09.12.2013
1.
FILIPOVIĆ MARIJAN (70267961542)
373.044 60,41 Osnovni račun
2.
HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. (87939104217)
155.000 25,10 Skrb. račun
3.
ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)/FILIPOVIĆ MARIJAN (70267961542)
31.000 5,02 Skrb. račun
4.
BAKIĆ NENAD (13987237540)
10.850 1,76 Osnovni račun
5.
LUKA RIJEKA D.D. (92590920313)
3.973 0,64 Osnovni račun
6.
FLORIČIĆ KRISTIJAN (20412779890)
2.441 0,40 Osnovni račun
7.
VUKOVIĆ ROBERT (29179920232)
1.500 0,24 Osnovni račun
8.
LOJIĆ ANTUN (86173373680)
1.308 0,21 Osnovni račun
9.
FINVEST CORP. D.D. (40819225982) (1/1)
1.271 0,21 Osnovni račun
10.
KRAJINA ADEM (09528433223)
1.250 0,20 Osnovni rač
promjena u top 10 nema
Dugotrajna imovina pala sa 624 mil na 212 mil ( znači za 412 mil kuna ) otkud to ???
Materijalna imovina pala sa 600 mil kuna na 207 otkud pak to ????
Kapital i rezerve pale sa 489 na 268 mil. kuna ( strašno )
Gubitak poslovne godine 89.000.000 kuna ( Pa nisu normalni )
Prihodi sa 305 mil pali na 160 mil. kuna ( užas )
Sad u RDG gubitak razdoblja sa 16 na 125.000.000 kuna ( nije strašno koliko je užasno )
Kapital i rezerve sa 423 mil pali na 238 mil. kuna znači sadašnji book je otprilike pao sa 685 kuna na samo 380 kuna, pa tužniji izvještaj nisam davno vidio i to tek sad ga objavili.
OK Njivice su izdvojili pa su kapital i rezerve pali, ali gubitak samo u jednoj godini 125.000.000 kuna. ( to nema veze s Njivicama )
Pa ako ova godina bude ko prošla neće ostati ni za kruh i mlijeko.
Ovo je zasigurno najgori izvještaj u ovoj godini. I naravno zakasnili s predajom kao fol slučajno.
Nemam riječi za opisati ovaj konsolidirani izvještaj.
miro, miro. od drveća ne vidiš šumu. izvješće je dobro, dapače prilično dobro. za one koji znaju čitati. kao npr bakić na lošinjskoj. ili ja ovdje, samo što ja nemam njegove pare, ali još uvijek imam oči u glavi. klega kerempuh, ako navratite ovdje, dajte vi jedan osvrt, ovi katastrofičari gledaju samo brojke, ne gledaju ni omjere, ni trendove ni razloge
[/quote]
Malo sam letimično škicnuo i shvaćam što je kolega htio reći, na zadnjoj stranici izvješća imate”Do velikog gubitka došlo je zbog prestanka rada Finvesta Drvar” te ti podaci nisu usporedivi s prijašnjim godinama. Baš kao što kaže kolega LPLH bez brodarstva, pa pogledajte što se tamo događa[emo_cool]
miro, miro. od drveća ne vidiš šumu. izvješće je dobro, dapače prilično dobro. za one koji znaju čitati. kao npr bakić na lošinjskoj. ili ja ovdje, samo što ja nemam njegove pare, ali još uvijek imam oči u glavi. klega kerempuh, ako navratite ovdje, dajte vi jedan osvrt, ovi katastrofičari gledaju samo brojke, ne gledaju ni omjere, ni trendove ni razloge
Ne pratim više Finvest detaljno, pa samo par opaski vezanih uz brzinski pregled izvješća (dakle postoji vjerojatnost da su mi promakle neke bitne stvari, ili sam nešto krivo skopčao):
U nekonsolidiranom izvješću 2012-Q2 provedeno je umanjenje vrijednosti AOP 021 s 168,1M na 50,2M. Ovo konsolidirano revizorsko izvješće 2013-1Y samo prati prošlogodišnju promjenu u nekonsolidiranom izvješću, budući da Finvest Drvar ide u likvidaciju.
– AOP 041 (Dugotrajna imovina namijenjena prodaji) 169,6M – Sva imovina Finvest Drvara je izdvojena u ovu stavku, i umanjena na procijenjeni iznos likvidacijske vrijednosti
– AOP 104 (Obveze po osnovi dugotrajne imovine namijenjene prodaji) 87,6M
– Neto procijenjena likvidacijska vrijednost FinvestCorp Drvar 82M
* 66,7% = 54,7M alikvotni dio FinvestCorpa RH
– Usporediti s nekonsolidiranim izvješćem, stavka AOP 021 (Dionice kod povezanih poduzetnika) 50,2M
– Pogledati mišljenje revizora, navodi još neke dubioze na pozicijama kratkotrajne imovine u ukupnom iznosu 14,6M
Ukupno gledano, ne vidim neke bitne nove informacije u revizorskom izvješću, veliki gubitak je posljedica usklađivanja vezana uz likvidaciju Finvest Drvar.
