Nije baš to teko , dođete na skupštinu i postavljate pitanja. Imate pravo raspravljati o točkama dnevnog reda, nitko Vam nije obvezan odgovoriti na njih a nakon toga glasovati.
Dakle obzirom da je scenarij izrežiran podsjeća me na odlazak u kino. A kino je dosta daleko. Istina ulaz se ne naplačuje čak Vam nude i isplatu na izlazu 2.51 kunu po dionici.
..sta MF tu jos radi..Nije li on svoje dionice prodao..Po koliko ih je prodao..itd..itd…
Pozdrav
On je svoje prodavao, darovao radnicima tko bi više znao šta je napravio veliki dobrotvor iz Čabra. ništa dobro uglavnom za dioničare, a mislim da se ni radnici nisu usrećili.
Slažem se s fradusojem i mirom, nikakve koristi od odlaska na skupštinu. Samo se mogu tamo dobro uzrujati, a ništa ne postići.
a što reći na ljude koji se ne javljaju na telefon i ne odgovaraju na mail i naručuju onakve elaborate.
Neznam kolege od kuda dolazite ali vjerujam da vam ukupni trosak nece bit vise od 350 kn..50 Eura..Ako je to barem 10% od vrijednosti ulozenih u dionice onda vrijedi doci..ako je manje..nema potrebe ni da se trudite pisat..citat..
Pozdrav
Uvijek je dobro slušati što uprava ima za reći, npr može se pitati o kakvom je dokapu riječ i koji su strateški investitori ali gledajući ovo zatvorenost prema dokumentima sumnjam da ćete nešto istinito čuti.
Btw ja sam jednom bio : užasni hvalospjevi i laži, niti 1% istine, osjećao sam se kasnije prevareno.
Neznam kolege od kuda dolazite ali vjerujam da vam ukupni trosak nece bit vise od 350 kn..50 Eura..Ako je to barem 10% od vrijednosti ulozenih u dionice onda vrijedi doci..ako je manje..nema potrebe ni da se trudite pisat..citat..
Pozdrav
Ma lako kolega za trošak, ako bi se išlo pojela bi se i janjetina, ali treba izgubiti čitav dan, a kao što miro kaže, ništa mijenjati ionako ne možete. Još glasate protiv, znači da se slažete da vam se isplati 2.51 kn po dionici.
Pozdrav
Ma lako kolega za trošak, ako bi se išlo pojela bi se i janjetina, ali treba izgubiti čitav dan, a kao što miro kaže, ništa mijenjati ionako ne možete. Još glasate protiv, znači da se slažete da vam se isplati 2.51 kn po dionici.
[/quote]
Ako glasate protiv ne znači da se slažete sa odlukom i isplatom.
Za isplatu treba glasati protiv i u određenom roku podnijeti zahtjev za isplatom.
Ako ne podnesete zahtjev nema nikakve isplate.
Citat g. Bakića iz intervjua Novome listu
“Jedini sam aktivistički dioničar u Hrvatskoj, što znači da se kao dioničar, s pravima koja mi po zakonu pripadaju, trudim ispraviti neke stvari ako krene po zlu. Dakle, nisam pasivan. Moj najveći aktivistički uspjeh po tom pitanju je Valamar. Tamo sam, recimo, motivirao male dioničare i onemogućili smo vlasnike koji su kroz kuponsku privatizaciju stekli kontrolni dio, da kompaniju povuku s burze za male novce.
Uspjeli smo ih uvjeriti i da je puno bolje da se kompanijom upravlja transparentno. Rezultat toga je da je dionica Valamara pet godina zaredom najbolja dionica na Zagrebačkoj burzi. Svo vrijeme su vlasnici isti pa smo od nekadašnjih neprijatelja ili velikih rivala na zajedničko zadovoljstvo postali pravi i uspješni partneri. No na početku, na skupštinama Valamara, što nije uvijek dočekano s velikih odobrenjem, postavljali smo pitanja, sudjelovali, bili aktivni… Dobro je da se takve stvari događaju, iako, iskreno govoreći, nekima se nije sviđalo što previše pitamo i tražimo odgovore. No otvoreno sam im rekao da je Skupština društva svečanost dioničarstva i bit ćemo na njoj dokle god je to potrebno. Sudjelovanje malih dioničara na Skupštinama je festival demokracije. Živahne Skupštine su dobre za razvoj kompanije. Ono što sam, ali naknadno, razumio je sljedeće: ljudi koji upravljaju svojim novcem, saslušat će, posebno na Skupštinama društva, i drugačije mišljenje i argumente, jer se naprosto boje ili su krajnje odgovorni za svoj novac….
http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/NENAD-BAKIC-Hrvatsku-su-prestigle-Bugarska-i-Rumunjska.-To-su-sad-za-nas-avioni?meta_refresh=true
Bilo bi ga zanimljivo vidjet na skupštini …
Pozdrav
Delistiranje je izglasano sa 88,96% prisutnih glasova, što je manje od 90%, tako da će dionica FNVC biti na burzi još šest mjeseci nakon upisa svih odluka današnje skupštine u sudski registar.
Eh DELISTING nikad ne zvuči dobro bar ne do sada na našoj burzi. Očito postoji jako dobar razlog i razlika za delisting 2 ili 6 mjeseci.
Jedini razlog može biti PRODAJA !!!