebu sa kalkuliranom cijenom kvadrata zemljišta od 300€, s tim da ukupna investicijska cijena m kvadratnog ne prelazi 1130€…na što tek onda ide obračun marže i pdv-a itd…
Tako visok udjel zemljišta je samo kod zemljišta preko 500€/m i male izgradivosti, a kod gradnje obiteljskih kuća je i puno veći, zato kuće ispadaju jako puno kvadratu pa ih nitko ni ne radi za tržište.
U svakom slučaju Karakaš mulja…

Ovo se neće pomaknuti s mjesta, dok Linić ili neki treći ne progura onaj porez na nekretnine – gdje će se dodatno oporezovati svaka dodatna, a pogotovo “neiskorištena nekretnina”! :/

Kao guske u magli još nisu svijesni da oporavka tržišta nekretnina nema i cijene kvadrata će još padati i to znatno, tržište nekretnina je uništeno.

Za stanje u građevinarstvu, cijenama neprodanih kvadrata i tržištu nekretnina u mnogome odgovorna je vlada sa svojim koalicijskim partnerom HNS-om. Da je uvela odmah porez na nekretnine kako je to pred izbore obećala, danas bi ti problemi bili puno manji. Sada će to morati obaviti na traženje EK, samo ne znam zašto tek od 2016. Svako odugovlačenje reformi platiti će ova sirotinja, kojoj će biti još gore. Ne vidim poboljšanja bar još dvije godine.

VDKT je jedini građevinar koji nema napumpanu imovinu neprodanim nekretninama. Pored toga posluje s dobiti i sljedećih barem tri godine ima osigurane poslove. Na ZSE ima mnogo manipulatora koji prodaju maglu i navlače ulagače u bezdan nesigurnosti PSN.

POS j.ebe gra]evinare u nos… * a politi;ki bonusari kradu !(

Lori Veličković (SDP), dogradonačelnica Grada Makarske sudjeluje u aferi POS «teškoj» 18 mil. Eura !?

Vaš link …

free flow information

Ova Kukuriku Vlada sve će učiniti da svi postanemo nezaposleni.

Pored tako velikih poreza jedino mogu preživiti oni koji su zaposleni u Javnom sektoru na Državnim Jaslama.

.

New Report

Close