Nemam FNVC, zasad ne namjeravam kupovati jer se ne uklapa u moju investicijsku strategiju, razmislit ću još ako cijena jako padne, ceteris paribus. Nije mi drago gledati manipulacije određenih likova na forumu i divljanje cijene dionice. Finvestu želim da se uspješno restrukturira.
Drvar ide dakle u likvidaciju. bilo mu je i vrijeme. drvar finvestu dođe kao brodarstvo lošinjskoj plovidbi – veliki gubitak, ali bez utjecaja na maticu jer drvar jamči samo svojom imovinom. barem su sve informacije dosada tako govorile.
eliminiravši taj jednokratni rashod (jedino ne znam otku 107 milja u u izvanrednim rashodima, to je drvar, stoji u bilješci, ali bez izračuna kako su došli do baš tog vrijednosnog usklađenja), finvest pokazuje stabilizaciju, osobito veseli znatan pad fin rashoda vreć ove, a pogotovo sljedećih godina. dug je zao drug, daleko mu kuća.
blagodarim kerempuh. u pravu ste, sad je još samo pitanje koliko nisko cijena mora biti da se jedan investošpekulativni ulet isplati. kao i uvijek, cash is law, cijena je alpha i omega
Neto likvidacijska masa 54,7M i AOP 021 (Dionice kod povezanih poduzetnika) 50,2M – to je manje više to, milja gore ili dolje. još ispada da ćemo i zaraditi likvidacijom Drvara he, he.
šalu nastranu, taj drvar ispade jedan ogroman promašaj. Više od 150 milja imovine otišlo u vjetar. što je tu je. samo da ne radi više gubitke.
Moze li netko objasniti ovo izdvajanje iz matice s osnivanjem bla bla.. Nisam bas skuzio jel FNVC i dalje vlasnik Hotela Nj. ili nije?.. hvala
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/FNVC-fin2012-1Y-REV-K-HR.pdf
ovo je danas bila izhtrena prodaja…ljudi nisu ni procitali cijelo izvješce samo su udarili po prodaji
ovo je bitno za 2013 godinu
Da ovaj kvartalni za ovu godinu je mjerodavan,nije bajan, ali naspram 2012 zbog Drvara, ovaj je prekrasan
Aha baš je tako kako vi pišete:
Ja sam rekao i kupovao ovu dionicu zbog rečenog i navedenog odnosa K/P 0.15 kao i natpisa u Novom listu pa da se prisjetimo rečenog:
citat…
Dugovi 80, potraživanja 30 milijuna kuna
Na pitanje o pričama vezanim uz stečaj i zatvaranje firme, Erent kaže: »Finvest nije prezadužen. Sve smo obveze prema državi, radnicima i lokalnoj samoupravi podmirili, a dugove imamo prema »Hrvatskim šumama« (7,5 milijuna kuna), bankama (45 milijuna kuna) i dobavljačima (25 milijuna kuna), dok istodobno imamo 30 milijuna kuna potraživanja. Svi spomenuti dugovi u postupku su rješavanja i stanje nije dramatično, pogotovo uzme li se u obzir činjenica da je procijenjena vrijednost imovine 350 milijuna kuna«, kaže Erent.
Dakle imovina FNVC je 300 mil kuna prema PREDSJEDNIKU UPRAVE.
Ali da vidimo i to konsolidirano izvješće 2012. godine ponavljam konsolidirano koje je uzgrad budi rečeno trebalo biti objavljeno do 30.04.2013. godine.
Zašto je izvješće kasnilo 7.5 mjeseci ???? Zašto tek sada i s kojim ciljem ???
Ali dobro ajmo se malo osvrnuti samo na dugove i imovinu kako bi vidjeli da li je točno ovo o čemu je Erent govorio:
Pod jedan imovina je kapital i rezerve tj. prema izvješću koje je konsolidirano 238,6 mil kuna dakle za 112 mil. kuna manje + gubitak prva 3Q 2013 cca 12 mil. kuna tj 226 mil kuna pa dolazimo do razlike od 124 mil. kuna.
Ajmo dalje Erent kaže obveze su 50 mil. kuna a izvješće kaže slijedeće dugoračne obveze 19 ( prema bankama ) kratkoročne 189 dakle ukupno 208 mil. kuna a ne 50 kako Erent kaže i onda malo zbrajanja i oduzimanja
226 – 208 = 18 mil. kuna ili 29 kuna po dionici.
E sad kad vidimo našu Hrvatsku i količinu laži koja nam se svakodnevno plasira ovo je ništa ali lagati da je imovina 350 a ne 226 i da su obveze 50 a ispada 208 to je za kazneno gonjenje.
I ovo ću poslati Hanfi.
Prikupite samo javno objavljene podatke odgovornih osoba Finvesta i sve će Vam biti jasno!!!!! Kako već netko od državnog aparata nije reagirao – policija, DORH ( osim što su dotične ovjekovječili nagradama za životno djelo!! ) Dubioze glavnog dioničara ne spasi ni opet poklonjena imovina!!! Veliki raskorak je u HTIJETI i ZNATI ( moći napraviti )[emo_namigusa]
Dala bi se uvezati skriptica od cca 30 listova!!!!