Gotovo je s ‘induciranom komom’, kreće komasacija

Naslovnica Forum Komentari članaka Gotovo je s ‘induciranom komom’, kreće komasacija

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Evo ide novi val otimačine iz kuhinje crvenih kmerova. Za one koji zemlju ne daju dobrovoljno uvest ce streljanje po kratkom postupku na zemlji koju vlanik nije htio dati milom,a truplom odma istu pognojit.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Zaboravija sam napisat. Metak obavezno naplatit od obitelji ovoga sto je izazvao “induciranu komu” da sve bude u skladu sa komunističkim manifestom.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Neka crveni pametnjakovići od vlasnika kupe tu zemlju pa nek rade s njom šta god hoće , nek ju prekrajaju , nek ju spajaju kako hoće!

Šta im nije dosta da su 320.000 ljudi učinili svojom glupom politikom Blokiranima ?

.

Komasacija je dobra stvar. Ne rade to samo crveni već to rade i kapitalisti još više. U Austriji u dolinama komasacija se radi svakih 6-7 godina. Komasacija je uređenje vangrađevinskih reona. Građevinske reone uređuju urbanisti. Šta smeta ako je zemljište grupisano? Bez obzira da li je grupisano zemljište državno ili privatno troškovi obrade su manji.

Jedan od najvećih problema poljoprivrednih proizvođača leži upravo u činjenici da su zemljišne (katastarske) čestice male, rascijepane i, često, značajno udaljene jedna od druge (mislim na one istog vlasnika). Rezultat toga je da su troškovi obrade, a time i proizvodnje, veliki (samo za prijevoz od jedne do druge se potroši puno goriva na primjer), pa je zbog toga i cijena proizvoda visoka i samim time nekonkurentna. Komasacijom se čestice istog vlasnika (unutar iste katastarske općine) objedinjavaju, osigurava im se pristup poljskim ili nekim drugim putem, uređuje navodnjavanje i/ili odvodnja oborinskih voda itd. Činjenica je da to nije jedini problem naših poljoprivrednika po pitanju konkurentne proizvodnje, ali je jedan od izrazito velikih.
Ne ulazim u političke razloge tempiranja ovakve odluke u ovo doba neovisno o političkoj opciji, ali je isto tako činjenica da će se bez pokretanja ovog i sličnih koraka poljoprivrednu proizvodnju u hrvatskoj ostaviti hendikepiranu u odnosu na konkurenciju, koja je danas u globalnim, a ne samo “regionalnim” razmjerima.

Ne plaća država ništa nego plaćaju porezni obveznici kojima je taj novac opljačkan pod prijetnjom fizičke sile. Smisao ovakvih poduhvata jest preregistracija imovine na korporativni entitet koji se predstavlja kao država, radi kasnijeg lakšeg otimanja zemljišta od naivnih i neukih vlasnika, a u korist vatikansko-cionističkih slugu koji upravljaju ovom farmom robova.

To- ako uspije …svaka čast !!!!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

svakom seljaku je njegova zemlja najbolje klase, pa makar bila u 153 komadića i tu nastaje koma

Komasacija nema smisla dok se ne može osigurati financijska održivost posla. Iz istog razloga je i kod privatizacije izostalo pravih efeketa. Nemojte reći da niste znali.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Drugovi na primjeru dokazuju kako je lako tuđim qrcem kupinu mlatit. Da itko od Vas ima kvadrat zemlje za komasaciju drugu bi pjesmu pjevali.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

dirate u privatno vlasništvo i u temeljne postulate slobode

New Report

Close