Od ovoga neće biti ništa, jer su uvjeti takvi da nema šanse da se to ikada ikome isplati. Potencijalni koncesionar bi imao godišnji fiksni trošak od 2 do 2,5 milijuna kuna samo za koncesije, a s obzirom da to sve treba srušiti do temelja i uložiti bar jedno 10 milijuna eura u hotel s max 160 kreveta, što znači cca 80 soba, kao i to da sezona traje max. 3 mjeseca, nagradno pitanje je koliko bi koštalo noćenje po osobi u tom objektu? 200 €, 300 €, 400 €? Pa za tu cijenu može se u špici sezone odsjesti u Excelsioru u Dubrovniku.
Takva investicija se nikada ne može isplatiti i to je sve unaprijed osuđeno na propast. Osim toga, do te vile nema normalne ceste nego kaldrma i za bilo kakav elitni turizam bi grad trebao napraviti pravi pristupni put koji košta još par stotina tisuća eura, ako ne i više. A te love tamo nema…
Slažem se Kaufman, ovo što rade su totalne nebuloze, podsjeća malo na zadnji pokušaj prodaje HMST-a što je isto tako u startu bilo osuđeno na propast. Odavno mi je taj objekt zapeo za oko i nekako mi se čini
koliko poznajem Vis da je najrealniji scenarij za dugoročno održiv biznis nekakav hostel za mlađe osobe i avanturiste. Ili nekakav hotel okrenut povijesti kojom je Vis i više nego bogat.
Ne radi se tu samo o noćenjima. Tu će vjerojatno biti i mini marina, ugostiteljski i sportsko-rekreacijski objekti… ne kupuje se ni žemljište a jedan dio infrastrukture je već tu.
ono što mene plaši je ne toliko ova koliba koliko način na koji bi ovi sutra nama obračunavali naše nekretnine i korištenje javnog prostora