Koga briga da li je kupnja 14 ili 15, 50 ili 60, što se mene tiče ne prodajem ni po jednoj od navedenih, bila lažna ili prava. Da mi je vidjet onog tko bi prodao po 15, to bi onda bila lažna prodaja[emo_smijeh]
miro, o čem ti pričaš i zašto bjesniš. uopće nemaš razloga. fi je dobro, ništa unutra nema što nismo i prije znali samo sada znamo sve lijpo u kunu. totalno si izgubio kompas kao da si na nečemu. toliko lupaš da mi to postaje sumnjivo – izvrćeš podatke, krivo tumačiš, prozivaš, zazivaš. a izvješće sasvim ok.
Kako smo znali za taj Desant na Drvar možda vi jeste ali ja nisam. Izvješća za prva 3q su ok, znali smo za Njivice i sve stoji što sam govorio ali ovo konsolidirano 2012 me iznanenadilo i to jako. To mijenja bogami dosta toga.
E sad opet ne znam ali sigurno vi znate je li desant na drvar gotova stvar ili će biti i u slijedećem izvješću jer koliko znam Drvar nije otpojen od FNVC-a za to bi trebala opet biti skupština ili nije.
Evo ticker FIND sa SASE i prvih 10
FINVEST CORP. D.D. ČABAR, HRV 66.6654 VLASNIČKI
FILIPOVIĆ MARIN TRŠĆE, HRV 29.4322 VLASNIČKI
ZIF “FORTUNA FOND” d.d. CAZIN, BIH 3.8306 VLASNIČKI
JOVIČIĆ ILIJA GLAMOČ, BIH 0.0327 VLASNIČKI
PAVLIĆ LJUBOMIR DRVAR, BIH 0.0277 VLASNIČKI
DIONICA BROD D.O.O. SLAVONSKI BROD, HRV 0.0112 VLASNIČKI
ALIBABIĆ FIKRA BIHAĆ, BIH 0.0001 VLASNIČKI
ALIBABIĆ ŠERIF BIHAĆ, BIH 0.0001 VLASNIČKI
Pa tu su tata i sin opet u kompi. FNVC ima 66% Drvara a Marin 29% a javna ponuda sigurno ne treba kao obično a kad je ovih 29% DAROVANO.
Mislim da će Drvar zatvarati barem jednom kvartalno kaoko bi se moglo natući samo na Drvaru još jedno 200 milja gubeža, pa da se naš Mirek vrati u FNVC sa novim nickom recimo Biro Maričević
A i ovo mi je novo:
http://www.vecernji.ba/finvest-bez-struje-a-300-radnika-strahuje-da-ce-ostati-bez-posla-495571
A bivši ministar gospodarstva Vlatko Zrilić nam je kazao kako je on ranije i na županijskoj Vladi upozoravao na nepravilnosti u poslovanju tog poduzeća: “Finvest je uzimao robu i nije plaćao Šumariji, a pravio je dvostruke fakture i izgrađivo je hotele na Koručuli. U stvari sin od gazde ima hotele gdje su lagane pare i zato je došlo do ovoga ovdje”. Ogorčeni radnici koji su dobili otkaze nisu mogli, a ne prokomentirati kako su vlasnika Finvesta mediji u susjednoj RH, zamalo, slavili kao dobrotvora koji je tvornicu darovao radnicima, te dodaju da na spomen njegovog imena radnici u Drvaru i Glamoču mogu jedino plakati. Zbog neisplaćenih plaća i rada ‘na crno’ nekolicina djelatnika zatražila je nadzor županijske Uprave za inspekcijske poslove. Oni su u kolovozu 2012. to i napravili. U pogonu Toplane su zatekli 22 radnika, od kojih sedam bez ugovora o radu.
pa znali smo, kako nismo znali. još 2012 je bilo jasno da je to propala stvar. i bakić je pisao o tome. to je veliki gubitak, ali jednokratan, neto imovina još nešto vrijedi pa možda nešto i kapne od likvidacije.
drvar radi gubitke unatrag 5 god. što ste očekivali – čudo u drvaru.
NAJBITNIJE I NAJVAZNIJE – finvest nema nikakve obveze kreditne za drvar. drvar PLACA SAMO SVOJOM IMOVINOM. a te neto imovine ima još nešto. dakle mogu samo reći – napokon. balasta više nema. a vidim i lošinjska brodala svoj zadnji brod – povucite paralelu.
Pa dobro ja sam pitao da li je Desant na Drvar gotov ?
Hoće li se i dalje pojavljivati u FI ?
Da li je FNVC Drvar likvidiran ili nije ?
Znam da Drvar radi gubitke ali ako je gotovo s tim onda je ok ( mada je izvješće 2012 užasno ) ako ga više nema to je dobro ali ako opet bude u FI 2013 nije dobro.
Ne znam zašto nitko ne može odgovoriti na ta pitanja, surfam, guglam, sami krimnal u tom Drvaru pa ma zato zanima i to je sve ?
Ako nema jamstava i ide u prodaju to je dobro ako ne onda je jako loše a to nigdje ne piše nije objavljeno a vi sad kao sve znate.
ide u prodaju i nema jamstava. odite na blog velikog blogera, imate tamo njegov izvještaj sa skupštine 2012. na njegov izravan upit, uprava odgovara da jamstava nema. riječ je o javnoj skupštini, ne kuluarima. dakle, ako lažu oni, lažem i ja.
da li je cijeli postupak gotov, ne znam. u svakom slučaju tamo više ništa ne radi, nema prihoda, nema rashoda, nakon likvidacije, ako što ostane, ide 67 posto finvestu. finvest je sada ono što je u gorskom kotaru – tu će finvest stojati ili pasti.
Dobro forumašu investimir vjerujem na riječ, otići ću i na taj blog malo pronjuškati ali priznajte zar nije sramota da ja tako važne stvari a radi se o iznosu preko 100 mil. trebam tražiti po blogu a ne na stranicama burze.
Kakva smo mi to država ?
Treba hitno u uskoku zaposliti bar sto prekaljenih boraca za pravdu i svakodnevno privoditi osumnjičenje. Nema više kriv je kad mu se dokaže već kriv je odmah a neka on dokaže da nije.
A zna li se kako je sin dobio 29% Drvara ????? Je li to otpremnina ili nagrada za 10 godišnjicu ??? Prije se dobivao sat a sad valjda ide tako. I što je s onim Hotelima na Korčuli koji se spominju, koliko znam Korčula je malo dalje od Krka ??
I ako mi možete dati jasan odgovor jer me to najviše muči KOLIKI JE SAD BOOK FNVC-a jer imamo 3q nekonsolidiran i 2012 konsolidiranu.
KOJI PODACI SU TOČNI ???
book nije ugrožen jer se vrte oko 10 milja gubitka kao i prošle godine, a zadržane dobiti imaju 90 milja. samo trebaju dovesti poslovanje na nulu i imovina tj vaš book je siguran
Kako je ekipu lako navuć na paranoju ovdje , to je nevjerojatno [emo_smijeh]
Pa odakle ovome Miri 208 miliona dugova, kad lijepo stoji u bilanci koliki je dug .. ?
BV preko 300 kn , ići će ovo još jednom gore a barem do 110 – 150 kn , čim krene pretakanje iz šupljeg (Plovidba bez brodova) u prazno (Drvo bez drvara ) [emo_smijeh][emo_smijeh]