Fotografija

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Fotografija

Znači, krećemo sa pripremama. Sutra kupujem litru Finlandije i mjerim vrijeme prilagodbe.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

Znači, krećemo sa pripremama. Sutra kupujem litru Finlandije i mjerim vrijeme prilagodbe.

Ja zesticu ne volim. Ali imam jos 4 konzerve Lapin Kulta piva – sad si me sjetio pa idem jednu slistiti [smiley]

Ma djedica je dobrica. Stari rumenko uvek najde nekaj za mene i van sezone.

Ja zesticu ne volim. Ali imam jos 4 konzerve Lapin Kulta piva – sad si me sjetio pa idem jednu slistiti [smiley]
[/quote]
Bog i živjeli!

Ok a nakon Finske se uslo u Norvesku pa je krajolik "malcice" drugaciji. I to je dost fotki za veceras.

Kojem poznatijem pivu je slično to finsko?

Btw prosle godine u jednom svedskom gradicu zatekao sam se na terasi malog hotelica s 5 finskih mornara pa im je bilo guba kad sam im se na ono malo finskog sto znam obratio i kad su skuzili da nisam finac. Naravno, krenulo se piti. Ja sam mrknuo 7-8 svedskih Falcon pivi, a oni su vec dosli nacvrcani i maznuli su isto toliko Falcona ali oni uz to deru i boce od 0,33l Smirnoffa – dakle betoniraju. Ja sam bio aleluja a oni su otisli na nogama (doduse isto pijani ali ipak). Normalno je da smo pricali kaj se gdi pije i jedan od Finaca mi rekao slijedece: kaj se tice pive pospremimo pod stol bilo koju naciju – znamo to iz iskustva jer smo mornari pa smo upoznali sve iz Evrope. Kaj se vodke tice eeee tu nas jebu Rusi i Poljaci. Potom je pitao kaj se pije u HR pa rekoh osim piva i vina pije se od zestice najcesce rakija. E da sam ga mogao slikat kad sam rekao rakija!!!! Pitam ga ja cemu faca? Veli on ne znam vise tko je od vas "jugovica" bio u igri da li Srbi ili Hrvati ali razbio sam se ko majka jednom od rakije [lol]

Vidje ste li kako je oblačno van te sanjane EU. Oma pada atmosfera.

Lapin Kulta – hm, uvjetno receno Heinekenu. Opcenito, gore nisam ocekival da imaju bog zna kakva piva ali finski Lapin Kulta, norveski Nordlands i Hansa, svedski Falcon i jos jedno kojem sam zaboravil ime su jako dobra piva. Ne mogu se mjeriti, naravno, s ceskim pivama ali su bolja neg sam ocekivao jer nisam ocekivao da gore oni to proizvode i drmaju. Vodu imaju prvoklasnu i tu je valjda kvaka.

Fora je bila kak sam isao gore ovaj put prek Slovacke, Ceske, Poljske, Litve, Latvije i Estonije kaj sam imao prilike probati recimo cesko pivo za koje je sam prodavac rekao da sam izabrao najgore. E to “najgore” je do jaja pivo i svjetlosne godine bolje od Zuje ili Karlovackog. Cesi ocito ne znaju napraviti lose pivo a bogme ni Poljaci ne zaostaju za njima.

Hahahaha, svak polomi zube na brdovitom Balkanu.
Nema do naše rakiještine!
Lijepo si me sjetio..

Najegzoticnije pivo sam popio u resticu Olde Hansa (www.oldehansa.ee) u Tallinnu u Estoniji. Em je fora kaj ga posluzuju u glinenim vrcevima posto je cijeli restic srednjevjekovni (dakle nema kuruze, paradajza, coca cole jer Evropa za to tad nije znala), em je pivo s cimetom pa je okus vrlo egzotican.

Lapin Kulta – hm, uvjetno receno Heinekenu. Opcenito, gore nisam ocekival da imaju bog zna kakva piva ali finski Lapin Kulta, norveski Nordlands i Hansa, svedski Falcon i jos jedno kojem sam zaboravil ime su jako dobra piva. Ne mogu se mjeriti, naravno, s ceskim pivama ali su bolja neg sam ocekivao jer nisam ocekivao da gore oni to proizvode i drmaju. Vodu imaju prvoklasnu i tu je valjda kvaka.
[/quote]
Bit će da da. Iako su svojevremeno oko 1998. pod strogim treningom Čeha uspjeli negdje oko Đakova ako ne i u njemu samom proizvesti izvrsno pivo, Kellysberg se mislim zvalo, iz lokalne vode, a kao i svaka izvrsnost u lijepoj našoj ubrzo je iščezla.

New Report

Close