joka, ipak sunce svanulo. kvartalno je tu, iz njega se tek nešto može naslutiti –
U razdoblju od 01.01.2016. do 31.03.2016. grupa Finvest corp ostvarila je ukupne prihode u
iznosu od 10.526.553 kuna U istom razdoblju ostvareni su i ukupni rashodi u iznosu od 14.173.099
kune.
Finvest corp d.d. ostvario je u promatranom razdoblju gubitak od 3.646.546 kuna.
Zbog problema u kojem seje društvo našlo tokom 2014. godine, društvo je s 03.03.2015. godine
započelo postupak Predstečajne nagodbe. Sa danom 30.09.2015. s velikom većinom vjerovnika izglasan
je Plan predstečajne nagodbe i očekuje se njegova potvrda na trgovačkom sudu.
Tokom prvih tri mjeseca 2016. godine društvo je ostvarilo u odnosu na 2015 povećanje prihoda od
156%, dok su troškovi u odnosu na isto razdoblje prošle godine porastao za 75%. Do gubitka u radoblju,
osim zbog cikličkog karatkera proizvodnje, došlo je i zbog većeg ulaganja u nove proizvodne linije u
finalnoj proizvodnji koji su djelom počeli s radom u travnju 2016., dok se puna proizvodnja očekuje
tokom srpnja 2016.. U tom razdoblju zaposliti će se šezdesetak novih radnika, od kojih je 12 zaposleno u
toku travnja 2016.
ako je ovo istina, drugi kvartal bi napokon trebali biti na nekoj nuli.
SUUUUUPERRRRRRR!!!!!!!
Nije loše, još samo da završi trakavica sa PSN-om.
ma hoce…završit ce ….danas me ugodno iznenadilo kvartalno
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/FNVC-fin2016-1Q-NotREV-N-HR.pdf
Nije loše, još samo da završi trakavica sa PSN-om.
nije ni dobro jer su u gubitku. ali pokazuje dobar i moguć rezon – proizvoditi samo ono što se može prodati iznad troškova proizvodnje i poslovanja, sve drugo pustiti niz vodu. to bivši vlasnik nije htio učiniti, da li iz sentimentalnosti, da li iz gluposti, dal iz skrivenih namjera, sad je i nevažno.
nije ni dobro jer su u gubitku. ali pokazuje dobar i moguć rezon – proizvoditi samo ono što se može prodati iznad troškova proizvodnje i poslovanja, sve drugo pustiti niz vodu. to bivši vlasnik nije htio učiniti, da li iz sentimentalnosti, da li iz gluposti, dal iz skrivenih namjera, sad je i nevažno.
[/quote]
Mislim da je ovdje što se tiče gubitka sve rečeno (i meni je to potpuno prihvatljivo):
“Do gubitka u razdoblju, osim
– zbog cikličkog karatkera proizvodnje, došlo je i
– zbog većeg ulaganja u nove proizvodne linije u finalnoj proizvodnji koji su djelom počeli s radom u travnju 2016.”, ….te na kraju veli
– dok se puna proizvodnja očekuje tokom srpnja 2016.”
[/quote]
Mislim da je ovdje što se tiče gubitka sve rečeno (i meni je to potpuno prihvatljivo):
"Do gubitka u razdoblju, osim
– zbog cikličkog karatkera proizvodnje, došlo je i
– zbog većeg ulaganja u nove proizvodne linije u finalnoj proizvodnji koji su djelom počeli s radom u travnju 2016.", ….te na kraju veli
– dok se puna proizvodnja očekuje tokom srpnja 2016."
[/quote]
u svakom slucaju bolje je nego u 2015…….strpljen spašen
dok q2 ne izade, nista ne mozemo znati. ako bude dobro, imat ce neku pozitivnu nulu, naravno s prihodima i rashodima na puno nizoj razini no nekada. a ko ne bude dobro, to znači da i dalje troše na hladni pogon, a proizvodnju ne uspijevaju pokrenuti barem toliko da pokriju troškove
Gerovo radi punom parom. Proširili se na proizvodnju ploča i nosača odnosno finalnu proizvodnju. U zadnjih 5-6 mjeseci zaposlili novih 40-50 radnika uglavnom žena.